Ironman 70.3 World Championship live i dag fra kl. 14:00

I dag går den mest prestisjefylte konkurransen i Ironmansirkuset, etter Ironman Hawaii av stabelen. De profesjonelle startet kl. 08:00 lokal tid og siden konkurransen er i Mont-Tremblant i Canada så vil det si kl. 14:00 norsk tid, om jeg ikke tar helt feil. Det er mange nordmenn på startlisten og de starter i grupper 10 minutter etter proffene.

Nå er det muligens ikke så mange i Norge som er så interessert i Ironman-sirkusets øverste divisjon, men for meg som triatlon-nerd så syntes jeg det er superspennende.

Seieren i herrefeltet kommer etter min spådommer til å stå enten mellom Sebastian Kienle eller Javier Gomez. Sebastian Kienle er Überbiker nr. 1 og verdensmester på distansen fra 2012 og 2013, og kommer til å ligge et par minutter bak på svømmingen, men aller først inn til T2. Får han stort nok forsprang? Javier Gomez er ITU-verdensmester og selv om han blir slått av Alistair Brownlee i form (som for orden skyld ikke konkurrerer på 70.3 distansen enda) så presterer Gomez, i motsetning til Alistair, hver eneste gang. Han er rett og slett bunnsolid i alle disipliner og den sterkeste løperen i feltet. Derfor tror jeg kampen om gull kommer til å stå mellom de to.

Sebastian Kienle var den første som syklet på den nye Scott Plasma 5 og det med stor suksess 🙂 Klarer Überbikeren å parkere kongen av ITU?

Det er ikke riktig det de sier om ITU-triatleter angående sykkelegenskaper, noen av de kan faktisk sykle ganske bra. Javier Gomez har vunnet alle (begge to?) non-draftingkonkurransen han har vært med i de siste årene.

Det er selvsagt flere som kan være med å hevde seg, og jeg nevner:

 • Jan Frodeno – Vinner av OL 2008 med svært gode prestasjoner etter at han gikk over til 70.3.
 •  Filip Ospaly – 3 x vinneren av IM Haugesund har slitt litt med skader i år og forventes nok ikke i toppen, men hans prestasjoner i Haugesund har vært så dominerende at jeg tror absolutt han kan overraske.
 • Andreas Dreitz – Tapte for Ospaly i Haugesund men vant 70.3 Mallorca mot et utrolig sterkt felt pga en vanvittig sterk sykling. Løping er hans svakhet så han må nok holde følge med Kienle på syklingen om han skal ha en sjanse.
 • Terenzo Bozzone – Kiwi-en med triatlonverdenens kuleste navn. Han var triatlons «Wonder boy» med det noen mener er blant de aller sterkeste prestasjonene i triatlon noensinne med en knusende løyprekord i Wildflower Triatlon 2006 i en alder av 21 år. Han ble også 70.3 verdensmester i 2008 og ble spådd en fantastisk karriere. Etter det gikk det nedover før han i fjor kom tilbake med 2. plass i VM 70,3 Las Vegas.
 • Jesse Thomas – Den tidligere løperen har som mange andre ikke svømmere slitt med svak svømming noe som gjør en potensiell seier vanskelig (om du ikke heter Kienle til etternavn). Han er nok sjanseløs i dag men den 4. ganger vinneren av Wildflower Triathlon er en så kul fyr at han fortjener å nevnes 🙂

Med sine karakteristiske Ray-Bans og utadvente vesen så heier jeg litt ekstra på Jesse Thomas 🙂

På damefronten så har jeg ikke like god oversikt. Fjorårsvinner Melissa Hauschildt må bære favorittstempelet, men jeg tror hun kan få konkurranse av Daniela Ryf, Mary Beth Ellis og juksemaker Lisa Huetthaler. I tillegg er det flere andre som kan slå til og vi håper selvsagt på de eneste skandinavierne i proffklassen Helle Fredriksen og Camilla Pedersen.

Den sykkelen ser kjent ut 🙂 – Melissa Hauschildt på sin Shiv når hun vant VM 70.3 i fjor

Om Helle Fredriksen har en sjanse til å vinne får vi snart vite, men det er lov å håpe på dansk seier 🙂

Camilla Pedersen ble i fjor utsatt for en stygg sykkelulykke og lå lenge i koma der hun svevde mellom liv og død. Så vant hun Challenge Fuerteventura 7 mnd etterpå(!). Vi får håpe hun henter frem kjempekreftene i dag også 🙂

Konkurransen kan følges Live på Ironman-Live og 3atlet.no skal forsøke å oppdatere om hvordan det går med de norske på sine FB-sider. Lykke til!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “Ironman 70.3 World Championship live i dag fra kl. 14:00

  1. Jeg ser bare at de har live fra statiske steder. Faktisk usikker på om de har kamera ute i løypa som følger de første. Om de ikke har det så er det i såfall en tragedie!

  1. Jan Frodeno er nevnt han, og han er i mitt hode «seedet» som nr. 3, men jeg ser ikke hvor han er bedre en Javier Gomez. Sebastian Kienle ser det ikke så bra ut for øyebklikket med 3:47 bak etter 7 km på syklingen. Han tar nok de igjen innen T2, men jeg tror ikke forspranget blir stort nok.

 1. Hei du! 🙂 Off topic, men jeg kom over bloggen din ved et googlesøk på plantar fascitt. Hvordan går det med den skaden, ble du kvitt den, og i tilfelle hvordan? Tror jeg har vært den «heldige vinner» av tilsvarende jævelskap!

  1. Hei Tina,

   PF kan ofte være vanskelig og tidskrevende å bli kvitt. Jeg er heldig og blir helt paranoid når jeg får en «unormal» smerte og var heldig siden jeg fikk en akutt PF (som følge av en 3 t lang løpetur i nesten racepace med konkurransesko), og etter en uke med minimal belastning (også gåing) og opptaping ved belastning (som ved forsiktig sykling) så gikk det greit når jeg gradvis økte belastningen igjen. Har aldri kjent det siden.

   Mitt beste tips er å finne ut hva som gjorde at du fikk PF (opplagt en overbelastning, men kan det være andre grunner, som feil sko, uhensiktsmessig løpsteknikk, biomekaniske skeivheter etc), og så prøve å rette på det. Om du har hatt PF lenge så tar det lengre tid å bli kvitt, og rådet er å være veldig konservativ ved å øke belastningen igjen etter at du er smertefri, og for all del kutt ut løpingen (som jeg antar er aktiviteten som gir mest smerte) til du er smertefri.

   Lykke til 🙂

 2. Fin blogg med gode bilder og mye inspirasjon. En liten OT; du framstår som svært, svært feminin. Både fysisk og av oppførsel. Er det tilfelle?

  1. Hei Lars eller Christopher (eller den i Godvikveien 68 utenfor Bergen) 🙂 Det er godt du finner mye inspirasjon i bloggen! For å bli god i triatlon så er det vesentlig å være i nær kontakt med sine feminine sider så det har jeg et knallhardt fokus på 😉

   1. Hvorfor føler du for å prøve å navngi meg, traff jeg en nerve? Du kan ihvertfall forsøke å finne riktig adresse, og i det minste riktig kjønn…gah. Tror du må slipe IP-trackeren litt. Lykke til videre på din vei!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s