En ny epoke har startet

 

 

Tiden er kommet for en forandring. Jeg har bestemt meg for å kutte ut triatlon og legge ned bloggen.

 

 

 

 

 

 

Det var selvsagt bare tull og tøys, men tiden er inne for en forandring. I dag hadde jeg min aller siste arbeidsdag på Statfjord A og osshorelivet, hvertfall for en stund. I morgen begynner jeg på min nye arbeidsplass på Forus, Stavanger som simulatorinstruktør.

I september 2004 begynte jeg som prosessoperatørlærling på Statfjord A, og der har jeg vært siden. Som jeg nevnte i blogginnlegget Triallan – En annerledes hverdag, så er betonggiganten Statfjord A en plattform med sjel, og mine 10 år der har vært med på å forme meg og utvikle meg. Tiden har vært utrolig lærerik og spennende. Selv om jeg syntes jobben min er en av verdens beste jobber (helt seriøst, jeg har vanskelig for å kunne tenke meg en jobb som er bedre) så er 10 år lenge nok. Læringskurven flater ut og den glødende entusiasmen og nyskjerrigheten erstattes av  vaner og rutine. Da er det på tide å gå videre.

Da har jeg forlatt Statfjord A, hvertfall for en stund. Jeg går midlertidig inn i min nye stilling for en periode på 12 mnd.

Kontrollrommet, som på bilder er pyntet til jul, blir erstattet at et nesten identisk «liksomkontrollrom» i Stavanger.

Det blir store endringer, men likevel i kjente farvann fagelig, siden jeg skal gå fra å sitte i kontrollrommet på Statfjord A til å sitte i et «liksom»-kontrollrom på Forus med hensikt å bruke til opplærling, simulering av potensielle modifikasjoner og prosessoptimalisering. Endringen kommer først å fremst til å være at jeg kommer til å ha arbeidssted Stavanger med ukependling fra mandag til torsdag. Det betyr at jeg ikke kommer til å ha de lange periodene fri, med normale 37,5 timers arbeidsuke og 5 uker ferie i året.

De lange friperiodene, der jeg velger hver ledige anledning til å sykle lange sykkelturer, kommer jeg nok til å savne, men jeg tror det kommer til å være mange fordeler med de nye arbeidstidene fremfor de gamle. Jeg nevner blant annet:

 • Kontinuitet i Svømmingen – Det gjør at jeg kan svømme hvertfall 3 ganger i uken hver eneste uke, året rundt. Jeg har ikke klart å få videre progressjon i svømmingen med jevnlig 2 og 3 ukers perioder uten mulighet til å svømme. Dette betyr også at jeg kanskje finner meg en mastersgruppe jeg kan svømme med i Stavanger som faktisk kan gjøre svømmingen til en morsom treningsøkt.
 • Ikke mer nattskift – Nå vant jeg på et mirakuløst vis Norseman rett etter 2 uker på nattskift, og mens jeg ikke tror at nattskift gjør stor direkte skade helsemessig, så er det ingen oppskrift på å prestere på topp. Det blir godt å slippe.
 • Kontinuitet i treningen – Nå har jeg fått god erfaring med å optimalisere treningen med 90 timers + arbeidsuker, men optimalt blir det aldri. Det optimale med tanke på trening er selvsagt 0 timer arbeidsuke, men jeg tror at du kan få trent svært nær det optimalt med 37,5 timers abrbeidsuke (de fleste profesjonelle triatleter har blitt profesjonelle med full jobb). Det kommer ikke til å bli flere 30 timers treningsuker, men jeg kommer nok til å ligge jevnt på 20 timer med full kontinuitet og forutsigbarhet.
 • Fritt valg av konkurranser – Noe av det som har vært aller kjedeligst med en nærmest urokkelig 2 – 4 rotasjon er at det har begrenset mitt valgt av konkurranser. Umiddelbart så virker det som at de fleste konkurransene bør passe, men å ha konkurranse første helgen etter du kommer hjem fra jobb (som Norseman og IM 70.3 Mallorca i år) er ikke optimalt med tanke på oppkjøring i tillegg til at du alltid risikerer at konkurransen går i vasken om helikopteret bli en dag forsinket pga dårlig vær. I tillegg så er det rett som det er behov for å står en uke ekstra, eller komme ut en uke før pga syke kollegaer, og da blir det plutselig veldig lang tid på jobb. Nå ville ingen konkurranser krasje med jobben 🙂

Selvsagt blir det også andre fordeler som å være hjemme hver helg, jul og nyttår og ikke gå glipp av konfirmasjoner og bryllup. Jeg er bare postivt og gleder meg til å gå i gang 🙂 Dessuten så får jeg en rolig start på mitt nye arbeidsliv med jobbing i en uke og en dag før jeg drar 3 uker til Hawaii 😀 Det er tydeligvis ikke så værst å være landansatt 😉

IMG_4605.JPGDet blir en stund til jeg skal til Heliporten på Flesland igjen 🙂 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “En ny epoke har startet

  1. Hei Daniel og takk for en meget hyggelig kommentar. Jeg skal definitivt spør deg om lure steder å trene på 🙂

   Jeg kommer til å bli boende her fra mandag – torsdag, men tenker naturlig nok å få trent så mye som mulig selv om det blir lange arbeidsdager. Det er en forholdvis fleksibel jobb med tanke på arbeidstid så forhåpentligvis så får jeg tatt noen flotte halvlange sykkelturer også 🙂

 1. Du må jo selvsagt trene med oss i Stavanger Triathlonklubb 🙂 Flere som vil pushe deg på trening, og vi har en veldig dyktig trener på kanten hver eneste trening! Velkommen skal du være 🙂

  1. Hei Tore. Jeg trener gjerne med dere i Stavanger Triathlonklubb. Nå skal jeg bare være her til torsdag før jeg drar til Hawaii i over 3 uker, men når jeg er tilbake så håper jeg å få trent med dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s