♥ Min fantastiske Scott Plasma Ltd ♥

Sykkelen min er en Scott Plasma Ltd 2007 mod som jeg kjøpte brukt fra Bergen sykkelsenter for snart to år siden. I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å vente med å kjøpe TT-sykkel til etter Norseman hvis jeg fikk smaken på triathlon. Den planen gikk selvsagt i vasken. Det var kjærlighet ved første blikk. Sykkelen passet perfekt slik den stod i butikken. Setehøyden var spot-on og aerobaren fra HED føltes helt riktig ut. Jeg prøvde med flere ulike styrestemmer for å løfte styret, men gikk hver gang tilbake til den dype aeroposisjonen med 17 cm drop. Det føltes rett og slett mest komfortabelt ut.

Scott-en ble brukt til alt. Etter den kom i hus har jeg ikke syklet på racer min en eneste gang. Selve sykkelen og designet er noen år gammel og kan ikke sammenliknes med de nye supersyklene fra Scott, Giant, Specialized eller Trek når det gjelder aerodynamikk. Heldigvis er sykkelens aerodynamikk mindre viktig for den totale aerodynamiske motstanden. Kroppen står for ca. 80 % av motstanden slik at god sittestilling er Alfa Omega. Det får jeg på Scott-en!

Utenom den gode sittestillingen sykkelen gir mulighet for kan den skilte med uovertruffen kvalitet og gjennomgående god design. Den har tålt all belastningen den har fått med glans. Over 15000 km med mye dårlige veier og to seriøse kollisjoner der sykkelen har blitt kastet metervis opp i luften. Designmessig er den et lite mesterverk. Nei, kanskje ikke aerodynamisk eller visuelt, men de tekniske løsningene. Det har fungert feilfritt hele tiden med minimalt med vedlikehold utenom normal vasking og smøring. Det har nesten ikke vært nødvendig å justere giret en gang. Bremsene er lette å vedlikehold, hjulene er lett å ta av og på og klaringen mellom bakhjul og rammen er god (en kamerat på en Cervelo P3 sleit med fastklemt steiner pga liten klaring). Den er lett å demontere/montere for reise selv om den integrerte setepinnen gjør at sykkelen krever sin plass. Vekten som jeg har målt til 7,4 kg (uten pedaler) er det heller ikke mange TT-sykler som slår. Det er uten at jeg har noen komponenter som er spesielt lette. Vekten er selvsagt ikke det viktigeste på triathlonsykler, men opp Imingsfjell så betyr det litt alikevel.

Bildet over er bildet av sykkelen, og meg, konkurranseklare. Da har jeg på en Garmin Edge 705, en profil design drikkeflaske og reservedekk festet bak setet. Jeg har i tillegg en liten Bentobox som inneholder noen energibarer og gels, et bitte litt mulitverktøy, en CO2-patron, og 13-15 salttabletter. Under setet har jeg en CO2 patron med utløser og to små dekkspader. I tillegg er skoene mine, Lake CX410, allerede festet på pedalene med strikk til ramma slik at de enkelt kan tas på i fart. Dekkene er av typen Veloflex (Extreme, Carbon og Servizio Corse) og har også fungert feilfritt.

Scott-en fortjener kun det beste. Fra min «populære» sykkelvasking i badekaret.

På tur rundt Isle of Wight en utrolig fin vårdag. 170 km sykling i solen 🙂

Etter IM Sveits der syklingen gikk som en drøm og Scott-en var upåklagelig. Til høyre er min britiske treningskompis og «Partner in crime» som kom i mål kun 4 min etter meg.

Som nevnt har jeg vært meget fornøyd med sykkelen min og har utrolig mange gode minner med den. Nå begynner alikevel tiden å nærme seg at den skal erstattes med en ny sykkel. Er jeg heldig klarer jeg å skaffe meg en Trek Speed Concept 9 series til en pris jeg kan leve meg. Hva skal da skje med Scott-en? En regnværs triathlonsykkel hadde vært luksus…

Blir dette arvtageren??

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “♥ Min fantastiske Scott Plasma Ltd ♥

  1. Heldigvis for deg er Norseman den triathlonen du har aller minst gevinst av TT-sykkel, hvis det i det hele tatt er noen. Henrik Oftedal syklet 9 min raskere i 2010 (på TT-sykkel) en i 2009 det han syklet vanlig racer. Men i 2009 var det mer motvind enn i 2010 så da er det naturlig at sykkeltidene går ned. Tom Remman hadde samme differanse som Henrik i 2010 kontra 2009, men syklet på TT-sykkel begge årene.

   Men sånn ellers er du alltid velkommen til å teste sykkelen min hvis du vil. Det er hvertfall annerledes å sykle den i forhold til racer.

  1. Hehe. Jeg lurer faktisk litt på hvordan vedlikehold og generell drift av de nye supersyklene fungerer. Det er ikke særlig festelig hvis du må demontere halve sykkelen for å bytte bremseklossene til de skjulte bremsene. Hvis det blir en Speed Concept så skal jeg gi en grundig anmeldelse hvertfall. Uansett så vurderte jeg en Planet X Exocet http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CBPXEXREDLTD/exocet-sram-red-tubular-ltd-edition
   Det tror eg er veldig mye sykkel for pengene med praktiske løsninger. I tillegg er matt svart den tøffeste fargen.

 1. Hei!
  Jeg har kommet over en helt lik sykkel som deg, men sitter annet hjulsett på.(Kjipa treningshjul)
  Hva er sykkelen verdt den dag i dag? Snakker vi 10 000, eller 15 000 ? Eller enda mer.
  Har forresten noen bilder av deg fra Bergen Tri.. Skal sende de over til deg 😉

 2. Hei Remi.

  Når jeg kjøpte sykkelen min i 2009 betalte jeg 10 000 kr for sykkelen uten hjulsett (10 000 kr til for hjulsettet). Da var sykkelen brukt 1 sesong av Stian Remme. Det var noen kosmetiske merker etter transport, men det var kun bagateller. Siden jeg kjøpte sykkelen av Bergen sykkelsenter kom den nyoveralt og med en garanti. Personlig syntes jeg at sykkelen var et kupp og har gitt veldig god valuta for pengene. Likevel så var verdien reel og det var nok ingen underpris. Det syntes jeg sier litt om verdien på en tilsvarende sykkel i dag. Uten hjulsett så vil jeg anslå verdien på en tilsvarende sykkel i god stand til rundt 7 000 kr. Et kjipt treningshjulsett er muligens verdt 1 000 – 1 500 kr avhengig av tilstand på kassett og dekk.

  Nå vet jeg at det kanskje høres litt lite ut (og spesielt etter prisene folk forlanger for de på finn.no), men eldre temposykler har svært lav verdi i forhold til nypris. Modellen kom først i 2006 og det begynner å bli noen år siden. Scott har kommet med to modeller etter det (Scott Plasma 2 og 3/Premium). Med den sterkt økende interessen for triahtlon og triatlonsykler så har det kommet mye nytt og innovativt på marked siden. «Alle» sykkelprodusenter satser nå frisk på triathlonsykler og kommer ut med nye modeller hele tiden. Ikke at det gjør Scott Plasma til en dårlig sykkel, men det reduserer bruktverdien syntes jeg. Se foreksempel på TT-syklene til Planet X. http://www.planet-x-bikes.co.uk/bikes/q/time-trial-and-triathlon/ De gir utrolig mye valuta for pengene sammenlignet med andre nye sykler.

  Hadde jeg skulle solgt sykkelen min (med de kosmetiske merkene som er på den) så ville jeg nok satset på 5 000 kr for sykkelen og 6 000 kr for hjulsettet (med DA-kassett og Veloflex dekk i perfekt stand), i beste fall… Lykke til med eventuelt sykkekjøp Remi!

  Jeg hadde satt pris på å få bildene. Nå vet jeg ikke om du har mailadressen, men den er uansett allanhov@hotmail.com

 3. Hei liker bloggen din 🙂 bli med i topplisten min så får jeg fulgt med daglig , du kan også sende inn innleggene dine til forsiden min så får du flere som kommenterer 🙂 (trykk på url min ) 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s