Oppsummering av treningen uke 28 – Restitusjonsuke

Restitusjonsuker er deilig. Det er da du tar en helt rolig treningsuke etter noen tøffe uker.  Det ”normale” er det å kjøre en restitusjonsuke hver 4 uke. Du skal ikke slutte å trene under en restitusjonsuke, men du skal kutte mengde og kutte intensitet.  Uten om det så er strukturen på restitusjonukene relativt lik de vanlige treningsukene.  For min del var det hvertfall nødvendig med en friuke forrige uke etter at 3 uker sammenhengende nattskift sliter på kroppen. Jeg føler  at jeg har kommet meg igjennom med helsen(og formen) i behold og gleder meg faktisk til siste innspurt før Challenge København. Totalt ble det ca. 9 t trening fordelt på 5 t og 20 min sykkel, 2 t og 40 min løp og 1 t totalt med svømmespesifikk styrketrening (4 x 15 min med Stretch Cords).

For noen uker siden så hadde jeg et relativt hissig innlegg mot TV-titting, men her har jeg vært en liten hykler. Nå som jeg har gått nattskift (på jobb fra 18:45 til 07:00) har jeg gjort treningen mellom kl. 15:00 – 18:15. Det har medført at jeg har sett 15 av de 17 Tour de France etappene fra enten sykkelrullen eller tredemøllen. Det har vært et eventyr fra begynnelsen og utrolig god inspirasjon og underholdning. Thor var fantastisk i den gule trøya og herjer etappene i verdensmestertrøya. Å se Thor sykle opp den ene bakken etter den andre sammen med de råeste klatrerne er en syk maktdemonstrasjon og viser ekstrem mental styrke. Spørsmålet jeg skal spørre meg når det begynner å bli tung på en Ironman er: What would Thor do? Vi må selvsagt ikke glemme Edvald utvilsomt har innfridd de skyhøye forventningene og utfordrer de aller beste i verden i en alder av 24 år! Han kommer til å overta der Thor slutter:) I likehet med Dag Otto Lautizen har de norske gutta gitt meg gåsehud (bokstavelig talt) nesten dagelig i over 2 uker. Vanvittig gøy!

Mandag: 1 t rolig restitusjossykling

Tirsdag: Intervall på rulla med strukturen 1/2/3/4/5/4/3/2/1min der jeg begynte med sone 2 og gikk gradvis oppover til sone 4 og ned igjen til sone 2. Ingen pause i mellom

Onsdag: 1 t rolig restitusjonssykling

Torsdag: ”Fartslek” på mølla der jeg etter oppvarmingen løper etter innfallsmetoden mellom sone 1 og 3 i 40 min. Farten var mellom 11 og 16 km/t og varigheten 1-3 min.

Fredag: Hviledag 🙂

Lørdag: 2 t og 20 min sykling i sone 2.

Søndag: 1 t og 2 min løping i sone 1-2.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s