Samarbeidsavtale med Klinikk for Alle :)

Klinikk for Alle er en kjede med totalt 13 klinikker som tilbyr behandlinger for de aller fleste plager og sammen har de bred kompetanse og tverrfaglig bakgrunn med kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater, manuellterapeuter, naprapater og leger i sin stab, blant annet.

Tidligere i vinter så fikk jeg forespørsel om et potensielt samarbeid med Klinikk for Alle der de tilbyr meg behandling mot at jeg skriver om behandlingen. Lite viste de at det ikke kunne passet meg bedre da deres nyeste og mest moderne klinikk akkurat har flyttet inn i 2.etasje i samme bygg i Bjørvika som jeg bor i. Det var selvsagt et tilbud jeg ikke kunne si nei til!

Men har jeg noen skade? Trenger jeg egentlig noen behandling? Svaret på første spørsmålet er; nei, jeg har  ingen skade. Svaret på spørsmål nummer to er nok likevel ja. Grunnen til det er todelt. Målet til Klinikk for Alle og meg selv er at behandlingen skal være både prestasjonsfremmende og skadeforebyggende.

Ved betydelig trening over tid så formes muskulaturen etter belastingen den blir utsatt for. De musklene du bruker mye blir større og sterkere. Ved manglende utstrekking (fleksibilitetstrening er et mer beskrivende ord) så vil de trente musklene og senene begrense leddutslaget slik at du må bruke mer kraft enn nødvendig for å gjøre bevegelsen som driver deg fremover. Dette gjelder både ved svømming, sykling og løping. Et godt tilpasset program for fleksibilitetstrening, styrketrening og behandling for å løse opp anspent muskulatur kan dermed gi god prestasjonsmessig gevinst.

Til tross for en relativt beskjeden skadehistorikk så har all treningen satt sine spor i form av ubalansert sener og muskulatur. De kortvarige skadene jeg har hatt i hoften, kneet, akilles, plantar fascia har nok alle en sammenheng og mest sannsynlig så har det rot i hoften og alle muskler/sener som har innvirkning på den. For en idrettsutøver så finnes det nesten ingenting verre enn skader og den mentale belastningen med slike tilfeller er enorm. Skadeforebygging er derfor enda viktigere for meg enn prestasjonsfremming, og for at jeg skal fortsette å trene så mye som jeg gjør uten å pådra meg skader så må jeg ta en oppgang på mine begrensninger i ledd, muskler og sener. Det skal de hjelpe meg med på Klinikk for Alle (eller Allan om du vil).

IMG_8881Første sjekk er tatt der kiropraktor fagleder Bent Roar Ekerhaugen tok en generell gjennomgang med fokus på ledd. Bent Roar har i noen år vært behandler på fotballklubben Bryne så han har nok sett verre tilfeller enn meg. Liten skoliose (skjevhet i ryggsøylen), låsning mellom skuldrene, tendens til at høyrefoten med kneet faller innover var blant de små og mindre alvorlige observasjonene. Den svært stramme hofteleddbøyeren og utslagsbegrensningene i hoftene var derimot unormalt og absolutt noe som bør adresseres nærmere. Neste sjekk er om en uke og da blir det en mer omfattende muskulær sjekk av fysioterapeutene ”mine” Simen og Nina. Jeg venter i spenning og et snev av frykt for smerten alle triggerpunktene vil gi meg 😉

IMG_8883Heldigvis så var ikke min skoliose så ille 😉

IMG_8886Mye av problemene ligger her, nærmere bestemt bekken og hofter

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Samarbeidsavtale med Klinikk for Alle :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s