På Norseman som tilskuer – Del 2 (venner, kjente og fullstendig ukjente)

I forrige innlegg så var det eliten som var i fokus. Nå er det Norsemans virkelige helter som er i fokus. De som deltar uten 700 t ++ trening, et team i ryggen eller det aller råeste utstyret. I tillegg er de gjerne debutanter på distansen. Her er innlegget om venner, kjente og fullstendig ukjente på Norseman.

Først ut er Morten og Fredrik, mine to kompiser som valgte Norseman som sin aller første triathlon. Det ble en fantastisk triathlondebut der begge presterte optimalt og kom inn på henholdsvis 14:14:33 og 14:46:21.

Fredrik har vist seg å være et stort svømmetalent som etter bare 3 mnd egentrening dro på swimcamp med Tom Remman og svømte 1 sek raskere enn meg på første 100 m test. Etter det har bare avstanden økt og på lørdag svømte han på 1:13 og var nr. 27 opp av vannet! Han var først av de to på Dyranut med god trøkk på syklingen.

Mortens svømming var også bra og han kom opp av vannet etter 1 t og 24 min. Han er også en litt sterkere syklist enn Fredrik og tok jevnt innpå mot Geilo.


Opp Imingfjell lå de helt likt noe som også holdt inn til T2.

Gutta fikk fint vær over Imingfjell 🙂

Morten var som antatt den sterkeste løperen og var først opp Zombiehill. Med lange steg gikk det raskt oppover. Det var 26 grader på løpingen og han valgte derfor å ta på seg en hvit supportskjorte over den sorte trøyen for å absorbere minst mulig varme. Lurt!

Fredrik var ikke langt bak ved 28 km merket og holdt svært god fart til å ha løpt så lite i år. Han aller lengste løpetur i år har vært på 5 km(!). Svart trøye ble det med solid margin på begge to. Gratulerer!

I tillegg til Morten og Fredrik var det mange andre kjente, halvkjente og ukjente med på Norseman som jeg tok bildet av. Det var så utrolig mye gode prestasjoner og vanvittig innsatsvilje. Nedenfor er bildet av noen av dem.

Først ut er triathlonguru Alfred som alltid  kommer med de fornuftige svarene på forum. Det ble en fin 22. plass med tiden 13:05.

Neste ut er Jørgen Anker-Rasch som var den som smilte aller bredest opp Zombiehill 😀 For han (og hans mannssterke supportgjeng) var Norseman tydligvis en fest og med en tid på 14:04 kunne jeg ikke vært mer enig. Jeg tipper Gidi D’Agostino – I’ll fly with you fortsatt går på repeat 😉

Bjørnar Strendo, som jeg traff på Playitas og Bergen triathlon hadde toppet formen og imponerte meg stort med tiden 14:07. Sprek support hadde han også 🙂

Med triathleteblogger, Jan-Morten Ra var fornøyd med tiden 14:26 men anget på sitt kassettvalg. Var det 11 – 23 eller?

Oslofjordtris Jard Bringdal kom høyt opp i konkurransen om størst smil etter Stavsro. Han så såpass fornøyd ut at han ikke virket sliten i det hele tatt.

Kjekkasen Tore Wold var også med i 2009 og var den som overtalte meg til å løpe opp Zombiehill da jeg allerede hadde gitt opp målet om 14 t. Det utgjorde faktisk hele forskjellen 😀 På Lørdag perset han med tiden 14:05 i den ekstra lange løypa. Gratulerer!

Sveitsiske Verona Walter var den jeg så som var aller lengst nede i kjellern. Etter en meget sterk prestasjon kom hun inn som 3. jente til Stavsro. Så møtte hun veggen med full styrke! Blodsukkeret var på bunnivå og hun gikk ustødig. Hun burde hatt litt cola tenkte jeg, men jeg hadde dessverre ingen cola å tilby. Jeg prøvde å komme med noen oppmuntrende ord, men de ble raskt avfeid. Supporten hennes prøvde også å trøste litt, men da begynte hun å faktisk grine. Hun kom inn på en fin 7. plass med tiden 14:38, men jeg tror ikke hun hadde en veldig positiv opplevelse på Norseman, dessverre.

Vi må ikke glemme de som fullførte på Gaustadblikk og var eller lengst ute i løypa. 20 t og 38 min (kl 01:38) fullførte aller siste deltaker på. Det er det som er virkelig imponerende! Det er betydelig tyngre å fullføre på 20 t enn 11 t og krever mye mer mentalt. Det er de som er de aller største heltene i Norseman!

Lars-Erik Løvdahl kom i mål kl 32:11 etter 18 t og 11 min. Han virket svært fornøyd etter målgang som jeg forstår etter den fantastiske prestasjonen 😀 Gratulerer Lars-Erik!

Til slutt et bildet av Jenny i «Fotballfrue-pose» med Gaustadtoppen i bakgrunnen. Været var dårlig i starten ble ble utrolig ved Geilo og utover. På Gaustadtoppen var utsikten maksimal og bidro til å gjøre Norseman 2011 til den aller beste Norseman til nå! Gratulere til alle deltakerne og takk for den god innsatsen. Det var veldig moro å følge med på og gav perfekt oppladning til Challenge København på førstkommende søndag.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “På Norseman som tilskuer – Del 2 (venner, kjente og fullstendig ukjente)

 1. Flott Allan, det var 11-25 🙂 Men men det skulle jo være litt ekstremt… Tung lærdom, men alltid greit å ha noe å forbedre 🙂 Kjempemasse lykke til på søndag, nå er det sub 10 som gjelder og det fikser du 🙂
  Jan-Morten

  1. Med 11-25 bak og standard krank er den laveste farten ved 90 rpm 17, 69 km/t. Du skal være svært sterk for å holde over 17 km/t opp f.eks. Imingfjell. Jeg tror at 11-27/28 og kompaktkrank er tingen på Norseman.

   Ja, på søndag er det sub 10 som gjelder, minst. Helst 9 t og 40 min. Selv om det ikke er like bratt som på Norseman så blir det nok hardt og vondt uansett 😀

 2. Du debuterte jo med triathlon under Norseman, gjor du ikke?
  Isåfall, hvor godt foreberedt var du mtp treningsmengde og lignende?

  1. Norseman var min triathlondebut på lang distanse. Jeg var med på en sprint og NM lang i forkant for å prøve å få noe erfaring.

   Svaret på om jeg var godt forbredt er både ja og nei. Ja, fordi jeg trente så bra jeg kunne i tillegg til å ha forbredt utstyr, ernæring og support. Jeg var blant annet en tur til Eidfjord i forkant og syklet igjennom løpya og kjørte igjennom løpeløypa og gikk opp til Gaustadtoppen. Nei, fordi jeg bare hadde et drøyt halvår med triathlon realetert trening i forkant og det er strengt tatt litt lite. Det fikk jeg merke på syklingen og var ganske kjørt midtveis til Imingfjell. Heldigvis ordnet det seg på løpingen og jeg satt inn støtet i Zombie hill 😉

   Altså, ikke la manglende treningsgrunnlag hindre deg i å melde deg på Norseman men når du først har meldt deg på kan du like gjerne gjøre det beste ut av det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s