Oppsummering av treningen uke 7

Skivebom. Det er et dekkende ord for hvordan treningen i uke 6 gikk i forhold til planen. Det var ikke det at treningsuken gikk dårlig med totalt 14 t og 30 min kvalitetstrening og generelt høyt aktivitetsnivå men det var veldig langt fra det som var planlagt.  Grunnen var at treneren min hadde planlagt en testuke der jeg skulle ta forskjellige tester i svøm, sykkel og løping for å få ett sammenligningsgrunnlag for å teste eventuell fremgang senere. Når jeg på lørdag fikk vite om neste ukes planer var jeg allerede på fjellet hvor jeg ikke hadde noen av fasilitetene til å ta testene tilgjengelig.  Jeg må innrømme at jeg ble småstressa når det gikk opp for meg at jeg ikke kunne gjøre noe av den planlagte treningen. I tillegg så dro treneren på ferie en drøy uke så jeg fikk ikke ”booket” om treningsplanen. Det var det ingenting å gjøre med så da måtte jeg bare improvisere og gjøre det beste ut av det.

Mandag: Det ble 1 t rolig skigåing i -15 grader og stiv kuling. Aldri før har jeg kledd så mye på meg for å trene. På kvelden ble det en 1 t og 20 min joggetur i lav-mid sone 2. Temperaturen var da steget helt til -13 grader men det var vindstille og stjerneklart så forholdene var ganske gode egentlig.

Tirsdag: Treningsfri. I den grad 4 timer i bakken på slalomski kan kalles treningsfri… Jeg har ikke stått på nedoverski på rundt 17 år og må si at det var betydelig enklere enn snowboard som jeg normalt står på, men veldig tungt i lår, legger og coremusklatur. God balansetrening er det også. Topp alternativ trening.

Onsdag: Intervalløping i høy sone 2 – lav 3. Jeg tok en av min gamle favoritteøkter på mølla som består av 5 x 8 min med 2 min pause. 15 min oppvarming og 10 min nedkjøring.

Torsdag: All day event med styret til Statoils Bedriftsidrettslag og derfor treningsfri. I den grad 6 omganger med curling på Snarøya kan kalles treningsfri 😉

Fredag: 3 t sykkeltur på rulla i sone 1 etterfulgt av 20 min rolig løping. For variasjonens skyld så ble det 2 t på rulle hjemme før jeg løp direkte opp til Actic på Tøyenbadet og syklet de resterende 60 min før jeg avsluttet med løpingen.

Lørdag: 1 time rolig svømming med fokus på drills og god linje. Etterpå var det en 45 min rolig løpetur.

Søndag: Svømmedag med Rye 🙂 Sandbekkhallen på Rælingen var plassen å være kl: 09.00 denne søndagen. Det var 2 x 2 t svømming på planen. Denne gangen var det fokus på drills og pacing i tillegg til at vi svømte relativt langt. Det var en fin dag der jeg fikk gode tilbakemeldinger på hva jeg gjorde galt. Jeg har ikke helt funnet godfølelsen etter Swimcampen på Holmestrand. Nå fant jeg ut hvorfor og fikk rettet på det.  Mellom øktene var det 3 timers pause så da var det bare to fornuftige ting å gjøre, nemlig å løpe en drøy time før vi spiste matpakken vår. Jeg tipper noen av de andre ble litt misunnelige  på min hjemmelagde fullkornspastasalat… Jeg fikk også delt ut noen energibarer jeg hadde laget kvelden før. Veldig flott dag!

Fin gjeng fra Rye!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s