Påmeldt Swissman!

Nå er det ingen godt bevart hemmlighet at jeg har fått bekreftet deltakelse på Swissman for noen uker siden. For de som leste artikkelen om meg i Finansavisen så kunne jeg allerede da si at jeg det var en av konkurransene jeg skulle være med på i år. I tillegg kom startlisten for en liten uke siden og der er jeg nevnt. Med en relativt hektisk julefering etterfulgt av «i-siste-liten-oppussing» av leiligheten så har jeg vært veldig presset på tid og rett og slett ikke fått tid til å lage et innlegg om det før nå.

Jeg syntes uansett det fortjener sitt eget innlegg for det blir en veldig staselig opplevelse. Etter fjorårets reisebonanza så var utgangspunktet for denne sesongen var at det skulle bli mindre utenlandsreising og færre konkurranser. En av grunnene er at det er forbundet mye kostnader ved hyppig reising og den andre at jeg ble sliten av all konkurreringen (for ikke å nevne at Jenny har vært litt lei av at samtlige av hennes feriedager går til triatlonkonkurranser). I år skulle alt fokuset være på Norseman og prestere best mulig der. Jenny var derfor ikke så veldig gira når jeg nevnte at jeg kanskje skulle prøve å få plass på Swissman, som er den sveitiske versjonen av Norseman. Vi hadde akkurat lagt neste års plan før jeg to uker etterpå foreslår en 90 graders sving på planen og går rett i konkurranse- og reisekjøret igjen.

Av den grunn så valgte jeg å legge Swissman på hylla for denne gang. Hvertfall helt til Jenny hadde sjekket ut hvor konkurransen skulle gå, og bilder derfra. Starten går fra Ascona (som i Opel Ascona) en by sør i Sveits og det skal være helt fantastisk vakkert der. Etterpå er det sykling over tre alpepass før vi avslutter løpingen opp Jungfrau. Det hele blir fenomenalt og jeg gleder meg som en liten unge!

Ascona – Sveits

Jungfrau – Avslutning på løpingen

Høydeprofil minner mye om Norseman. Klikk på bildet for å få det større.

Nå er Sør-Sveits i tillegg litt spesielt for Jenny og meg. I september 2011 giftet vi oss ved Lake Como i Nord-Italia, før vi dro på en bryllupsreise i Sør-Sveits i en Fiat 500. Como ligger bare en times kjøring fra Ascona så vi skal definitivt ta turen innom der i løpet av turen. Området er så fantastisk vakkert at det er umulig å ikke lengte tilbake ditt. Så i juni blir det en to ukers ferie i noen av verdens flotteste omgivelser 🙂

Her er bildet fra bryllupsdagen 10.sep 2011 – i en Riva-båt på Lake Como

De sportslige ambisjonene for Swissman er primært å nyte konkurransen og sekundært en topp tre plassering (som på Norseman). Ut ifra startlisten så er nivået kanskje enda sterkere i toppen enn på Norseman med blant annet Markus Stierli og Rafael Wyss, men det kan jeg ikke bekymre meg for mye over. Jeg ser også at startlisten er full av andre nordmenn og av de totalt 55 startende er faktisk 6 av de norske. Supermoro!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Påmeldt Swissman!

 1. Så bra at det ordna seg slik!
  Du er superheldig som har Jenny som støtter deg på den måten!
  Det var nok slik det skulle bli Swissman for deg likevel da.
  Skjønner godt at det frista, for nokre herlege bilder, sjå på dei flotte kvasse alpe-toppane, så fine!

  Da har du nok ambisiøse mål for 2013, det blir spennande å følge med på,
  ønsker deg i alle fall lykke til og eit riktig godt nytt år 2013! 🙂

  1. Hei Imke!

   Ja, jeg er superheldig med støtten jeg får. Alt blir så mye enklere da 🙂

   Jeg ønsker deg lykke til med 2013 sesongen også. Vi får håpe det blir en eneste lang opptur 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s