Oppsummering av treningen uke 1 og 2 – 2014

Da er jeg endelig i gang igjen med oppsummering av treningsukene mine. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle begynne, men det ble med tanken, inntil nå. Det har sterk sammenheng med at jeg ikke har ført noen treningsdagbok siden jeg trente under Dave Scott sitt regime og derfor ikke hatt historisk kontroll på hva jeg har trent, som igjen gjør det vanskelig for meg å oppsummere treningsukene. Uansett så har jeg begynte på blanke ark nå og har som målsetning om å oppsummere hver uke, hele 2014.

Triallan - Vintersykling - HumanSpeedVått og surt, men like blid. Med god vinterbekledning fra HumanSpeed er det sannlig ikke så verst å sykle ute selv i et par plussgrader og lett regn. Bakgrunnen ser du Kråkstad kirke

Triallan - Vintersykling - HumanSpeedÅ sykle over Ekeberg, ned til Hvervenbukta, til Kråkstad og tilbake på bare et tungt gir er tøffe saker, men det gikk bedre enn fryktet. Styrketråkk gjør det sterk! 😉

Uke 1 – 2014 Totalt 9 t og 15 min trening

Første uken i året var egentlig ingen god treningsuke. Uken før hadde vært uvanlig god til en arbeidsuke å være, men så fikk vi oljelekkasjen på jobb og da tok det alt tid og fokus slik at det ble lite både trening og søvn. Jeg var også to dager lengre på jobb pga avviklingen av helikoptertrafikken ifm med nyttår og begynte rett og slett det nye året litt bakpå med tanke på trening og restitusjon. Likevel så var det et lyspunkt treningsmessig etter at jeg kom hjem og det var den nesten 3 t lange sykkelturen jeg hadde utendørs på min singlespeed. Tungt men moro!

Mandag: 20 minutters løpetur før frokost. 1 t og 35 min lang løpetur i sone 1.

Tirsdag: Treningsfri

Onsdag: Sykkelintervall med strukturen 2/4/6/4/2/4/6/4/2 min i sone 3 med 1 min pause. 20 min med Stretch-Cords.

Torsdag: 40 min kondisjonsbasert styrketrening aka blodgym

Fredag: 40 min rolig løp. Hjemreisedag.

Lørdag: 40 min svømming med fokus på teknikk. 40 min rolig løping sone 1-2.

Søndag: Nesten 3 timer sykling med singlespeeden 🙂 En flott blanding av styrketråkk, hurtigtråkk i alle soner.

Uke 2 – 2014 Totalt 21 t og 15 min trening

Uke 2 ble intet mindre enn en kanonuke. Jeg fikk overskudd etter den mentalt (og derfor også fysisk) krevende arbeidsperioden og fikk gjort mange flotte økter. Langturen min til Drøbak på temposykkelen var nok høydepunktet men skiturene på Rena som en god nr. 2. Fokuset er en løp- og sykkelintervaller i sone 3 hver uke og rolige langturer i sone 1. På svømmingen så har jeg 3 nøkkeløkter hver uke der jeg kjører 1 langt hovedsett under terskel, et halvlangt på terskel og et kort sett over terskel.

Mandag: 30 min rolig løping sone 1. 45 min rolig sykling sone 1 og 1 time svømming «langintervall» med 3 x 600 meter som hovedserie.

Tirsdag: 1 t svømming med fokus på teknikk. 1 t og 15 min sykkelintervall med 8 x 4 min i sone 3 (300 watt).

Onsdag: 1 t svømming med fokus på fart der 20 x 50 meter «all out» var hovedserien. 4 t sykling i sone 1. Ref Langtur på tempoen utendørs i januar??

Torsdag: Bakkeintervall + flatt løp. 8 x 4 min der første 4 var motbakke og siste 4 flatt i sone 3. 1 t svømming med fokus på teknikk

Fredag: 1 t svømming på terskelfart. 10 x 100 meter som hovedserie med 1:27 – 1:30/100m. 1 t løpende sightseeing i Oslo med danske Niels. 1 t rolig skitur på Rena.

Lørdag: 2 t og 30 min skigåing i sone 1-2. 1 t svømming med fokus på teknikk.

Søndag: 1 t og 45 min rolig skigåing direkte etterfulgt av 1 t skigåing i høy sone 2/3.

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 1 og 2 – 2014

  1. Hei Allan,

    Synes det er veldig interessant og nyttig at du legger ut treningsøktene dine! Supert å høre at du planlegger å gjøre dette hele 2014 🙂

    Joacim.

    1. Det er godt at noen syntes det er interessant 🙂 Om jeg klarer å legge ut alle treningsøktene er en annen ting, men jeg skal hvertfall prøve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s