Min «triatlonkarriere» begynte i 2009 i en alder av 23 år. Jeg hadde ingen svømme-, sykkel- eller løpsbakgrunn, og på min aller første sprint triatlon så holdt jeg på å drukne under svømmingen, på løpingen kastet jeg opp og når jeg til slutt kom i mål så var det på nedre halvdel av resultatlisten. Av en eller annen grunn så elsket jeg det og falt pladask for triatlon, sporten hvor alle smiler«. Fortsatt så elsker jeg det og min lidenskap for triatlon og ønske om den optimale prestasjon er sterkere enn noen gang.

Mine resultater og konkurranseplaner finner du her. Følg meg gjerne på min vei videre og ikke nøl med å skrive en kommentar eller ta kontakt på allan (at) trilab.no om det skulle være noe.

Huub - Archimedes 2 - Sørenga sjøbad - Triallan-3

Foto: Stig Jarnes

Norseman - Allan Hovda - Foto: Kai-Otto Melau
Norseman 2015 – Foto: Kai-Otto Melau

Faces of Norseman - Allan Hovda

33 kommentarer til “Om meg

 1. Dette er motiverende lesing, samt mye bra informasjon og inspirasjon! Lykke til videre på veien mot IM Hawaii! Jeg har vært på Hawaii, men det var surfe og opplevelsesferie, så regner med du får et litt tøffere opphold den dagen du reiser dit 🙂

  1. Hei Chris!

   Takk for tilbakemeldingen. Jeg håper du har blitt tilstrekkelig inspirert til å melde deg på en triatlonkonkurranse 🙂

   Hawaii er drømmen det og jeg skal nyte hvert sekund jeg er der, selv med blodsmak i kjeften og krampe fra topp til tå. hehehee. «Run as hard you can until you black out» er motoet.

   Allan

 2. Hei Allen.
  Inspirerende å følge deg og se fremgangen din. Lykke til med målet ditt.
  Jeg (snart 46 år) har nettopp blitt «hektet» selv på triathlon og da langdistanse. Er opprinnelig fra Oslo men har bodd de siste 11 årene i Haugesund. Har meldt meg på Ironman 70.3 i Haugesund. Trener stort sett hver dag og har satt meg et mål om å fullføre på 5 timer og 40 minutter. Målet i 2013 er å fullføre full Ironman, forhåpentligvis i Haugesund. Er medlem i den nystartede klubben Haugesund Triathlon Klubb.

  1. Hei Erik!

   Gratulerer med din nye lidenskap. Triatlon er en utrolig flott sport som gir deg mye tilbake. Nå vet jeg ingenting om din bakgrunn, men 5 t og 40 min bør absolutt være mulig på IM Haugesund 70.3. Vi får håpe det blir fulldistanse i Haugesund i 2013, men hvis det ikke blir det så må du melde deg på en annen IM. Jeg håper nyoppstartede Haugesund triathlon klubb får seg en eksplosiv start i forbindelse med IM Haugesund 70.3 og at Haugesund kan markere seg som en av Norges store triatlonregioner. Det hadde vært moro 🙂

   Allan

 3. Hei du,

  Kom over bloggen din gjennom et google søk på meg sjæl. Lurte på om du kanskje kunne sende meg det bildet du tok opp zoombie-hill, dersom du har dette fortsatt? hadde vært strålende!

  Mvh.

  Jørgen Anker-Rasch

 4. Hei Allan!
  Du gjorde en fantastisk innsats på Haugesund Triathlon!
  Gratulerer så mye 🙂
  Hvordan la du opp programmet ditt når du begynte å sykle, jogge og svømme? Hvor lærte du teknikker og fordeler under aktivitetene?

  Vil ønske deg lykke til med å nå målet ditt! Jeg heier på deg 🙂

  1. Hei,

   Jeg hadde ingen spesiel struktur på treningen når jeg begynte med triatlon. Svømmingen lærte jeg meg selv av å se på youtube og http://www.swimsmooth.com(!). Sykling og løping har jeg aldri trent noe spesiell teknikk på. Det viktigste er å begynne å svømme, sykle og løpe 🙂

   Når det er sagt så skulle jeg ønske at jeg hadde hatt muligheten til å lære svømming, med en kyndig svømmetrener og jeg skulle også gjerne hatt et kurs i løpsteknikk. Jeg forsto raskt at jeg måtte få meg en trener som la opp programmet mitt og fant britiske Steve Haywood i http://www.tricoach.co.uk

   Hvis du går på bloggen min og klikker på Gjennomførte treningsøkter under kategorier så får du opp hvordan jeg har trent dagelig siden oktober 2010 🙂

   Jeg ønsker deg lykke til også og håper du får en super start på din «triatlonkarriere».

   Allan

   1. Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en trener nå. Jeg har full jobb og er i tidsklemma som de fleste andre overivrige mosjonister, og føler at programmene jeg finner på nett ikke er veldig tilpasset mine behov. Jeg ser du har hatt et sammarbeid med Dave Scott i år, og at du tidligere har brukt Steve Haywood. Jeg pleier å ligge på 10-15 timer i uka, og tror en trener kunne hjelpe meg med å effektivisere treningen noe. Har du noen du kan anbefale?

 5. Hei Allan.

  Først av alt vil jeg takke deg for en flott, strukturert og innholdsrik blogg med mye nyttig info både når det kommer til kosthold og trening. Etter flere år med vekttrening på hobbybasis og aktiv fotballspiller med stor interesse for korrekt kosthold og trening ser jeg stor verdi i det du skriver.

  Jeg er selv fra Haugalandet (Karmøy) og samme årskull som deg og har de siste ukene fått blod på tann når det kommer til triathlon og Ironman. Jeg er en av de du nevner i bloggen etter IM Haugesund som kan angre på at vi ikke meldte oss på – jeg angrer som en hund. Grunnen var hovedsaklig at jeg ikke hadde gått til innkjøp av landeveissykkel på det tidspunktet, og med en høyde på 192 cm gjorde det vanskelig å få lånt en sykkel som passet. Sykkel er nå kjøpt, påmeldingen er gjort og treningen er påbegynt mot neste års IM i Haugesund.

  Jeg kommer til å følge ivrig meg på bloggen din for nyttig info, kanskje forhåpentligvis lage meg en egen blogg/treningsdagbok for å logge øktene mine.

  Ha en fin helg!

  Mvh Frank

  1. Hei Frank og gratulerer med påmelding til IM Haugesund. Det er faktisk noe av det aller viktigste. Hvis er også er 86-modell så er eller blir du 26 år i år og har en lang triatlonkarriere foran deg så du får deltatt på så mange konkurranser du ønsker 🙂

   Jeg skal fortsette å legge ut innlegg og har store planer om å få systematisert det bedre slik at dere lesere får en bedre oversikt.

   Lykke til med treningen og din egen blogg.

   Allan

 6. Hei, gratulerer med konge resultat på Hawaii. Eg har nettopp begynt med triathlon og lurar på om du har nokre tips te kva for merker og type våtdrakt som kan anbefalast. Ein våtdrakt som er fleksibel og tålar kaldt vatn. Kva slags merke og type våtdrakt vil du anbefale? Takk skal du ha. Helsing Gaute Haukaas

  1. Hei Gaute. Anbefaling av våtdrakt er veldig vanskelig å gi på bakgrunn av informasjonen du gir. Hvilke høyde og vekt har du? ca. budsjett? Det er mye bra på våtdraktfronten, men det er ikke nødvendigvis like enkelt å finne våtdrakter som passer deg perfekt. Passform er det aller viktigste. Blueseventy, Orca, Aquaman, Zoot er noen av merkene som du sjelden går feil med så lenge passformen er riktig for deg.

   1. Hvor mye oppdrift snakker vi om i en drakt? Fins det ok drakter hvor man med uten store anstrengelser kan holde seg flytende. (hvis man trenger en pause underveis).

   2. Alt er relativt (og oppdrift er vanskelig å kvantifisere på en forståelig måte) men jeg vil si at en vanlig triatlonvåtdrakt (med 5 og 3 mm gummi) gir MYE oppdrift. Med våtdrakt er det ingen problem å ligge å flyte horisontalt på ryggen uten å gjøre en verdens ting. Nesten som en heldekkende redningsvest 🙂

    Nå kan det føles klaustrafobisk å svømme med våtdrakt med en gang, men når du har svømt med det noen ganger så er det ganske fint og gjør det lettere å svømme med mindre innsats.

 7. Heisann gratulerer med seieren i Norseman imponerende. Lurte på om du kan anbefale en bok angående triatlon som har treningstips. Da jeg vurderer i stille i ironman Haugesund neste år.

  1. Hei. Bokanbefaling er avhengig av hvor mye du «gidder» å lese om treningslære. Triathlon science er veldig god men med 644 sider så er den tung. Forøvrig likte jeg Chrissie Wellington bok veldig godt (http://www.amazon.com/Life-Without-Limits-Champions-Journey/dp/B00EZDWM2W/ref=tmm_hrd_title_0). Det er en biografi men gir mange gode treningtips underveis.

   Meld deg forresten på Haugesund så fikser du det praktiske med trening etc etterpå 😀 Å melde seg på er veldig viktig for motivasjonen og med 11 månder å forbrede seg på så kommer det til å gå veldig bra.

 8. Hei, Allan 🙂 Grattis med Norsman!! Imponerende.

  Trent Ironman i ett år, og gjorde Ironman Kalmar på tiden 11t 22min. Ikke særlig imponerende, så tenkte å spørre deg om du har en statisk treningsplan? Vet triatlonukene er veldig dynamiske, men hadde vært artig å høre om din 🙂

  Mvh. Victor (18), Østfold.

 9. Vil først si at jeg leser bloggen din jevnt og er stor fan av treningsopplegget ditt! Og ikke minst gratulerer med et nyfødt og kommende sportstalent 🙂

  Jeg har nettopp kjøpt temposykkel av merket Trek som jeg skal bruke i konkurranse om 2 mnd. Har hatt to rolige turer på 1,5t men klarer ikke å vende meg til sittestillingen, og blir fort ustødig ved brems/giring. Hvor lang tid tar det å bli vant med temposykkel vs landevei før man føler teknikken sitter? Er nybegynner på sykkel men har kjørt landevei i min første sesong (i fjor).

  Mvh Morten

  1. 2 x 1,5 t tilvenning er ikke mye. Jeg har brukt veldig mye mer tid enn det for å bli skikkelig komfortabel og selvsikker på teknisk sykling med temposykkel. Ikke gi opp, men sørg for at du har en godt innstilt sittestilling, for uten det kan det hende det aldri blir komfortabelt.

 10. Hei! Først og fremst: FLOTT blogg! Inspirerende! Men jeg registrerer på at du ikke har noen hviledager? Enormt mye trening i uka. Hvordan klarer du å fortsatt ha overskudd? Og hvordan er ditt kosthold evt? Beklager mye rot i meldingen! Heier på deg i norseman! Keep it up!👍

 11. Allan, flott blogg. Du er en stor inspirasjon for mange- spesielt for min samboer. Han er engelsk og Vi bor i London. Hans foerste triatlon var norseman 2015 og han fikk utrolig nok sort tshirt. Han trener veldig hardt, men jeg kan se at det er tungt og motivere seg naar man alltid trener alene og bor i central london. Desverre snakker han ikke norsk – og mitt spoersmaal er dermed om denne bloggen kan oversettes engelsk. han «leser» bloggen i den forstand at han ser paa bildene, og jeg maa sitte og oversette. Jeg er sikker paa at du har mange potensielle utenlandske foelgere- og lurer paa om du har anledning til og oversette bloggen din?
  Hilsen fra London.

  1. Hei Venja,

   Av og til så skriver jeg blogginnlegg på engelsk, men de aller fleste leserene mine er norske. Pga dette i kombinasjon med tiden det tar å skrive engelsk så kommer jeg nok ikke til å legge over til engelsk enda, dessverre. Prøv google transelate og se om det blir ok.

   Mvh
   Allan

 12. Hei
  Leste her et sted man kunne finne terskel ved å ta en 30min test og så ta snittet av de siste 20min =terskel.
  Men blir ikke dette høyt?
  Eller skal man gange resultatet med 0,95..ca

  1. Hei. 20 min maks * 0,95 blir riktig for terskelwatt ja 😃 når det gjelder 20 siste min av 30 så er det terskelpuls på løp som da regnes.

 13. Hei Allan
  Mektig inspirert av det du har skrevet om deg selv. Er selv straks 22år og har startet min triathlon «karriere», dette etter mange år og mye trening på styrkerommet. Også en del løping har blitt gjennomført da jeg jobber fast i Forsvaret. Ønsker svar på to spørsmål ved ledig tid hos deg.

  Spørsmål 1: Høyde 1.90cm, vekt 89kg. Da jeg som nevnt har trent mye styrke tidligere. Hva tror du jeg må ned på dersom jeg en dag skal kunne fullføre ironman fullskala? Ønsker jo selvsagt bevare litt muskelmasse da det er blitt dedikert noen år til dette. Likevel jeg jo full forståelse for at man kommer til å miste en del muskelmasse da jeg nå ønsker å bedrive noe helt nytt og spennende. Har en fettprosent på 6% slik at det er muskler for det meste som vil forsvinne.

  Spørsmål 2: Hvor starter man? Bør man starte med disipliner hver for seg slik at man føler man mestrer det de forskjellige elementene i tur og orden? Eller begynne litt med alt samtidig? Har meldt meg på 3-sjøersløp i Stavanger nå i November og tenker det er en start.

  Takk.

  Mvh

  Thor

 14. Did you ever test the TT bike versus road bike with clip on aero bars? I’m. Rey curious. Thanks in advance.

 15. Hi Scott. Unfortunately, I never did a proper AB-testing of the different options. I was not able to get it done before I sold the Boardman AIR 9.4 with clip-on. What I did experience, however, is that the solution worked very well. But no data to support it.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s