Statusoppdatering fra Hawaii – SUP, sykling og skilpadder

Nå har vi vært noen dager på Hawaii og kommet inn i øyas døgnrytme og avslappa tempo. Foruten noen få triatleter så er det ingen som stresser her, og ikke jeg heller. Det er noe magisk med å være her, og selv om jeg kanskje burde ha vært mer nervøs, spent og hatt høyere fokus før konkurransen, så klarer jeg ikke annet enn å få ro i sjelen og gli inn i en meditativ tilstand. I en problemfri medativ tilstand der ingenting er stress og jeg bare nyter å være her.

Avslappet stemning til tross, så har vi fått gjort litt. Vi har svømt hver dag, og på lørdag så svømte jeg hele svømmeløypa. Selv med solide bølger og strøm, og navigeringsutfordringer (som ikke vil være der på lørdag) så svømte jeg hele løypa på 1 t og 10 min. Det var i utgangspunktet tidsmålet mitt på svømmingen på lørdag, så at klarte det på en treningstur er en opptur og jeg reduserer herved tidsmålet på svømmingen til 1 t og 5 min. Om jeg ikke blir slått og sparket i hjel så skal det gå.

Svømmeløypa – Ser du de oransje bøyene?? Det gjør nesten ikke jeg heller, når det er litt bølger.

SUP – Stand up paddle. Fra en surfesjappe ved pieren kunne vi leie SUP-brett som vi stod og padlet på. Det var utrolig kult!

Betjeningen i surfesjappa trodde ikke vi klarte å være to på et brett, men det gikk fint det 🙂

Litt sykling har det også blitt. Fra Harpuna Beach syklet jeg de 36 km til Hawi og tilbake igjen. Det er strekningen som er kjent for sin brutale sidevind, så jeg tenkte det var greit å få kjenne litt på det. Dessverre så blåste det ikke så mye den dagen, og når det var en del vind så kom den nesten rett forfra når jeg syklet opp til Hawi og rett bakfra når jeg syklet tilbake. Tungt å sykle i motvind ja, men ikke spesielt sykkelteknisk krevende. Siden jeg syklet litt lengre en Harpuna Beach på vei tilbake til bilen ble turen totalt 76 km og i begynnelsen så syntes jeg at det gikk veldig lett og fint, og at temperaturen var problemfri. Etter å ha syklet i 1 t i IM Racepace (ca. 230 watt) og jeg bare hadde kommet 31 km så forsto jeg at jeg kanskje undervurderte hardheten på sykkelløypa.

Slik ser det altså ut et sted mellom Hawi og Kona. Endeløse lavasletter som skriker menneskekoking 🙂

Klimaet på Hawaii er veldig spesielt, med ekstremt store lokale variasjoner innen for korte avstander. Akkurat her er det varmt og veldig lite nedbør.

Snart på tide å ta av IM LV-klistremerket i front? Jeg må innrømme at jeg likte meg godt i varmen, hvertfall helt til alt vannet mitt var kroppstemperert og jeg ble både sulten og sliten.

På diverse sosiale medier så leser jeg stadig at det er hot and humid her nå. Det stemmer ikke. Det er hvertfall ikke varmt, relativt sett. 20 grader om nettene og opp mot 25 på dagen. Litt regn har vi hatt også. Perfekt konkurransevær med andre ord 😀 Jeg håper virkelig det holder seg slik!

Av kjendisspotting så har jeg sett Dirk Bockel, Tim O’Donnell, Faris Al-Sultan (med flere i Team Abu Dhabi) og ikke minst Rasmus Henning. Jeg regner med at det eksploderer i morgen da de aller fleste kommer til å være på plass og bedrive promotering.

Kona oser triathlonhistorie og det er Ironmaneffekter overalt. Her er et kult bildet av Greg Welch inne på den permanente Ironmanbutikken i Kona. Legg merke til den innovative girløsningen 🙂

Litt klassike turistaktiviteter får vi også gjort. Her er vi på skillpaddespotting i sjøkanten.

Og dette er en av rakkerne vi så. De var STORE! Skallet var godt over en halv meter på langs.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

9 kommentarer til “Statusoppdatering fra Hawaii – SUP, sykling og skilpadder

 1. Ønsker deg utrolig mye lykke til! Vi er en stor gjeng Oslofjordinger som skal samles hos Unaas for å se på og heie på deg (og på våre to klubbmedlemmer som også er der nede)!

  1. Takk Hanne! Kult at dere lager en gatering ut av det. Neste gang får dere være med ned 😉 Når ting begynner å bli vondt på lørdag så skal jeg tenke på dere, og huske at det er helt uaktuelt å gi opp.

  1. Det går TV-sending, men starten for oss går først 7 lokal tid (19:00 norsk tid) så jeg er ikke ferdig før ca. 04:30 norsk tid. JEg tror dessuten ikke at jeg får så mye sendetid :p

 2. Åh.. herlege bilder med flott natur og spreke og glade menneske, det gir jo energi heilt til Norge!
  Godt at de kosar dikkøn og nyt pre-race livet på Hawaii.
  Du, Allan, tok du bilde saman med «Macca» på expoen??
  Eg såg eit bilde som profile design tok og synst det var noko kjendt med den kjekke lyshåra sprekingen ved sida.. 😉
  Korrigér meg viss eg tek feil da!

  Kos dikkøn og lykke til i dei blå bølgene og lavafeltene!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s