Oppsummering av treningen uke 45

Da var en ny uke ferdig og treningsmessig var den ikke blant de beste men med min nyanskaffede achillesskade tatt i betraktning var det ikke så ille. 7 timer trening ble det der svømming nesten besto av halvparten. Med kun 3 uker (i forrige uke) til en kunkurranse begynner jeg en treningsperiode som på engelsk kalles tapering.  Jeg har ikke funnet et godt norsk ord for det (google oversetter foreslo avsmalende, men det sier vel ikke så mange noen ting) så jeg skal prøve å forklare prinisppet kort og godt. Det går ut på å redusere mengden med trening og opprettholde eller øke intensiteten på øktene. Dette gjør jeg for å få overskudd og gjøre kroppen løpsklar (raceready). Ved å gjøre dette blir formen dårligere pga mindre mengde/volum men siden overskuddet går opp så presterer du bedre på konkurranserdagen. Kan være litt vanskelig å forstå logikken der, men det er hvertfall det som er den gjeldende teorien i verdenen for utholdenhetsidrett nå for tiden.  Sånn ellers så har jeg vert en rask tur innom fysioterapeuten min for en sjekk av achillesen og det gikk ikke så aller verst. I tillegg var det lærerikt. Mer om det i et eget innlegg som kommer snart.

Mandag: Syklet rolig i 30 min for å teste achillesen for så å ta litt mild utstrekking. Kjente ingen smerter.

Tirsdag: Samme som dagen før. Kjente ingen smerter denne gangen heller.

Onsdag: Hjemreise dag fra jobb som ble treningsfri.

Torsdag: Svømmeøkt med Øyvind Johannessen som trener. 1 t  15 min

Fredag:  Svømmeøkt med fokus på rett linje og fullføring av armtaket. 1 t. Etterpå var det 1 t og 5 min løping i sone 1-2 med brodern og stefaren min. Lokasjonen var skauen med snøfullt underlag. Achillsen kjentes bra ut.

Lørdag:  Svømmeøkt med samme fokuspunkter som fredagen. Rett linje på kroppen og fullføring av armtaket. 1 t.

Søndag: Jeg følte meg såpass fin i achillesen at det ble en intervalløkt på sykkelen. Lang oppvarming før jeg kjørte i gang intervallene 4/8/12/8/4 min med 2 min pause mellom hver. Intensitenen var høy sone 2 – lav sone 3. Jeg tok i tillegg noen lette ”ettbensøvelser” i forkant og etterkant av intervallserien. Jeg følte achillsen var grei hele tiden, men la på is når jeg var ferdig for sikkerhetsskyld. 1 t 40 min.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s