Skru av TV`n, gå å lev livet ditt!

Under en liten byvandring kom jeg over en TV som lå på fortauet med den treffende setningen skrevet på sjermen: Skru av TV`n, gå å lev livet ditt!

Jeg kunne ikke vært mer enig. Skru av TVen. Dra ut stikkontakten. Eller enda bedre, selg/kast/gi bort driten. Nå har jeg riktignok ikke gått så langt, men jeg har betalt en TV-reparatør ca. 400 kr for å fjerne den analoge inngangen og degradere TVen til en simpel monitor. Da slipper jeg å betale lisensavgift og for RiksTV/Get. Det beste av alt er at jeg slipper å se på TV. Jeg må ikke hjem for å se verken Top model, CSI eller nyhetene/sporten. Den skjærende og evigvarende reklamen som kommer dundrende hele forbanna tiden går meg hus forbi. Jeg slipper å sitte passivt time etter time å bli underholdt med mildt sagt lettbeint underholding fullstendig uten substans.

Nå er det ingen som lurer på hvordan jeg får trent så mye som jeg gjør, for uten barn og med gunstig skiftrotasjon har jeg tross alt en del tid til rådighet. Likevel har jeg ingen tid å kaste bort. Her må det trenes, spises, reises, hundeluftes, blogges og brukes tid med personene som betyr mye for meg. Jeg må rett og slett leve livet og gjøre alt som gjør meg lykkelig. TV-titting har aldri gjort noen lykkelige. I motsetning til meg så er det ikke alle som har så mye ledig tid til rådighet. En av norsk triathlons mest imponerende menn, Erik Guldhav, er i høyeste grad rammet av tidsklemma med krevende jobb, aktive barn og tilleggsverv som landslagstrener for juniorene våre. Om ikke det er nok så trener han minst like mye som meg og presterer i triathlon på høyt nivå. Tror du han ser mye på TV? Trur du han bruker mandagen på Paradis Hotel, tirdagen på Frustrerte Fruer, onsdagen på Farmen, torsdagen på Norske Talenter før han runder av fredagen med hele gullrekka?? En gjennomsnitts voksen bruker 3 t på TV hver eneste dag(!) Ikke la det være deg…

P.S. TV-titting er godkjent hvis det gjøres i kombinasjon med rullesykling eller løping på mølla. Da er det først og fremst sykkelritt eller til nøds gode spillefilmer eller kvalitetsserier som skal stå på 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Skru av TV`n, gå å lev livet ditt!

 1. Haha, nerd!
  Men jeg er veldig enig i det meste selv også. 🙂
  Fatter ikke hvordan noen har tid til å få med seg alle disse seriene etc. Jeg kan ikke en gang navnet på dem.
  Men Gullrekka på fredagen, sportslørdagene til NRK osv. etter en skikkelig god treningsøkt.
  Gjerne med beina høyt og hodet på ei behagelig pute.. Bedre restitusjon får du ikke..

 2. Joda, jeg er vel «litt» spesiell med akkurat det med TV, men må si det er en befrielse å kutte det ut. Nå har jeg levd uten TV i drøye tre år og har ikke savnet det ett sekund. Nå bruker jeg riktignok min andel foran Macen i diverse forum, men da er jeg i det minste en aktiv deltaker i stedet for å passivt motta underholding. Det er stor forskjell på det syntes jeg.

  Ja, det kan være sweet å hive seg i horisontalen på sofaen (til og med dachsen min Fia og jeg tar oss en cowboystrekk på sofaen av og til) etter en kanongod treningsøkt. Problemet er bare hvis du gjør det UTEN å ha trent først fordi du ikke fikk tid til både trening og Frustrerte Fruer.

  Nå mistenker jeg heller ikke akkurat deg Øyvind for å prioritere Frustrerte Fruer i stedet for trening for med den formen du er i nå må du trene minst 2-3 timer i uka 😉 Innlegget var heller siktet på «Average Joe» som faktisk bruker utrolig 21 timer ukentlig foran TV-en og klager over at de ikke får klemt inn ett par timer trening i uka pga hektisk hverdag. I tillegg så synker brystkassen gradvis ned til magen enda de trente psykomye (i førstegangstjeneste for 13 år siden) og er blitt så flinke med kostholdet og har til og med begynt å spise (potet)salat med pølsene. Om ikke det er nok så syntes de at jeg hadde så flaks med mine høye medfødte forbrenning som gjør at jeg kan spise vanvittige mengder mat uten å gå opp i vekt. Treningen jeg gjør og sammensetningen av matvarer har selvsagt ikke så mye med akkurat med min «naturlig» høyre forbrenning. ER DET MULIG Å VÆRE SÅ STAPP FULL AV SELVBEDRAG???

  Dessverre så er det ingen Average Joes som leser bloggen min så innlegget var forgjeves. Men det var godt å få ut litt hverdagsfrustrasjon likevel 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s