Klar for Challenge København

Da er vi og utstyret trygt fremme i København. Været har vært litt vått og kaldt men vi ser optimistisk frem til søndagen. I ankom torsdag og tiden har vært brukt til registrering, klargjøring av utstyr og titting på den fine expoen. Vi har også fått spist mye god mat, shoppet litt og nytt den stemningsfull og økotrendy storbyatmosfæren de har i Køben.

Løypen ser veldig bra ut med en skjermet svømmeløpye, en 2 rundes sykkelløpye med noen få bakker og en 4 runders løpeløpye i København sentrum der jeg vil passere Jenny hver 5 km 🙂 Det er meldt kjølig vær og relativt lite vind (4-6 m/s) som bør tilsi en rask tid.

Jeg tenkte å skrive litt om forventingene i forkant. Det er sikkert noen som forventer at jeg  gjør det godt her, men 95 % av forventingspresset er det jeg selv som står for. Jeg har tidlig gått ut med at jeg satser på 9 t og 30 min som vil være en pers på ikke mindre enn 42 min. Det ser jeg nok blir i overkant optimistisk og jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal få det til uten å håpe på mirakler. Derfor har jeg økt tidsmålet med 10 min. 1 t og 10 min svøm, 5 t sykkel og 3 t og 25 min løp + totalt 5 min i T1 & T2.

Jeg hadde håpt å kunne svømme ned mot 1 time, men ser at det ikke vil gå og velger derfor å øke tidsbudsjettet der for å holde det realistisk.

På syklingen så vil 5 t si en pers på 15 min og det bør kunne gå greit, uten å ”grille” beina helt til løpingen. Dette forutsetter greie vind/værforhold og uten tekniske uhell.

Å løpe på 3 t og 25 min er jeg overbevist at jeg kan klare selv om det er 20 min raskere enn i både IM Sveits og Cozumel i fjor. Begge gangene syklet jeg nok for hardt i tillegg til å bomme grovt på ernæringen. Nå håper jeg på bedre bein og energinivå ut fra T2.

Angående energi så har jeg gått mer over på gels og mindre bars. Sportsdrikk blir det ingenting av (uten om cola på løpingen selvsagt).  Jeg legger opp til 1 bar og 3 gels per 1,5 t , men spising av en gel/halv energibar hver 15 min. Dette er det jeg har trent på i år siden jeg har slitt med spising tidligere, og hvis jeg får til noe i nærheten av planen blir jeg storfornøyd 🙂 Jeg vil også ha med noen salttabletter for å sikre meg tilstrekkelig natrium/kalium-nivå selv om temperaturen som vil være mellom 14 og 19 grader ikke tilsier det aller største væsketapet.

Som i alle triathlonkonkurranser med denne distansen er det store muligheter for underpresterning i forhold til målsetningene. Vær/vindforhold kan blir dårlige, det er mulighet for tekniske problemer og  jeg kan få problemer med ernæring/krampe o.l. Dette er jeg fullstendig klar over, men blir nok uansett skuffa om jeg fullfører på betydelig lengre tid en 9 t og 40 min. Det e dumt å legge så mye press på seg selv, spesielt hvis det ikke går, men det gir også ekstra motivasjon når det begynner å bli tungt. Det aller viktigste for meg er å huske at jeg holder på med triathlon fordi jeg elsker det, og ikke fordi jeg skal klare harde tidsmål jeg setter til meg selv. Det er viktig å nyte hver time, hvert minutt og hvert sekund for alt det er verdt . Jeg er svært heldig som har mulighet til å dra verden rundt for å konkurrere og nå er tiden inne for å virkelig sette pris på det! Ønsk meg lykke til 🙂

Live resultater skal kunne finnes her men jeg ser at linken ikke er aktiv enda. Ellers så har de en facebooktjeneste som automatisk legger ut hver passering på på min facebookprofil.

Testing av svømmeforholdene på Amager Strand. Kaldt vann, men en enkel løype navigeringsmessig.

Jenny sjekker ut det nyeste fra Quintana Roo på den flotte og store expoen.

Jeg må nok klare meg med Scott’n i minst en konkurranse til og her er den konkurranserigget og dødsklar for å komme fra T1 til T2 på under 5 timer 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

18 kommentarer til “Klar for Challenge København

  1. Held og lykke Allan. Det kunne være morsomt hvis vi mødtes i løypen. Jeg har selv satt et mål på 9:37 som også er «litt» ambisiøst i denne min første IM 🙂

    Renè Gjøg

    1. Takk Christer! Gratulerer med flott debut på Oslo triathlon. 14:24 er en ganske god svømmetid så det var tydligvis ikke noe problem. Neste år blir det olymisk eller går du rett til halvdistansen?

  2. RESPEKT ALLAN! Dette var en rååå gjennomføring. Gratulerer så masse, dette har du jobbet hardt og målrettet for. Gratulerer med 8.55.03, vinner av klassen, 16 blandt herrer og 17 totalt!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s