Bakgirhavari med lykkelig slutt

I skiftesonen på Ironman 70.3 Haugesund så presterte jeg å gå på tryne (usikker på hvorfor) men farten var i nærheten av null så alt virket ok. Helt ok var det riktignok ikke for Dura Ace bakgiret har en «planlagt svakhet» som gjør at den ene armen mot motoren hopper ut ved støtt. Det hadde den gjort i mitt tilfelle og det oppdaget jeg ikke før jeg skulle gire i første bakke og hørte at noe knaste og så knakk. Det var girøret, altså metallstykket som fester selve bakgiret til ramma, som brakk.

Noen deler er det praktisk å ha reserve av, og girøret er akkurat det, siden det ofte er sykkelramme spesifikk og ikke standard vare. Den lokale Specialized-forhandleren i Haugesund hadde ingen inne, og det virket som det kunne ta litt tid å få Shiv-en i sykkelbar stand igjen, noe som er ganske kritisk siden jeg tross alt må ha den når jeg trener til Norseman som bare er noen uker unna. Heldigvis har jeg Foss Sport som sponsor, og de hadde girøret liggende, så dagen etter at jeg ringte så kom girøret i posten 🙂 Det er fantastisk service og jeg digger det! En tusen takk skal også Morten hos Bike Brothers i Haugesund ha for å fått på plass armen som hoppet av giret i tillegg til å lært meg hvordan jeg tar av bakgiret uten å dele kjede 🙂

Nå kan god service virke som en selvfølge, men de færreste triatlonsykler består av mange standarddeler, så noen skader kan være megakritiske. Bare spør de som har Canyons tri/temposykkel og har fått kluss med bremsene 😉 3 mnd leveringstid er svaret de to av to jeg kjenner som har den sykkelen fått som svar.

Triallan - Specialized - Dura Ace Di2Brukket girøre, ikke spesielt moro!

Triallan - Specialized - Dura Ace Di2 Triallan - Specialized - Dura Ace Di2Et lite skrapemerk på giret har jeg fått men det fungerer som en drøm 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Bakgirhavari med lykkelig slutt

  1. Uflaks! Jeg har opplevd det samme. Veltet i en rundkjøring, men jeg var ok så jeg syklet videre. I siste bakken opp til kåken så begynte det å knase, plutselig lå hele bakgiret inne i hjulet med påfølgende bråstopp! Nesten så jeg ble overkjørt av bussen bak meg i tillegg!
    Godt det løste seg fort! 🙂

  2. Så, så! Jeg hadde jo bare 2 måneders leveringstid 🙂 Uansett fantastisk bra service av Foss Sport, Canyon har definitivt noe å lære! (Selv om de la skylden på mye pågang og at de ikke hadde deler på lager…)

  3. Hehe Canyon delene mine skulle faktisk vært sendt i går. Så da er det bare å vente i spenning 🙂

  4. Dette var jo uflaks at den knakk. Og det er ikkje uvanleg at skjer?
    Då trur eg jammen at eg skal få tak i eit slik girøre til min tempo også, sidan du seier at det er ein del som er spesifikk for sykkelramma, og eg har ein Quintana Roo og då er det nok laaaangt til neste forhandlar (i Norge var det ein i Østfold i 2009, men nå? Det må eg finne ut) 😉

    Men «planlagt svakhet» hos Dura Ace bakgiret? Eg har Dura Ace bak på tempoen min også, og der har det ikkje hoppa ut noko enda… Hm men uansett dette var eit godt tips. Sidan eg planlegg langdistanseironman igjen, og då vil eg jo helst ikkje ha sykkelhavari…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s