Aloha! På plass på Hawaii

Vi brukt nøyaktig 29 t og 30 min fra vi gikk ut av døren hjemme til vi ankom vår «mansion» utenfor Kona. Slitsomt, men definitivt verdt strevet. Det er så utrolig deilig å være på plass!

Overnattingen vår er av den rimelige typen og er en liten studioleilighet i første etasje på et hus. Standarden er enkel, men vi har alt vi trenger med kjøkken, kjøleskap, vaskemaskin osv. At det dyrkes grønnsaker i bakhagen som vi kan forsyne oss av er et stort pluss, og stedet kan i tillegg skilte med eget meditasjonsområde i hagen.  Huset ligger i et rolig boligområde bare 6 km fra Kona sentrum så det er helt rolig her, samtidig som vi bare er en kort kjøretur fra sirkuset. Huset ligger også på en høyde så det er ganske svalt i bakhagen. Nå i syv-tiden på morgene er det ca. 21 grader i skyggen og på dagen stiger det til rundt 25 grader. Digg digg digg 😀

Bakhagen der vi bor 🙂

Morgenjogg 🙂

«Argon» overlevde flyturen uten så mye som en skramme, selv om TSA (den amerikanske flysikkerhetsavdelingen) var i kofferten å tukla. Go BikeboxAlan 😀

Tiden etter at vi kom har vi brukt til å slappe av og gjøre oss litt kjente i nærområdet. I går var vi på stranda (eller plenen) utenfor Marriot King Kamehameha, som er arrangørhotellet og stedet hvor svømmestarten, T1 & T2, og målområdet er. Det er rett og slett her alt skjer. Vi er tidlig ute så det er ikke så mange triatleter her enda, så det er litt stille før stormen, men jeg kan kjenne at noe er på gang. Jeg har svømt ca. halvparten av svømmeløypa og jeg kan trygt si at det er noe annet enn å svømme i Sognsvann. Temperaturen er 28 grader, vannet er krystallklart og det er mange fargefulle fisker som svømmer rundt. Ubeskrivelig idyllisk, men med både bølger og strømmer som gjør det krevende å svømme, selv om det er veldig moro.

Klar for svømmetur i Blueseventy PT3ZX

Jenny prøver å drikke meg fin på en restaurant med utsikt over svømmeløypa 😀

Utsikt over svømmeløypa

Her går Hawaiian International Bullfish Tournament av stabelen 😉

I dag er planen å finne en strand nord for flyplassen, slik at jeg sykler derfra til Hawi og tilbake igjen. Det er den delen av sykkelløypa som er spesielt vindutsatt så jeg tenker det blir godt å kjenne litt på hvilke effekt det på på mitt 80 mm Unaas fremhjul. Jeg vurderte å ta med et hjul med lavere profil, men har til nå vært veldig fornøyd med hvordan den runde og breie profilen (samme form som Zippz Firecrest profil) har oppført seg i vindfulle forhold. De har ikke vært mindre håndterbare enn mine tidligere Easton hjul, selv om de bare var 56 mm. Når det er sagt så var også de en håndfull hvis det blåste skikkelig mye så det blir spennende å komme seg ut i vinden 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “Aloha! På plass på Hawaii

  1. Lykke til med løpet. Spent på hvordan du opplever vinden ved vending. Tror du kommer til å få deg en overraskelse.

    1. Det er klart at vinden kan være en utfordring, men det er umulig å si noe om i forkant. Akkurat nå er det fullstendig overskyet og 20 grader her. Relativt lite vind her (6 km sør for Kona), men usikker på hvordan det er på Hawi. Jeg syklet fra Hapuna Beach og til Hawi (og tilbake igjen) for noen dager siden og da var det greit med vind. Jeg følte det gikk lett og fint, men når jeg så at jeg kun hadde kommet 31,5 km etter 1 t i racepace (ca. 230 watt) så kom jeg til at det var nok litt tyngre enn det følte ut som.

      1. Vi leier en liten hybelleilighet i første etasje i et hus som eiges av en gammel amerikaner som heter Tom. Han har leid ut hus/leiligheter til triatleter i veldig mange år, og deler gladlig sine tips. Hvor mye problem vinden er veldig avhengig av forholdene. Tom kunne si at det ene året blåste det så mye at 60 – 70 triatleter blåste av veien, mens andre år er det rolig. Jeg får vente i spenning, men tror nok at andre sliter før meg.

  2. Lykke til! I år er j tilskuer, og neste år forhåpentligvis deltager. Landa på Kona for 10dager siden. D tok en uke å tilvende seg 30grader i skyggen! Kanskje blir d litt svalere neste uke.

  3. Hei Jenta mi og hei Allan 🙂
    kjekt å se dere på plass, og at dere koser dere før den store dagen…. Viktig å gire ned før man girer opp. Lykke til Allan vi gleder oss til å følge med den store dagen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s