Fuerteventura – Bakkedrag på sykkel med Heltefabrikken

Jeg hadde to økter med bakkedrag i løpet av treningsuken min på Fuerteventura. Egentlig burde jeg muligens hatt en bakkedrag på løping i stedet men siden jeg var såpass fornøyd med den første bakkedragøkten, jeg hadde med Heltefabrikken, bestemte jeg meg for å kjøre økten en gang til alene. Moro var det derfor at jeg kjørte bedre og sterkere på den siste økten da jeg allerede hadde 20 timer sykling i beina fra dagene før.

”Bakken” som ble brukt var et lite fjell mellom Tuineje og Pájara. Distansen var 2 km (mellom 38 km skiltet i bunn av bakken og 36 km skiltet på toppen av bakken) og med en totalt stigning på 140 m gir det en gjennomsnittsstigning på 7 %. Mao halvbratt og perfekt for bakkedrag.  Avveksling mellom dragene var da å sykle ned.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Store versjoner av bildene ligger nederst (ved å klikke på bildegalleriet)

Målet med økten er å sykle så jevnt som mulig på terskel. Litt under terskel er greit men ikke over for da fyller du bare beina med melkesyre noe som gir betydelig lengre restitusjonstid. Min terskel på sykkel er estimert til 175 BPM og jeg vil derfor ikke gå noe særlig over det. Det er bedre å begynne litt rolig og avslutte sterkere enn å begynne hard for så å ”fade away” mot slutten.

Økten med Heltefabrikken var en klassiker på hvordan IKKE utføre intervalløkt. Jeg startet med første gruppe som gikk akkurat litt for raskt for meg.

Drag 1. Snittpuls: 172 BPM og 300 Watt

Drag  2. Snittpuls: 178 BPM og 313 W (etter det slapp jeg de raskeste)

Drag  3. Snittpuls: 173 BPM og 294 W

Drag  4. Snittpuls: 166 BPM og 253 W (her kjørte jeg for sakte)

Drag  5. Snittpuls: 159 BPM og 251 W (her kjørte jeg hardere med glemte å trykke ”lap” ved toppen og fikk derfor med nedkjøringen også)

Alle detaljene ligger på følgende link. Bakkeintervall med Heltefabrikken by allanhov at Garmin Connect – Details.

Økten jeg kjørte alene ble naturligvis mer kontrollert og bedre utført uten at jeg nødvendigvis syklet saktere. På de første dragene var jeg litt tung i beina og fikk ikke pulsen opp og kroppen helt i gang. Så løsnet det og avslutningen ble finfin. Lærdommen er hvertfall at selv om du trener med andre er det viktig å kjøre ditt eget løp på intervaller og ikke la konkurranseinstinktet ta overhånd.

Drag  1. Snittpuls: 147 BPM og 257 W

Drag  2. Snittpuls: 148 BPM og 269 W

Drag  3. Snittpuls: 153 BPM og 285 W

Drag  4. Snittpuls: 164 BPM og 328 W

Drag  5. Snittpuls: 163 BPM og 312 W

Drag  1. Snittpuls: 164 BPM og 311 W

Bakkeintervaller på sykkel by allanhov at Garmin Connect – Details.

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s