Trening som terapi

Det har vært en tung helg og tung uke, både fysisk og mentalt. Nyhetene på fredag var sjokkerende og surrealisiske mens oppdateringene på lørdag morgen bare var ubegripelig triste. Jeg var heldig og hadde ingen venner eller kjente som ble direkte berørt av hendelsene. Jeg er også heldig og har gode metoder for å takle negative følselser som sinne, frustrasjon og sorg. For meg er det ingen hjelp i å sitte på vg.no og lese hver eneste artikkel som kommer. Den «gode» samtalen gir i grunn liten trøst. Kroppen og hodet blir urolig og det er vanskelig for å fokusere. Da er det bare en ting som hjelper, nemlig trening. Joggeskoa må på og jeg må ut å løpe.

Akkurat hva med trening som gjør at det hjelper mot «alt» er vanskelig å sette fingeren på. Om det kun er økt produksjon av endorfiner som gir effekten skal jeg ikke si bastant, men jeg kan si at det fungerer. Kroppen slapper av og du blir lystigere til sinns. Nå er det ikke mye oppløftende med hendelsen på fredag selv etter en verdens beste treningsøkt, men du slipper å ligge søvnløs og grave deg ned i all den deprimerende informasjonen som kom på løpende bånd. Trening kan snu sinne og frustrasjon til en slags aksept for at det som har skjedd er skrevet i historiebøkene og kan ikke gjøres ugjort. Trening kan snu fortvilelse og sorg om til håp. Håp om at ungdommene på Utøya ikke død forgjeves, men at det styrker verdiene medmenneskelighet, kjærlighet og anerkjennelse av andres tro og meninger. Håp om at det enorme engasjementet fra de flere hundretusener som gikk i fakkel/rosetog på mandag opprettholdes i full styrke. Håp om at alle forstår at demokrati og frihet er grunnstenen i vårt samfunn og at vi verner om det så godt vi kan. Alt dette både håper og tror jeg at vi skal få til!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Trening som terapi

  1. «Trening kan snu fortvilelse og sorg om til håp. Håp om at ungdommene på Utøya ikke død forgjeves, men at det styrker verdiene medmenneskelighet, kjærlighet og anerkjennelse av andres tro og meninger»

    Well spoken, Sir!
    Syns forøvrig det her e den mest interessante treningsbloggen omkring.
    Veldig bra!

    Mvh Ole

  2. Tusen takk skal du ha! Det er veldig moro med positiv tilbakemeldinger. Det er såpass moro at jeg skal skrive et nytt blogginnlegg i kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s