Drikkebelte – Fuelbelt Helium

Væskebalanse er viktig for treningseffekten og restitusjonstiden. Syklister skjønner det, og drar sjelden langt uten en full drikkeflaske på sykkelen. Løpere forstår det sikkert også, men allikevel er det få som tar med seg vann/sportsdrikk når de er ute og løper, selv på lange turer.

Hvorfor er det slik? Det skyldes nok i hovedsak at det er problemfritt å sykle med drikkeflaske mens å løpe med drikkeflaske(r) er noe herk. Jeg tar som regel alltid med meg drikkeflasker på de lange løpeturene og på overgangsøktene fra sykkel siden jeg da er noe dehydrert allerede før jeg begynner å løpe. Drikkeflaskene er også med under intervalløkter der jeg  prøver å drikke mens jeg løper hardt for å trene magen til å tåle det.

Du vil alltid merke at du løper rundt med vann, men du vil merke det minst hvis du har flere små flasker og et beltet som sitter godt. Jeg bruker Fuelbelt Helium som er avbildet ovenfor og er svært fornøyd med det. Beltet har plass til 4 stk. 7 oz (ca. 2 dl) flasker og i tillegg en liten lomme stor nok til nøkkel, bankort og en liten gel. Beltet er lett og sitter godt uten å bli klamt eller gi gnagsår. Det er nok mange som kan være referanse når det gjelder drikkebelter fra Fuelbelt og det brukes blant annet av svært mange profesjonelle triathleter som verdensmester Chris «Macca» Mccormack, Craig Alexander, Chris Lieto, Terenzo Bozzone og ikke minst «norske» Lisbeth Kenyon. Beltene kommer i mange tøffe farger og finnes også i en versjon med 2 flasker. Se Fuelbelt for mer info.

Tidligere løp jeg en del med Perfekta «Model A»(den sorte nedenfor) som også hadde 4 drikkeflasker i samme strørrelse. Dette drikkebeltet var ikke i nærheten av så bra som Fuelbelt Helium. Beltet var mer elastisk og krøp raskt opp fra hoftene til magen der det ble hoppende opp og ned. Beltet var riktignok litt stort, slev om jeg kjøpte det på Løplabbet med hjelp fra ekspertisen der (!). Nå ser jeg at Løplabbet fører drikkebelter fra Nathan, som sikkert er bedre enn de fra Perfekta. Derimot er ikke gårfargen spesielt fresh i tillegg til at prisen på 525 kr er latterlig høy.

Hvor du får Fuelbelt Helium rimeligst er jeg ikke sikker på, men vil tippe at en amerikansk nettbutikk som f.eks. Runningwarehouse vil være blant de rimeligeste. Selv kjøpte jeg mitt drikkebelte på en av de store Evans Cycles butikkene i London og betalt £ 40. Kostbart men definitivt verdt pengene. Å løpe rundt dehydrert er hvertfall ikke et alternativt.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Drikkebelte – Fuelbelt Helium

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s