Ny norsk rekord på Ironman Hawaii!!!

9:25:06 ble tiden og en ny norsk rekord på Ironman Hawaii! 1:06 på svømming, 5:06 på sykling og 3:07 på løpingen. Kort fortalt så gikk svømmingen greit, syklingen mindre bra og løpingen utrolig bra. Jeg løy nemlig ikke om at sykkelformen var helt ute. 217 watt i snitt var 16 mindre enn i NYC og mye mindre enn det jeg kjørte med på treninger tidligere i sommer. Det var både demotiverende og frustrerende å blir frakjørt til de grader opp mot Hawi og etter Hawi. Beina ville rett og slett ikke mer.

Når det nærmet seg T2 så hadde jeg nesten slått fra meg tanken om å ta den norske rekorden, men kjente at beina ikke var så slitene og siden jeg hadde spist og drukket bra så var forutsetningen for å løpe bra kanskje til stede. Jeg hadde planlagt å løpe flatt på 7:15 min per miles, men startet på 6:45 og holdt det gående der så lenge som mulig. Det gikk selvsagt saktere utover, men holdt til en tid på 3:07 som forholdene tatt i betrakning er veldig veldig bra!

Jeg ser kanskje ikke så fresh ut her, men føler meg rimelig lett og fin i steget 🙂

Om noen skulle komme i veien for å tro at forholdene var spesielt gode, så er det bare til å tro om igjen. Litt harde svømmeforhold, mye vind på sykkelløypa og halvvarmt på løpingen. Joda, det kunne vært mer vind og høyere temperatur/luftfuktighet, men sammenlignet med fjoråret var det ragnarok. Vinnertiden ble 8:18 (mot 8:03 i fjor) og mange proffer både syklet og løp svakt i tillegg til å bryte i bøtter og spann. F.eks. Michael Raelert og Greg Bennett kom begge inn på 9:22 og slo meg kun med 3 min. Craig Alexander syklet på 4:44 og løp på 3:00 mot 4:24 og 2:44 i 2011. Marino Vanhoenacker, Eneko Llanos og Chris McCormack var bare et par av de 13 proffene som brøt.

Totalt kom jeg på 80.plass av alle startende. I fjor ville 9:25 «kun» holdt til en 144 plass. Jeg er derfor utrolig stolt (og ikke minst overrasket) over å slå den syv år gamle norske rekorden på IM Hawaii, uten supre forhold eller super form. Det blir garantert ikke siste gang jeg drar til Hawaii 😀

Verdens lykkeligste mann 😀

Tusen takk til Jenny som er verdens beste kjæreste (og kona) og supporter. Uten hennes støtte vil det vert veldig vanskelig å kunne brukt så mye tid, penger og feriedager på triatlon. Takk også til mine sponsore og alle som har fulgt meg, spesielt de 19 som var samlet i stua til mamma i natt og de som var hos Unaas og fulgt med. Dere er alle supre! 😀

Gratulerer til de andre norske som fullførte her. Det var utrolig synd at Rune ikke hadde dagen, for det kunne blitt en interessant duell!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

53 kommentarer til “Ny norsk rekord på Ironman Hawaii!!!

 1. GRATULERER med norsk rekord og flott plassering!! Håper på stadig fremgang og gode plasseringer i årene som kommer også.

   1. Takk for det, så langt er det veldig moro å ha triathlon som mål:-) Håper du får muligheten til å delta i IM 70.3 i haugesund igjen i 2013.

  1. Tusen takk Stian 🙂 Jeg håper det er inspirerende og at det gir motivasjon til å sette seg selv tøffe mål. Når jeg i 2008 meldte meg på Norseman så kunne jeg ikke crawle en meter, eide ingen sykkel og hadde noen 4 år gamle joggesko. Ikke var jeg umiddelbart noe talent heller.

   Poenget er at ingenting er umulig så her er det bare til å gi gass 🙂

 2. Ååå gratulerar såå mykje Allan!
  For ein fantastisk prestasjon!
  Ja tenk, tre minutter unna Michael Raelert, hehe, kjempebra!
  Du er ganske proff amatør eigentleg!
  Og jammen er du ikkje berre rask på ironmandistansen, men også rask til å blogge altså.
  Eg ser fram til mange fleire innlegg her om Ironman på Hawaii, for dette skal feirast!
  I mange innleg framover, håpar eg.
  Vær stolt, for eit kjempe konkurranseår du har hatt så langt, heile to verdensmeistarskap!
  Bra!

  1. Tusen takk Imke! Du kommer alltid med så hyggelig kommentarer 🙂

   Nå hadde ikke akkurat Michael R noe kjempeløp for å si det mildt, men jeg er selvsagt fornøyd med å være så nær noen av de beste.

   Det kommer selvsagt flere innlegg fra Hawaii. Det var mye godt bloggmaterialle derfra 😀

  1. Feltet var godt ja, spesielt syklingen var et nivå jeg aldri har sett nærheten av. Svømmingen var også god, men det merket jeg ikke så mye til. Det var vanskeligere å ikke få med seg alle som syklet forbi meg.

 3. Utrolig sterkt, Allan! Grattis!! Legg på en time, så har du løyperekorden i Norseman. Det bør vel være innen rekkevidde for neste sesong…? 🙂

  1. Takk Øyvind.

   Løyperekord på Norseman er nok ikke innen rekkevidde, hvertfall ikke enda 😉 Syklingen på Norseman er så hard at jeg må nok heve meg noen hakk der. Men en pallplassering der bør absolutt kunne være mulig 😀

 4. Gratulerer så mye! Helt rått og følge med på på deg, og jeg finner haugevis av inspirasjon og motivasjon gjennom bloggen din:) vel blåst så langt!! Gleder meg til fortsettelsen:)

 5. Gratulerer Allan. Dette var virkelig en milepæl i din plan om VM i Hawaii. Det er nå fullført med stil, så nå er det bare å holde seg skadefri og gi gass videre 😉

  1. Takk Jan-Morten. Det er klart at dette ikke var så verst til meg å være, men jeg er sikker på at jeg har mer inne. Å være skadefri er viktig ja, og jeg merket at jeg begynte å få småskader overalt nå som det nærmet seg sesongens siste konkurranse. Jeg skal gjøre noen tiltak for å holde meg mer robust på den fronten til neste år.

 6. Gratulerer Allan. En helt utrolig prestasjon. Du har hatt en fantastisk sesong og for en super avslutning:)

   1. Det blir ikke Hawaii foreløpig med de ironman resultater jeg har hatt iår. Men jeg tror jeg har muligheten til å kvalifisere på en optimal konkurransedag. Du inspirerer ihvertfall med din blogg og gode resultater. Jeg satser kanskje mot Hawaii 2014, så håper vi ses der i toppform:)

   2. Det er ikke så lett å prestere optimalt hver gang. Det viktigste er å lære av de gangene det ikke går som du ønsker å justere deretter. Det er klart at du kan klare å kvalifisere deg til Hawaii 🙂

 7. Gratulerer! Allan = Performance. Det har vært inspirerende og lærerikt å følge deg på din reise til Kona på denne bloggen.

  1. Hei Kari!

   Målene for neste sesong blir pallplass på Norseman og kvalifisering til Hawaii 2014 🙂 På Hawaii i 2014 er målet å vinne min AG 😀

   Superfin blogg du har forresten 🙂

 8. Sterkt og fullt fortjent Allan! Et naturlig neste mål er vel den norske IM-rekorden – den har du inne.

  1. Den nåværende norske IM-rekorden burde ikke være umulig, men da må jeg heve meg et par hakk og kjøre Kalmar/Roth/København. Om det er mulig før rekorden redusert enda mer er ikke så lett å si.

 9. Grattis igjen. Eg får frykkteli motivasjon av da du presterte. Vise at da e muli å takkla varme å sol, sjøl for ein vestlending. Kan ikkje venta på å prøva meg i varmare strøk sjøl, har masse idea me sku ha diskutert. No tar du væll stege opp i Pro klassen? Masse billigare og so kan du melda deg på dar da egentli e fulltegna 😉

  1. Når og hvor er neste konkurranse? Det er klart at det er flere tiltak som kan gjøres for å takle varmen bedre, både i forkant og under konkurransen.

   Det blir nok ikke pro-klassen på meg, hvertfall ikke enda. Da hadde jeg blitt akkurat som Jordan Rapp (kommet opp av vannet helt alene), men i motsetning til Jordans 280 watt i snitt hadde jeg kun kjørt 217 watt. Det hadde bare blitt flaut. Jeg må nok bli betydlig bedre til å svømme og sykle, og litt bedre til å løpe før jeg går over til din divisjon Guddis.

  1. Jeg snakket med Rune etterpå og det er ikke tvil om at hadde en dårlig dag. God svømming og bra sykling opp mot Hawi. Så var det slutt med kramper og oppkast. Det var utrolig synd, men det står stor respekt av å fullføre med en 6,5 t maraton når du egentlig er god for 3:10. Jeg håper vi få sjansen til å møtes igjen på Kona i 2014.

 10. Gratulerer med kjempeløp, Allan! Gøy og inspirerende å følge satsingen din. Ser frem til å konkurrere med deg i Haugesund neste år 🙂

  1. Takk Erik. Foreløpig så er planen at jeg skal være på jobb når IM Haugesund går til neste år, men jeg håper det kan gå seg til. Det var så utrolig gøy å konkurrere der i år, og det hadde vært moro å stilt på start uten en IM Regensburg og 2 uker nattskift i kroppen.

 11. Dette var imponerende Allan. Dette må være et langt steg opp fra der jeg har sett deg prestere tidligere. Spørs om ikke det er noen som må bite i noen sure epler nå.. GRATULERE!

  1. Selve prestasjonen var nok ikke så mye sterkere enn det jeg har prestert i f.eks. Regensburg eller i NYC, men jeg klarte å opprettholde trøkket til tross for varmen/luftfuktigheten. Det var nok det som får de fleste til å underprestere på Hawaii.

   Det er nok noen som var sikker på at når jeg først kom meg til Hawaii så skulle jeg gå på en stjernesmell, men de fikk heldigvis ikke rett. Jeg har i hele år slitt med varmen, både i Regensburg, NYC og ikke minst Las Vegas, men etter å ha kjørt alle akklimatiseringstiltaken og vært veldig bevist på kjølingsstrategi under konkurransen så følte jeg at hadde god kontroll på temperaturen på Hawaii. Det var deilig!

 12. Gratulerer Allan – dette har du jobbet for og veldig moro at du lykkes så til de grader! Alltid stor respekt for de som setter seg høye mål, jobber målbevisst og får det til – slikt er motiverende for andre også!

   1. Før i år så hadde jeg aldri vært i USA. Nå har jeg vært en tur i august, en i september og en i oktober. Det har MAO blitt veldig mye reising, som er utrolig moro, men også slitsomt (for ikke å snakke om dyrt). Jeg tror også jeg (og Jenny) trenger en mental pause fra Hawaiikvalifikasjonskjøret for å komme tilbake topp motivert neste gang. Dessuten så ønsker jeg å kvalifisere meg til Hawaii tidligere i sesongen enn siste for å gjøre det lettere med å finne overnatting, gode reiseruter osv. Hele slekta har planer om å bli med da, så det vil være lettere for alle hvis jeg kvalifiserer meg 1 år i forveien i forhold til 2 mnd.

    Neste mål blir pallplass i Norseman og det trenger fullt fokus.

    Skal du til Hawaii da Øyvind?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s