Oppsummering av treningen uke 20 og 21

Uke 20 ble en helt greit treningsuke selv om det ikke ble noen ” höjdare”. Det var fint å ta noen rolige dager etter IM Mallorca 70.3 før jeg dro direkte på jobb etter hjemreise. Det ble totalt 11 t og 20 min med hovedsakelig lav intensitetsstrening. 7 t og 30 min sykkel og rett under 4 t løping.

En ting jeg observerte i etterkant av IM Mallorca 70.3 var at mange som tydeligvis hadde vært med på konkurransen var ute trente. Under 24 timer etter konkurransen ble avsluttet var det mange triathleter som var ute og syklet og løp hardt. Når Jenny og jeg på mandagen leide en kabriolet og kjørte fra Alcudia til Palma via fjellpassene øst på Mallorca (Lluc, Puig Major og landsbyene Fornalux og Valdemossa) var det flere syklister med startnr. på syklene som virkelig gav gass oppover fjellene. På samme måte som jeg observerte at mange triathleter trener hardt før konkurransen så var det jaggu en del som trente hardt umiddelbart etterpå også. Har vi glemt ut at det er under restitusjon vi blir sterkere eller er det den konstante dårlige samvittigheten over at vi ikke ”aldri” trener nok som gjør at vi holder på slikt? Nå er jeg ingen treningsekspert, men føler meg rimelig sikker på at hard trening rett etter en forholdsvis hard konkurranse ikke vil gi noen gevinst, heller tvert i mot. Så mitt tips er å ta det litt rolig etter en hard belastning som en halvdistanse faktisk er. Restitusjonsøkter derimot er selvsagt greit og vil øke kvaliteten på restitusjonen.

Mandag: Treningsfri

Tirsdag: Rolig sykkeltur med til Pollenca og Formator. 3 t og 30 min med snittpuls på 106 og 143 W. Hjemreisedag

Onsdag: Utreise til jobb og treningsfri.

Torsdag: 45 min rolig sykling i sone 1

Fredag: 2 t rolig løpetur

Lørdag: Intervall på rulle med pyramidestruktur. 1/2/3/4/5/4/3/2/1 min i høy sone 3 (på terskel) med 2 min pause mellom dragene. Etterpå ble det en løpeøkt med ”fartslek” der intensiteten varierte fra sone 1 til 3 og varigheten på 1 til 3 min.

Søndag: Rolig langtur på sykkel i sone 1. 2 t og 45 min på rulla.

Rett etter en hard konkurranse skal vi ikke gjør dette 

eller dette

Vi skal gjøre dette! Triathleters grunnposisjon 😉Relaxing In The Shallows

 

Uke 21 var en ren jobbuke og med en del ekstra arbeid i tillegg til de normale 12 timene må det knallhard prioritering til for å få kabalen til å gå opp. Kabalen gikk ikke helt opp for å si det slik og det var flere dager jeg måtte velge mellom enten trening eller søvn. Begge deler er nødvendig for formmessig fremgang så uansett hva som ble valgt kom jeg ikke spesielt godt ut. Resultat ble enten rolig økter eller treningsfri de dagene jeg var sliten og terskeløkter de dagene jeg var uthvilt og hadde mulighet til å få tilstrekkelig søvn etterpå. En lang rulleøkt i sone 2 fikk jeg også presset inn 🙂 Det ble 10 t trening fordelt på 5 t og 30 min sykkel og 3 t og 3 min løp. Det ble også totalt 1 t trening med mine nye Stretch Cords som gir spesifikk trening for ”svømmemusklene”. Jeg la inn 15/20 min trening annenhver dag og er meget spent på å se resultatet når jeg kommer meg i bassenget.

En fyr i baris som ivrig viser bruken av Stretch Cords

Mandag: Treningsfri

Tirsdag: En hard intervalløkt på sykkelen med intervallengde på 4/8/12/8/4 min med 2 min pause mellom dragene. Intensiteten var helt på anaerob terskel så det ble en tung økt. Rett etterpå var det 45 min på mølla i grei cruising fart som for meg var 13,5 km/t og midt i sone 2. Flott intervall/overgansøkt 🙂

Onsdag: 1 t rolig sykling

Torsdag: 50 min med coretrening og svømmespesifikk styrketrening

Fredag: Intervall på mølla med intervallengde på 8 x 3min i høy sone 3 (terskel) med 2 min pause mellom dragene.

Lørdag: 2 t og 45 min sykkeltur i sone 2

Søndag: 1 t og 10 min rolig sykling.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s