Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig utstyr og klær?

Cozumel utenfor Mexico i slutten av november skal være utrolig fint og med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader C. Oslo i oktober og november er noe helt annet men sykkelen kan definitivt ikke parkeres i denne kritiske fasen før konkurransen. I oktober har jeg hatt 3 turer på sykkel med varighet på 6 timer eller mer og da gav meg noen utfordringer. I forkant av påmeldingen til IM Cozumel tenkte jeg at en konkurranse så sent på sesongen var fordelaktig, veldig fordelaktig. Jeg er tross alt i grei form fra sist IM men har likevel god tid til restitusjon og solid oppkjøring til neste. Det jeg ikke tenkte på var at det kunne bli så forbaska kaldt i Oslo i oktober. Alt fra 5 grader C og oppover er fint, men når jeg skulle ut på 7 timers sykkeltur på fredag var temperaturen -6 grader C! Å ta temposykkelen utendørs var selvsagt utelukket og 7 timer på rulle var enda mer utelukket. Det ble et kompromiss med 4 timer ute og 3 timer på rulle. Det var bare til å legge piggdekkene (Nokian Extreme 294) på terrengsykkel, ta på 2 lag med Icebreaker ulltrøyer under vinterjakka, ekstra løse ben under vinterbuksa, ullsokker og skoovertrekk og goretex overtrekksvotter over skihanskene. I tillegg hadde jeg hjelmlue og en Oslo Triathlon buff og så slikt ut når jeg kom hjem.

Da var det bare til å bytte til innendørsbekledningen og sette seg på rulla. Jeg skal ikke si at 3 timer på rulla etter 4 flotte timer utendørs var spesielt moro, men det er viktig å få tid i aeroposisjon sånn at ikke ryggen din «dreper deg» når du skal sitte slik i 5 timer i en konkurranse. Tiden gikk utrolig sent men med hele serien av Sopranos på DVD var til stor hjelp for kjedsomheten. Intensiteten ble fordelt slik: Time 1-2 i sone 1, time 3-5 i IM fart (med/høy sone 2), 6 time i sone 1 før jeg avsluttet den siste timen i over IM fart (sone 3). Poenget med økten er å få tid på sykkelen og gi en form for konkurransesimulering. Forrige tilsvarende økt bestod av 40 min svøm, 6 t sykkel og 40 min løp. Personlig liker jeg den bedre. Næringsinntaket skal være tilsvarende som i konkurranse og jeg spiste derfor jevnt energibarer og gels under hele økten. Powerbar Performance Wild Berry foretrekker jeg i konkurranser, men under trening går det i «hva som helst» av energibarer. Av gels har jeg ingen spesielle favoritter, mens Honeystinger har gode gelshots. Uansett så var økten i sin helhet vellykket selv om det var mentalt hardt og jeg holdt på å kaste opp under siste time i sone 3.

Jeg har lagt med et bildet nedenfor av klesvasken etter den dagen som faktisk kun er klær jeg brukte under treningen. Gjett om Jenny er glad for å ha konstant treningsklær til tørk i stua i tillegg til en eller to sykler….

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

2 thoughts on “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig utstyr og klær?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s