Konkurranseseiling med UBQ

Umiddelbart etter jeg kom hjem fra jobb på onsdag så gikk turen rett til Aker Brygge for konkurranseseiling med UBQ. Det er en konkurranse UBQ har arrangert for sine kunder, forretningsforbindelser og egne ansatte, og selv om jeg ikke er verken ansatt eller kunde av UBQ så ble jeg invitert til å bli med. Jeg har vært min andel på seiltur med blant annet et par turer til Danmark, en tur til Shetland, og en tur fra den franske vestkysten til Belgia. Eller rettere sagt, jeg har ligget min andel over rekka og kastet opp, for det er alltid mye dønninger når jeg har vært på seiltur og da blir jeg sånn passe ubrukelig dårlig.  Derfor har jeg vært mest opptatt av å ikke hoppe over rekka, for etter å ha vært sjøsyk i over et døgn så har jeg vært fristet til det, og ikke vært så spesielt opptatt av selve seilingen.

Sailing - UBQ - Triallan

Supert samarbeid ombord på UBQ-båten. 

Sailing - UBQ - Triallan

Jeg blir ikke sjøsyk i indre Oslofjord, så dette var bare moro!

Derfor var det utrolig moro å bli invitert med til konkuranseseiling i Oslofjorden, med konkurransebåter og kyndig skipper. Det ble fullklaff med været og en hyggelig gjeng i UBQ-båten, og at det endte med seier totalt, med knappest mulig margin gjorde det ekstra moro 🙂 Konkurranseseiling var mye mer aktivt og team-basert enn jeg hadde trodd. Båten var av type X-41 og vi var mannskap på 10 personer måtte vi jobbe sammen hele tiden, siden banen var relativt kort og vi måtte slå/jibbe hele tiden. Det er ikke enkelt å finne teambuilding-aktiviteter som er skikkelig gode, for personer er så forskjellige og noen liker mye aktivitet og noen hater mye aktivitet. Seiling var rett og slett perfekt for det passet for de som ønsker å ta mye styring, men også for de som ønsker relativt enkle oppgaver (som ansvarlig for vinsjing av fokken på styrbord side, som var min oppgave). Dessuten kan du hoppe litt frem og tilbake for å optimalisere balansen i båten hvis du har litt ekstra overskudd. Det var også mye samhandling og kommunikasjon, og det er både moro og nyttig. Det var SailLogic som var arrangør og de stilte med båt, skipper og bekledning, så om du noen gang er ansvarlig for å arrangere teambuilding i din bedrift så er det absolutt verdt å sjekke ut!

Sailing - UBQ - Triallan

Kapteinen har kontroll, og forklarer oss litt seilteori.

Sailing - UBQ - Triallan

Her ligger vi i god stil fremst av 5 båter, men ble nok tatt igjen og endte på 2. plass i det heatet.

Sailing - UBQ - Triallan

Vi var heldige med været og hadde både sol og vind

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s