Allan Hovda VS Eldar Rønning

Fredrik Mandt mot Therese Johaug, Aylar Lie mot Petter Northug. Siste trend nå for tiden er å konkurrere mot skiløpere i verdensklasse. Det ville jeg også! Min konkurrent ble selveste Eldar Rønning 😀

I motsetning til Fredrik så har jeg ikke utfordret min motstander i det han er verdensmester i, men noe jeg er god i. Nemlig trappeløp på Statfjord A. 171 høydemeter sammenhengende trapper. Statfjord A`s mannsdomsprøve! På akkurat det er jeg en soleklar ener, the best of the best. Det har selvsagt sammenheng med nivået på de som jobber på Statfjord A. Naboplattformen vår, Statfjord C, har hatt besøkt av Kurt Asle Arvesen (Ref vg.no) der han satt ”skaftet opp”-rekorden med nesten 2 min. Vi har aldri hatt besøk av noen eliteidrettsutøvere, før nå. I dag får vi besøk av Eldar Rønning og sporty som han er har han svart ja til min utfordring om å løpe skaftet opp. Dessverre så reiser jeg hjem når han kommer så vi har ikke mulighet til å løpe samtidig. Sikkert like greit siden trappene er så smale at det ikke er mulighet å løpe forbi hverandre. Derfor løper vi på tid. Raskeste fra dekket 49 meter over havbunnen til øvre dekk 220 meter over havbunnen. Bekledningen er kjeledress, hjelm, vernebriller, hansker og joggesko.

Fordelen min er at jeg er lommekjent og vet nøyaktig hvor langt det er igjen. Jeg går mye i trapper i arbeidstiden og har teknikken inne. Fordelene hans er hans ufattelig god kondisjon, styrke og spenst. Jeg tviler på at lokalkunnskap slår fysisk overlegenhet, spesielt når løypen i hovedsak er 170 høydemeter med sammenhengede trapper. I tillegg mistenker jeg at han løper en del i trapper og derfor ikke er helt hjelpesløs når det begynner å gå oppover. I motsetning til Fredrik, så har jeg ingen tro på at jeg vinner og har vertfall ikke veddet joggeskoa (eller spising av de) på det. Jeg har ikke nubbsjans. Han kommer til å gruse meg, skikkelig. Men spørsmålet er med hvor mye. Hvor mye dårligere er jeg til å løpe i trapper enn verdenseliten på ski? 10 %, 20 % eller 30 %??

I kveld får vi svaret…

Jeg satt ”referansetiden” i natt med tiden 4:47:55 (selv om jeg sa 5:47:55). Slik så det ut når jeg kom på ut fra dypet.

Etter 2 uker på nattskift har ikke oppladningen vært perfekt, men jeg var i grei form og gav alt jeg hadde.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Allan Hovda VS Eldar Rønning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s