Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig utstyr og klær?

Cozumel utenfor Mexico i slutten av november skal være utrolig fint og med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader C. Oslo i oktober og november er noe helt annet men sykkelen kan definitivt ikke parkeres i denne kritiske fasen før konkurransen. I oktober har jeg hatt 3 turer på sykkel med varighet på 6 timer eller mer og da gav meg noen utfordringer. I forkant av påmeldingen til IM Cozumel tenkte jeg at en konkurranse så sent på sesongen var fordelaktig, veldig fordelaktig. Jeg er tross alt i grei form fra sist IM men har likevel god tid til restitusjon og solid oppkjøring til neste. Det jeg ikke tenkte på var at det kunne bli så forbaska kaldt i Oslo i oktober. Alt fra 5 grader C og oppover er fint, men når jeg skulle ut på 7 timers sykkeltur på fredag var temperaturen -6 grader C! Å ta temposykkelen utendørs var selvsagt utelukket og 7 timer på rulle var enda mer utelukket. Det ble et kompromiss med 4 timer ute og 3 timer på rulle. Det var bare til å legge piggdekkene (Nokian Extreme 294) på terrengsykkel, ta på 2 lag med Icebreaker ulltrøyer under vinterjakka, ekstra løse ben under vinterbuksa, ullsokker og skoovertrekk og goretex overtrekksvotter over skihanskene. I tillegg hadde jeg hjelmlue og en Oslo Triathlon buff og så slikt ut når jeg kom hjem.

Da var det bare til å bytte til innendørsbekledningen og sette seg på rulla. Jeg skal ikke si at 3 timer på rulla etter 4 flotte timer utendørs var spesielt moro, men det er viktig å få tid i aeroposisjon sånn at ikke ryggen din «dreper deg» når du skal sitte slik i 5 timer i en konkurranse. Tiden gikk utrolig sent men med hele serien av Sopranos på DVD var til stor hjelp for kjedsomheten. Intensiteten ble fordelt slik: Time 1-2 i sone 1, time 3-5 i IM fart (med/høy sone 2), 6 time i sone 1 før jeg avsluttet den siste timen i over IM fart (sone 3). Poenget med økten er å få tid på sykkelen og gi en form for konkurransesimulering. Forrige tilsvarende økt bestod av 40 min svøm, 6 t sykkel og 40 min løp. Personlig liker jeg den bedre. Næringsinntaket skal være tilsvarende som i konkurranse og jeg spiste derfor jevnt energibarer og gels under hele økten. Powerbar Performance Wild Berry foretrekker jeg i konkurranser, men under trening går det i «hva som helst» av energibarer. Av gels har jeg ingen spesielle favoritter, mens Honeystinger har gode gelshots. Uansett så var økten i sin helhet vellykket selv om det var mentalt hardt og jeg holdt på å kaste opp under siste time i sone 3.

Jeg har lagt med et bildet nedenfor av klesvasken etter den dagen som faktisk kun er klær jeg brukte under treningen. Gjett om Jenny er glad for å ha konstant treningsklær til tørk i stua i tillegg til en eller to sykler….

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig utstyr og klær?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s