Allan Hovda VS Eldar Rønning – Resultatet

Sent i går kveld fikk jeg en telefon fra Statfjord A. Det var Eldar som ringte 😀 Han lurte på det var min skyld at han var helt «ferdig» nå (!). Statfjord A’s manndomsprøve var hard også for en nybakt gull og sølv-vinner i VM. 170 høydemeter med trapper er det vanskelig å gjøre enkelt. Eldar gav alt. Jeg var redd for at han skulle «cruise» inn en grei seier, men det virket ikke til å være hans stil. Dessuten hadde han ingen sekundering og kunne ikke vite hvor langt han lå foran meg.

Det var utrolig moro at han ringte for å fortelle meg resultatet personlig. Jeg viste på forhånd at jeg ikke hadde sjans å slå han så spenningen var knyttet opp mot hvor mye han slo meg med. Jeg tippet selv at han ville slå meg med mellom 45 sek og 1 minutt. Min tid var 4 min 47 sek. Hans tid ble 4 min og 34 sek! Differansen var mao 13 sekunder! I trappeløpingen på Statfjord A er jeg 4,7 prosent dårligere enn Eldar Rønning! Jeg kan ikke få sagt nok hvor utrolig fornøyd jeg er med det resultatet. Nå er det riktignok ski Eldar har spesialisert seg på men jeg vet at han er blant de aller beste, om ikke den beste løperen på skilandslaget og er raskere blant annet Petter Northug og Odd-Bjørn Hjelmeset når joggeskoene er på. Dessuten har Eldar rekord i motbakkeløpet Forbordsfjellet (Ref: Kondis.no). At jeg er nesten på høyde med en av norges beste eliteutøvere i en øvelse han har alle forutsetninger til å mestre er fantastisk moro og utrolig inspirerende og motiverende. Da vet jeg at får mye igjen for alle treningstimene jeg legger ned.

Innholdet i resten av samtalen med Eldar var mye triathlonbasert faktisk og jeg ser allerede at han har stort potensiale i triathlon! Norseman Xtreme triathlon skulle han fullføre når skiene ble lagt på hyllen 🙂 Jeg glemte faktisk helt å gratulere han med seieren så jeg sier det nå. Eldar, gratuler med seieren og en fantastisk tid i «Skaftet opp» på Statfjord A. Når du bestemmer deg for å melde deg på Norseman så skal jeg prøve å revansjere tapet… Til slutt vil jeg si tusen takk Eldar som tok utfordringen på strak arm og ikke minst ringte for å fortelle resultatet etterpå. Det kommer jeg til å leve lenge på!

Tviler du på at Eldar gav alt? Se video under (dessverre dårlig oppløsning)

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Allan Hovda VS Eldar Rønning – Resultatet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s