Sentrumsløpet – Flott dag og ny pers

Da var Sentrumsløpet gjennomført med stor suksess. Været var perfekt og stemingen var kanongod. Titusenvis av mennesker hadde fyllt Oslos gater og de var heiende, løpende, smilende og mest av alt i svært godt humør. Det var rett og slett en folkefest! Når jeg i tillegg har en god formmessig dag og setter en solid pers så kunne ikke dagen blitt bedre.

Målet var satt til 36 min som vil si en forbedring på 2 min og 22 sek fra Sentrumsløpet i 2009. Jeg var litt usikker på formen i forkant og slett litt med magesmerter etter en svømmeøkt to timer før (og angret selvsagt på at jeg kjørte en svømmeøkt så tett før løpet). Bekledningen var min vanlige 2XU race outfit mens joggeskoene var «Box fresh» rett fra trisport.com. Asics DS Racer heter de og er en lettere versjon av min gamle joggesko Asics DS Trainer men fortsatt godt nok dempet til å løpe en marathon med. I str. 44,5 veier de 252 g per sko som var 44 g mindre enn gamleskoene. Å løpe med nye sko er en klassisk nybegynnerfeil, men siden jeg var såpass sikker på skoene og passformen tok jeg sjansen på det. Dessuten så er det begrenset hvor galt det kan gå på bare 10 km…

Etter en kort oppvarming på 6-7 min stilte jeg meg til start bak i pulje 1. Startskuddet gikk og løpingen begynte i godt tempo. Første km gikk på 3:37 som var passende tempo for tidsmålet mitt. Det føltes raskt ut, men en 10 km skal jo være litt rask. Neste km gikk på 3:30 og jeg fant en grei flyt og rytme. Etter 5 km begynte jeg sakte å avansere i feltet og når jeg kom til 7 km følte jeg meg fortsatt veldig sterk og holdt trøkket oppe. Nå jeg kom inn på Karl Johan og så mål var det bare å gi alt. Den siste km ble fullført på 3:05 og jeg kom inn på 35:00 😀 1 min bedre en målsetningen og pers på 3 min og 22 sek! Utrolig deilig… I tillegg var jeg raskere enn mange gode løpere som Gerhard Sletten (36 sek bak) og Knut Ole Thoreplass (54 sek bak) i Team Ridley. At jeg var raskest av alle Statoilansatte og slo sjefen Helge Lund med over 9 min var en fin bonus 🙂 Plasseringen ble 71. plass av de totalt 3543 menn og 14. plass i min aldersklasse. Det var mye bedre enn forventet og en udiskutabel bekreftelse på at treningen jeg gjør har effekt og at treneren min Steve Haywood har peiling på det han driver med. Jeg har tross alt bare trent løping 3,2 t/uke i snitt de siste 3 mnd og det er ikke så mye.

Ha en fortsatt flott og treningsfull helg! Mer informasjon og flere bilder fra Sentrumsløpet 2011 ligger på Kondis.no.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Sentrumsløpet – Flott dag og ny pers

  1. Wow! Virkelig bra jobba 🙂 Sentrumsløpet er ikke en spesielt rask løype. Mye bakker og krappe svinger, så jeg er virkelig imponert over tiden din! Du (og Jenny) burde bli med å løpe Hytteplanmila i oktober. Det er mitt favoritt 10-km løp 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s