Samarbeidsavtale med Elixia!

Endelig kan jeg si at jeg har fått en samarbeidsavtale med Elixia i Bjørvika! Treningssenteret ligger i kjelleren i samme bygg som jeg bor i og to etasjer under min andre samarbeidpartner Klinikk for Alle. Jeg og Elixia (og Klinikk for Alle) var der «meant to be», men Elixia var nok ikke i like stor grad klar over det som meg. Derfor sender jeg en stor takk til sentersjef Anita som viste meg tilliten.

Å ha et nytt og topp moderne treningssenter i kjelleren er utrolig praktisk, og gir meg de aller beste forutsetningen for å prestere. Siden transporttiden er så kort så kan jeg trene akkurat det jeg bør trene når det passer meg best. Eksempelvis kan jeg gå direkte fra en intervalløkt på rulla i leiligheten og rett ned på tredemølla før en overgangsøkt. Nå som vinteren er over så har jeg selvsagt anledning til å løpe ute, men å gå direkte fra en varm rulleøkt til en rolig løpetur i kjølig vårluft gir stor risiko for forkjølelse. Det gir også muligheten til å ta overgangsøkten på en crosstrainer om jeg ønsker å redusere belastningen løpingen kan gi.

I tillegg til å ha absolutt alt du kan tenke deg av treningsutstyr og apparater, så har de mange PT-er med mye kompetanse. Dette tenker jeg å dra nytte av og endelig lære meg å løfte frivekter skikkelig og få god instruksjon i bruk av TRX-slynge. Mange av gruppetimene ser også morsomme ut, og jeg ser frem til å prøve de som variasjon til min tidvis ensformige trening.

Triallan - Elixia BjørvikaNed en etasje for Elixia og opp en etasje for Klinikk for Alle 😀

Triallan - Elixia Bjørvika Når vi var på Playtias så hadde vi en PT-time for Red Cord og det var meget interessant (og tungt!). TRX er et tilsvarende slyngetreningssystem og jeg gleder meg til å få gode øvelser både for styrke av kjernemusklatur og støttemusklatur i bein og hoftepartier.

Triallan - Elixia BjørvikaThomas Alsgaard har vistnok trent en del med ringer de siste årene og skrytt voldsomt av treningseffekten. Det krever nok en del styrke å få brukt det skikkelig, men jeg skal gjøre et forsøk 😛

Triallan - Elixia Bjørvika Pilatesballer kan gi utrolig god treningseffekt om øvelsene gjøres skikkelig. Jeg har stor tro på å legge inn økende grad av balanseelement inn i styrketreningen for å trene hele muskelgrupper inkludert nervene/impulsstyringen i stedet for en muskel isolert sett.

Triallan - Elixia BjørvikaDette er deler av vektløftrommet som er både romselig og velutstyrt. 

Triallan - Elixia Bjørvika Spinningsalen er kul! Når støtets skal settes inn så fyres diskukula opp (oppe i høyre hjørne). De har også crosstrainere i spinningsalen slik at jeg kan ta overgangsøkten med de spinningen i stedet for å gjøre det for meg selv. Det er mye god underholdning i en god spinningsintruktør!

Triallan - Elixia Bjørvika Triallan - Elixia BjørvikaHer skal det mye til før det ikke bli noen ledig møller.

Triallan - Elixia BjørvikaI tillegg er det et feststemt tredemøllerom i første etasje med utsyn ut over Trelastgata.

Triallan - Elixia BjørvikaGod kompetanse er noe av det aller viktigste for treningsfremgang. Jeg er spent på hva de kan lære meg som gjør at jeg svømmer, sykler og løper raskere! Forhåpentlig kan jeg lære bort noe om triatlon og triatleter også.

 

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Samarbeidsavtale med Elixia!

 1. Elixia Bjørvika er en god nabo å ha, jeg er veldig fornøyd med det både privat og på vegne av jobben. Det er nytt og ‘fresht’ med mange alternativer, flinke folk og passe mye mennesker. Får litt pepper på hjemmefronten for å trene inne som selverklært friluftsentisiast, men det blir jo i praksis slik at dette som regel kommer som et supplement til – ikke en erstatning for – uteturene.

  1. Elixia er toppen det! Som du sier så er det et supplement til uteturer og gir deg mulighet til å få brukt kroppen på en måte som ikke alltid kan erstattes med turer i skauen. I dag så syklet jeg 105 km umiddelbart etterfulgt av 45 min på mølle og 15 min på crosstrainer (triatlet vettu). Når jeg kom inn fra sykkeltur var jeg gjennomvåt og kald, og å ha byttet til løpeklær og løpt utendørs hadde rett og slett ikke skjedd (og om jeg hadde orket så hadde risikoen for å blitt syk vært stor). Det var faktisk en fin måte å igjen varmen på.

   I tillegg prøvde jeg Yoga for for første gang i mitt liv på torsdag og det var veldig moro, selv om jeg var elendig i det. Det er tydelig at jeg har noe å jobbe med og at jeg bør bli bedre i det.

   1. Har faktisk til gode å prøve yoga, men burde vel forsøke en gang – både kropp og hode har jo nytte av å gjøre nye ting, hele livet! 🙂

   2. Absolutt! Jeg fikk utfordringer i bøtter og spann (nesten litt i overkant egentlig fordi jeg hadde nok med å puste inn og ut i riktig), og tror jeg har noe å hente også i triatlon med å bli bedre i yoga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s