Kom dere ut!

Jeg mener det, kom dere ut! Ut på sykkeltur 😛 Hvertfall dere som bor på Østlandet og eier en sykkel oppfordres på det aller sterkeste å ta denne ut i morgen. Været i morgen skal være likt som det var i dag og jeg kan rapportere fra dagen at bedre enn det kan det faktisk ikke bli. En utrolig deilig sol som varmet akkurat passe med milevis med fantastisk flotte landeveier til min og din disposisjon.

Om du bor i Oslo-området så anbefaler jeg sterkt en sykkeltur til Son og tilbake igjen. Det kan ta alt fra 4 timer og oppover etter hvilke rute du velger. I dag ble det rett over 5 timer og 130 km 🙂 Fra Oslo sentrum så sykler du over Ekeberg og ned mot Hvervenbukta. Videre derfra så kan du sykle Gamle Mosseveien helt til du svinger ned mot Son. Det er den raskeste veien, men jeg har aldri vært interessert i å gjøre sykkelturen kortest mulig og veien har litt mer trafikk enn det jeg foretrekker (som er så nært ingenting som mulig). Derfor sykler jeg av mot Nessodden etter Vinterbro, så mot Drøbak. Derfra går turen igjennnom Drøbak og videre forbi Hvidsten før jeg kommer til Son. Etter Son så kan du sykle samme vei tilbake igjen, eller Gamle Mosseveien hjem eller finne en liten billøs vei som går til Kroer, Ås, og videre tilbake til Tusenfryd. Det sistnevnte valgte Rasmus Birkelid og jeg i dag med stor suksess 😀

Detaljert veivalg kan du finne på Garmin filen fra turen eller klikke på kartet under.

Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeed

Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedDet tikket inn en SMS fra Rasmus Birkelid i går som spurte om jeg skulle på sykkeltur fremover. Det passet perfekt siden jeg hadde planlagt en langtur i dag i området som Ramsus bor i. For de fleste er det nok vanligere å sykle sammen med noen enn alene, men for meg så er det unntaksvis at jeg trener med andre. Å trene sammen med noen andre gjør jo det hele litt trivligere 🙂Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedPå nyanskaffet sykkel og i finfin aeroposisjon 🙂

Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedTriallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedTriallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedTriallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeed - Galleri SoonHar du først kommet deg til Son så er cafeen til Galleri Soon et must. 50 kr for kaffi og kake 😀 

Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeedSett fra en triatlets perspektiv

Triallan - Sykkeltur - Follo - Soon - Specialized Shiv - HumanSpeed

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Kom dere ut!

 1. Det er utrolig inspirerende å følge utviklingen både for deg og bloggen. Samtidig er det morro å følge din utstyrsmania, som er styrt av prestasjon, ikke stil. Dette viser et sunt forhold til det du driver med!

  Skal selv forsøke meg på København fulldistanse(om jeg får plass) til neste sommer! Er 180, 73kg(kanskje noe lik deg?) og trenger ny temposykkel. Flytter også til danmark i sommer, så lurer på om du har noe kjennskap til prisforskjeller, noen tips mtp. «underprisede» merker?

  Tenkte å få en så god sykkel som mulig for rundt 20.000

  1. Hei Mathias. Godt jeg kan inspirere 🙂 Du kommer garantert ikke til å andre på at du prøver deg på en fulldistanse.

   Jeg vil tippe at det ikke er stor prisforskjell på Norge og Danmark, men noe rimeligere er det nok i Danmark. Det du kanskje vil finne ut er at utvalget i Danmark er betydelig bedre enn i Norge. Triatlon er større i Danmark. Så om du finner noe bra i Norge så ville jeg ikke vært redd for å slå til, men om du ikke finner noe som passer perfekt ville jeg ventet til jeg dro til Danmark.

   For 20 k bør du absolutt finne noe skikkelig bra på bruktmarkedet. Med 180 cm er du en typisk medium, men det varierer fra ramme til ramme og på noen typer (f.eks. Specialized Shiv) ville jeg valgt en S ramme, selv om M nok også vil passe. Specialized, Trek, Cervelo er «bankers» om du skal kjøpe triatlonsykkel men det er mange andre som har gode rammer som Scott, Canyon, Argon 18, BMC, Boardman, Planet X etc. Om du finner en konkret sykkel du lurer på så kan du gjerne sende den til meg for en vurdering av str., pris og kvalitet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s