The Beast is back

På mandag var min 3 ukers sesongpause ferdig. Det var 21 dager sammenhengende fullstendig blottet for alt som ligner på trening. Faktisk var ikke pausen like ille som forrige gang ( Ref: Treningssølibatet er over), der jeg våknet opp midt på natten i mitt eget svettebad og fullt med en bunnløs rastløshet (!). Denne gangen var jeg mer forbredt og reduserte energiinntaket tilsvarende med lav(ere) karbodiett der jeg fråtset ubegrenset i alle former for grønnsaker 🙂

Den fysiske treningsavholdenheten var total, men hvordan var det med den mentale pausen? Den har vært særdeles dårlig. Sesongpause har gått med til planlegging av neste år og det er spennende ting på gang i «Team Hovda». Jeg har tatt grep for å bedre svømmingen og har funnet meg en meget spennende samarbeidspartner på utstyrsfronten slik at jeg blir syklende på det beste utstyret til neste år 😀 Mer om det blir publisert snart.

Nå er jeg definitivt tilbake og det var sweet å begynne med trening igjen. Rastløsheten hadde bygget seg solid opp og energiopphopningen trengte utløp. Så hvordan var formen når jeg endelig begynte å bevege på skrotten? Den var ikke god, men heller ikke så dårlig som forventet. Jeg er usikker på om det er et bra eller dårlig tegn (for kort pause?) men gir hvertfall uansett gass. Om et halvt års tid er jeg forhåpentlighvis tilbake i formen jeg hadde før pausen. I løpet av de siste 3 ukene gikk jeg ned 2 kg som følge av tapt muskelmasse og følte jeg fikk litt lubb rundt magen. Makan! Fokuset fremover er svømming og forsiktig bygging av base. Styrketreningsprogrammet (Styrketrening for triathleter) er tatt opp fra arkivet og jeg skal i tillegg styrke coremusklaturen og øke fleksibiliteten.

Dette er meg og Jenny før sesongavslutning 🙂 Fast og fin og i kjempeform!

Nå ser jeg litt mer slik ut. En glad småchubby fyr med mye energi 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “The Beast is back

  1. Første 4*4 spinningtime etter fire ukers treningsfri her, endelig er hodet og kroppen klar for nye triathloneventyr! Pausen var helt nødvendig og det har vært ganske deilig å ikke ha noen timeplan å forholde seg til, men nå var det jammen godt å brenne litt krutt igjen.

    Linda Glesnes

  2. Hei Linda.

    Godt du tok pause og at du er fornøyd med å komme tilbake igjen. Selv så både gleda jeg meg og grua meg pausen, men forstår nødvendigheten av det. Jeg tror mange tar for kort pause og blir utbrent allerede til våren. Håper du finner på noe moro og gjerne litt alternativ trening fremover. Nå er tiden inne for å gjøre andre ting og ikke bare svøm, sykkel og løp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s