Oppsummering av treningen til nå i år

Når vi bikket 1. juli så gikk det opp for meg at nå har faktisk halve 2011 flydd forbi. Da er 6 mnd med trening tilbakelagt og jeg tenkte å sjekke hvor mye jeg har trent til nå i år. Siden jeg får tilsendt øktene mine på www.trainingpeaks.com så blir de loggført der også. Da går oppsummeringen rimelig kjapt. Fra 1. jan til 31. juni har jeg loggført 310 timer trening. Hurra! 160 t sykling, 70 t løping, 50 t svømming, 14 t konkurranse og 14 t styrketrening og 2 t ski har fordelingen vært sånn cirka. Timeantallet stemmer bra med estimatet på 650 t trening i 2011. Jeg tviler likevel sterkt på at jeg kommer helt til 650 t pga andre planer i september, men det gjør ingenting. For å være ærlig så har jeg nok trent nær maksimalt av det kroppen min tåler. Selv om jeg er ganske seriøs nå så er det viktig å huske på at i 2008 trente jeg knappe 150 t totalt (der 85 % var kickboxing) og ikke at jeg derfor ikke har grunnlaget for å tåle 800-900 t trening årlig, enda…

Men hvordan har det egentlig gått? Det har jo gått veldig bra 😀 Jeg har hatt solid fremgang over hele fjøla. Litt syting har jeg nok gjort pga manglende evne til å kjøre hardt på korte distanser, men når jeg ser på tidene på Bogstad triathlon så er sytingen grunnløs. Persen min i 2010 som kom på slutten av sesongen var på 1:00:26. I år har jeg tatt over 3 min på tiden og kom inn på 0:57:14 sist Bogstad tri. Det syntes jeg er en god forbedring, spesielt med tanke på at sesongen langt fra over og jeg har fortsatt muligheter til å bli enda raskere i år. Det viktigeste av alt er at jeg har holdt meg skadefri i hele år og har topp motivasjon for resten av sesongen. Dessuten har jeg allerede begynte å glede meg til 2012 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen til nå i år

 1. Hei,

  Vil du ta en rask forklaring av hvordan trainingpeaks.com funker / hvordan du bruker det? Er selv av typen som syns loggføring og sånne oversikter kan gi motivasjon! 😀

  1. Jeg bruker trainingpeaks.com forbi det er der treneren min (Steve Haywood) legger inn treningene. Han legger inn hvilke treninger jeg skal ha og jeg kommer med tilbakemelding om treningene er utført og eventuelt hvordan det gikk. Hver lørdag går Steve igjennom tilbakemeldingene og lager neste ukes treningsprogram.

   Hvis du ikke har en trener som legger inn økter for deg så kan du legge inn dine egne økter og skrive hva du gjorde og hvordan det gikk. Det er egne rubrikk for svøm, sykkel, løp, lanngrenn osv. slik at du kan få oversikt over hvor mye du har trent hva.

   Det er sikkert mange flere funksjoner i trainingpeaks enn bare det (kan sikkert legge inn intensitet, kosthold osv), men jeg bruker det ikke så avansert. Det viktigeste for meg er at jeg gjør de treningene jeg skal gjøre og at jeg kommer med gode tilbakemeldinger til treneren slik at øktene blir optimalisert for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s