En spretten franskmann

I november 2013 var jeg på Fuerteventura som treningsinstruktør assistent assistent. Ramsus Henning var hovedinstruktør, Maja Stage Nielsen var assistent og jeg med som assistent assistent. Deltakerne var 20 trivelige dansker med varierende nivå.

På en av de lange turene med de raskeste danskene så syklet vi forbi en franskmann med ikke-matchende sokker som like så greit hang seg med. Litt rart (og ute av normal sykkelkutyme) er det å henge seg på en gruppe som sykler forbi, men han var jo en veldig sosial fyr så det var ikke rart han hang seg på fremfor å sykle alene.

Han la merke til løypeprofilene av Swissman jeg hadde laminert og tapet til styret på Shiv-en, og lurte på hva det var. Vi snakket om Swissman og Norseman, og at han en dag hadde lyst å gjøre Norseman. For han var en triatlet (jeg spurte han nemlig om det), men at han bare kjørte «short distanzz«. Vi hadde en morsom samtale om løst og fast og syklet om kapp i Fuerteventuras mange lange nedoverbakker. Etter turen måtte jeg spørre Rasmus om han kjente franskmannen som hang med, der Rasmus hevet begge øyebrynene og sa; vet du ikke hvem det er?? Det er Laurant Vidal, han kom på 5.plass i OL i London i fjor(!).

Laurent Vidal og Rasmus Henning
Laurent Vidal og Rasmus Henning
Den danske god-gjengen med Laurent til venstre for Rasmus
Den danske god-gjengen med Laurent til venstre for Rasmus
Laurent Vidal og meg
Laurent Vidal og meg

Dessverre så kommer Laurent Vidal aldri til å delta på Norseman. På tirsdag fikk Laurent hjertestans og livet sto ikke til å redde. Han ble 31 år gammel.

Det var utrolig leit og vondt å lese nyheten, og min tanker går til hans triatlet samboer Andrea Hewitt (som også var med på Fuertentura) og hans familie.

Slike nyheter får meg til å tenke på mitt eget liv. Drømmen er å leve et rikt og sunt liv sammen med Jenny til vi er 90 år gamle, men det har vi ingen garantier for. Drømmer er til for å leves ut, og det er ikke sikkert vi har anledning til å leve de ut om eksempelvis 10 år, da det kanskje optimalt sett hadde passet bedre. Livet er for kort til å la være å ta en sykkeltur i solskinnsvær. Det er også for kort til å ikke være raus med andre og bruke tiden med de personene som betyr mest i livet ditt.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “En spretten franskmann

  1. Trist å lese. Laurent Vidal var den store og lovende stjerna i elitelaget til Lagardère Paris Racing hvor jeg (i mosjonistdelen av klubben) fikk min Triathlondebut tidlig i 2009. Nyt livet, det er i dag du lever 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s