Oppsummering av treningen uke 1 – 2013

Uke 1 – 2013 Totalt 7 t og 30 min trening

En ny grei treningsuke er utført. 7 t og 30 min trening er helt ok nå i oppstarten til en ny sesong. Det er ikke meningen å gi jernet med så mange treningstimer som mulig på dette tidspunktet, men å bygge opp formen gradvis til å tåle de mer intense treningsukene til våren. Det passer i grunn fint, for det er mye å gjøre hjemme for tiden med forbredelser til salg av leiligheten og flytting til neste. Det er både bloggskrivingen og til en viss grad restitusjonen skadelidende for, men nå er det siste innspurt så da får jeg bare holde ut. Vi fikk også dratt på en flott hyttetur til Blefjell i helgen og selv om jeg hadde mye jeg skulle ha gjort hjemme så var det veldig avslappende å dra ut til en hytte som ligger langt fra folk. I forkant av Hawaii så pådro jeg meg på uforklarlig vis en akutt skade i hofta etter en løpetur. Jeg har ikke kjent noe særlig til det i etterkant, men vært litt øm noen ganger. Nå har ømheten kommet oftere og vært hakket større. Det er på ingen måte dramatisk, men at jeg ikke klarte å kvitte meg med det etter et 6 ukers langt treningsopphold sier meg at det må gjøres noen tiltak for å hindre at skaden blir kronisk og kvitte meg med den permanent.

Nok en gang fikk jeg tatt den lange sykkelturen utendørs, men med cyclocrossen i stedet for terrengsykkel. Det var vel 4 plussgrader og perfekt temperatur for vintersykling. Morten Hornnes i kjent positur uten for Baker Hansen på Bærums verk.

Mandag: Som vanlig var det 1 t svømming på planen på mandag, men 31 desember er det enklere sagt en gjort å finne et svømmebasseng som er åpent. En 30 min har stretch cordz-økt ble nødløsningen.

Tirsdag: En drøy times rulleøkt med 20, 15 og 10 min med henholdsvis 75-80, 80 – 85 og 85-90 % av makspuls. For meg ble det da 250 watt i snitt første 20 min, 300 watt i snitt neste 15 og 350 watt i siste 10 min. Deilig!

Onsdag: Svømmeøkt med 4 x (4 x 100 m raskt etterfulgt av 2 x 100 rolig) 30 sek pause mellom hver 100 m. Farten skulle være ca. 2 sekunder raskere enn CSS (Critical swim speed) og for meg ble det 1:27 – 1:28 sek per 100 meter. Jeg holdt farten greit, men innrømmer at det ble veldig tungt på slutten. Det skal det tross alt være under en slik økt.

Torsdag: Treninsfri

Fredag: Utesykling med Morten Hornnes rundt om i Bærum. 3 t og 40 min primært i sone 1 men 2 x 20 min drag inn i mellom. Etter økta bar det rett til fjells på den nevnte hytteturen.

Lørdag: 80 min løping i ”cruising speed”  dvs 70 – 80 % av makspuls. Det ble i tillegg noen timer på ski i kosetempo og en badstu/isbadingskombinasjonen til restitusjon 😉

Søndag: Treningsfri pga hjemreise og «oppussing» i leiligheten.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 1 – 2013

 1. Ser du bruker stretch cordz til å erstatte svømmetrening… Har du noen tips til øvelser for å hjelpe på teknikken?

  1. Hei Christer. Mener du øvelser i vannet eller stretch cordz-øvelser på vann?

   Med Stretch Cordz så tar jeg bare «vanlige» armtak med fokus på høy albu og riktig teknikk. Så lenge teknikken sitter så kjører jeg f.eks. 8 x 1,5 min med armtak med 1 min pause i mellom. Det er vanskelig å beskrive og er lettest å illustrere med en video. Det må jeg få filmet og lagt ut 🙂

   1. Det var med stretch cordz jeg tenkte, ja:-) Sliter med å finne gode svømme-spesifikke øvelser på nett, og finner ikke god metode med prøv-og-feil heller.
    Tror nok tri-verden hadde synes at en video hadde vært en god ide, om du hadde orket;-)

   2. Jeg syntes å huske at det var en ok video av Dave Scott på youtube før, men fant den ikke igjen nå. Det er ikke mye bra videoer på stretch cordz-fronten nei. Jeg tar meg med videokamera på jobb og skal se om jeg får laget til noe, men ikke forvent for mye med tanke på kvaliteten. Jeg har nok ikke så mye tid til å legge i redigeringen etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s