Bento box fra DarkSpeedWorks

Vi triatleter konkurrer lenge og langt, og da trenger vi næring. Konkurransearrangører tilbyr som regel sportsernæring, men da gjerne fra den produsenten som betaler mest. I f.eks. Ironmanstevner er det Powerbar og i Challenge serien er det High5. Ulempen med det er at utvalget er begrenset og det er helt tilfeldig hvilke smak du får med deg (for du stopper ikke opp og evaluerer alternativene, gjør du vel?), og det er vanskelig å vite på forhånd at om det fungerer for deg. Derfor tar jeg, og mange andre triatleter med seg barer og gels på sykkelen, og utfordringen kommer da umiddelbart med tanke på hvor det skal lagres. Syklister har store lommer på sykkeljakkene sine, men de trenger ikke å ha sykkeltrøya under våtdrakten (for du tar deg ikke tid til å ta fullt klesbytte i skiftesonene, gjør du vel?). Derfor er det populært for triatleter å montere såkalte Bento box (Bento = japansk ord for matpakke) på overrøret for å kunne legge barer/gels/bananer etc. der. Det er ultrapraktisk, men ser dessverre rimelig ukult ut og dessuten har de en tendens til å sitte dårlig når de er fylt opp.

Heldigvis var det noen som observerte de samme problemene med de klassiske Bento boxene som meg, og valgte å gjøre noe med det. DarkSpeedWorks heter det amerikanske firmaet som lager aerodynamisk Bento boxer som faktisk sitter fast.

De har laget fire forskjellige typer, der den ene har klassisk festeanordning (borrelås rundt stem og overrør), to er laget for sykler med fester på overrøret (som Trek Speed Concept, Cervelo P5) og en for sykler med integrerte styre/stem løsning. Den sistenevnte var naturlig nok den jeg valgte.

Modellen heter Speedpack 483. Tallet står for volumet i ml, og en Bentobox på størrelse med en liten vannflakse høres utrolig stort ut. Den er 27 cm lang, 7 cm høy og 5 cm bred, men jeg syntes den virker mindre. Den ser hverken stor eller klumpete ut men gir kun et inntrykk av å være aerodynamisk. Plassmessig så er den romslig og når jeg fyller den opp maks så får jeg plass til 1 energibar og 8 gels + noen salttabletter. Ikke bare er det god plass, men den sitter fast også, veldig godt fast. Måten de har fått det til på er tre limbare borrelåser som limes på undersiden av overrøret, og med solide borrelåser som går rundt overrører. Speedpackens underside er laget av gummi slik at den ikke sklir.

Sammenlignet med andre Bentoboxer syntes jeg DarkSpeedWorks sine speedpack er milevis foran i utseende, kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Prisen er $ 43 + $ 9 i frakt til Norge så billig er det ikke, men ikke spesielt kostbart heller sammenlignet med mye annet triatlonutstyr. Prisen ble ca. 300 kr ferdig levert siden jeg av en eller annen grunn ikke måtte betale MVA eller forenkler fortollingsgebyr. Så vidt jeg vet så kan Speedpack kun kjøpes igjennom firmaets hjemmeside www.darkspeedworks.com. Løp og kjøp 🙂

Speedpack 483 får min gamle Bento box fra TRZ til å se rimelig kjip ut. I tillegg får jeg plass til nesten ernæringen jeg trenger på 5 timer sykling og sitter som støpt til overrøret 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Bento box fra DarkSpeedWorks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s