Oppsummering av treningen uke 14 – 2013

Uke 14 – 2013 Totalt 23 t 15 min trening

Mens de andre treningsbloggerne oppdaterer treningen for uke 15 så har jeg fortsatt litt etterslep, og er nå kommer til uke 14. Det var en ny god treningsuke, men veldig hektisk, så måtte inngå noen kompromisser i forhold til planene. Rasmus Henning kom på lørdagen og Skiftesonen Live var på søndagen så jeg måtte tidlig opp lørdag for å få inn en redusert versjon av den lange sykkelturen som opprinnelig var planlagt på søndagen. Den ble «bare» drøye 3 timer, men det er gjør ingenting for intensiteten var bra. Den planlagte 2 timers løpeturen på søndagen måtte også reduseres til 90 min, og den passet bra med Rasmus Hennings oppkjøring til Challenge Fuerteventura. Det ble blant annet 3 x 1,5 km @ 17,5 km/t, og det er viktig å få opp farten i forkant av konkurranser hvis du skal ha noen mulighet for å få fart på beina under konkurransen. Kortere løpsintervaller i over-konkurransefart vil da være fornuftig.

Treningen ellers går rimelig greit, og selv om det er vanskelig å få gjort alt (og jeg har kuttet noe) så har jeg fått større tro på at jeg skal klare å fullføre den planlagte treningen og samtidig beholde et snev av overskudd i hverdagen, spesielt nå som intensitetsmålene for treningene er på et levelig nivå. 

For å få til å trene så mye så krever det veldig mye på både planlegging- og gjennomførelsesfronten. Det må fokuseres mye på trening, men også like mye på kosthold og restitusjon. Hva skal jeg spise og når skal jeg spise? Får jeg i meg tilstrekkelig næring etter økt nr. 1  og før økt nr. 2? Hvilke økter er greit å kjøre rett etter hverandre, og hvilke trenger mat og hvile i mellom? Skal jeg spise noe under økten? Dette er noe jeg må ta stilling til hele tiden, og i mye større grad enn da jeg trente 10 – 15 timer per uke. Det er definitivt en overgang, men jeg skal få det til og det kommer til å gi resultater skal dere se 🙂

Espen og Emil Unaas med en super innsats for å montere min nye sykkel før vindtunneltestingen

558111_562540120447050_1235581993_n

Et utrolig kult bildet fra svømmesamlingen med Rasmus Henning, der vi simulerte (på en «litt» overdreven måte) den fysiske kontakten som kan oppstå under massestarter. Det er lurt å trene på! Foto: Dag Oliver

Mandag: 1 t og 30 min rolig sykling, 45 min rolig løping og 30 min styrketrening.

Tirsdag: Langturstirsdag med Henrik Oftedal og Kristian Østlie. Det ble Øyern rundt (tror jeg), og inkludert tur/retur fra Oslo til Rællingen så ble det 160 km fordelt på 6 timer. En super tur i strålende sol hele veien. Da er det moro å være liksomproff triatlet 🙂

Onsdag: 1 t svømming. 1 t og 15 min løping med 1 x 12 km der 3 km @ 4:05 min/km, 4 km @ 3:55 min/km og 5 km @ 3:50 min/km.

Torsdag: 2 t og 25 min intervall på rulla. 4 x 6 min på rett under terskel med 1 min pause i mellom. 50 min i aeroposisjon @ 240 watt. 12 x 30 sek på 400 watt + med 90 sek pause i mellom. 1 t og 10 min løping i motbakke + flatt.

Fredag: 1 t svømming og 2 t sykling i sone 1-2.

Lørdag: 3 t  og 5 min sykling i sone 2. 1 time svømming med Rasmus Henning med fokus på svømming i åpent vann.

Søndag: 1 t og 30 løping i sone 2 med 3 x (1,5 km i 13,5 km/t + 1,5 km i 15,5 km/t + 1,5 km i 17,5 km/t).

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s