Langtur på tempoen utendørs i januar!?

Nå er vistnok kulden på vei, men jaggu har den latt vente på seg. I går var det stabilt 7 grader og i dag var det 5-6 grader og opphold. Har det noen gang vært en varmere januar i Oslo?? Utrolig trasig for de stakkarne som liker å gå på ski, men for oss som ønsker oss til syden umiddelbart når det ikke lenger er forhold for utesykling på landeveissykling, så er mildværet en gavepakke.

Min CX er fortsatt ikke sykkelbar så for meg blir det da enten singlespeed-en eller temposykkelen. Langtur i kuppert terreng med SS er tunge saker og vanskeliggjør det å holde seg i sone 1. Jeg tar ingen sjanser med tanke på risiko for is på veiene hvis jeg skal sykle med temposykkelen men det var ingen fare for is på veiene i dag så da var det bare å bytte ut rullebakhjulet med det vanlige bakhjulet og kle seg godt. Jeg liker å sykle på CX/racer, men jeg elsker å sykle på temposykkelen.

Det var en våt dag men samtidig en relativt lys og flott dag så den 104 km lange turen til Drøbak og tilbake (inkludert litt omvei) ble gjort unna på rett over 4 timer med en fantastisk fornøyd rytter på setet. I denne mørke tiden er det en energiinnsprøytning å sykle utendørs i frisk luft og naturlig lys i ansiktet. Deilig!

Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - SykkelturMeg + Shiven = sjelevenner

Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - Sykkeltur Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - SykkelturI begynnelsen av turen var det så varmt at hummerhanskene nesten ble hakket for varme(!), og jeg som normalt fryser lett på hendene.

Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - SykkelturPå brygga i Drøbak 🙂 #idyllidyllogmeridyll 

Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - SykkelturDet var mye fuktig gjørme på veiene og det syntes godt etter hvert. Skoovertrekk til vinterskoene hadde vært på sin plass selv om det gikk helt greit uten.

Triallan + Specialized Shiv - Treningsglede - SykkelturDet blir tidlig mørkt og om du ikke er hjemme til da så er det veldig praktisk med et rødt baklys slik at ingen biler kjører deg ned bakfra. Den jeg bruker er denne som er blant de aller stusseligste baklyktene som finnes (kjøpt for Norseman :p) men den er mye bedre enn ingenting. Et refleksbånd rundt beinet anbefales også som et minimumstiltak for å være synlig. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Langtur på tempoen utendørs i januar!?

  1. Venta på dette innlegget. Imponert over hva du får til av utesykling. Her er dørstokkmila laaaaaang når det kommer til nettopp det. Inspirert nå, kanskje jeg får prøve meg ute i helgen. #timewillshow

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s