Velkommen etter!

I følge denne artikkelen på NRK.no så går salget av nye TV-er kraftig ned. NRK kan også melde om at Torunn og Maja ser på TV på en helt ny måte, nemlig med å droppe vanlige kanaler og heller streame det du ønsker å se, når du ønsker å se det.

Velkommen etter, sier jeg. Vi har vært TV-løse siden vi flyttet i 2006, og det er på høy tid at andre også får opp øynene for galskapet vi kaster bort 3 timer dagelig av livene våre bort på. Tidsklemma meg her og tidsklemma meg der, men å sitte hele kvelden å se på til dels møkka dårlig programmer med et latterlig stort innsalg av reklame, det avser vi tid til. Det er et paradoks at vi bruker så mye tid på å se sjelsforgiftende reklame i en tid med så høyt fokus på livskvalitet og «me-time».

Skru av TV’n, gå å lev livet ditt, var et blogginnlegg jeg skrev i 2011. Det er fortsatt høyaktuelt og må være et av mine beste generelle råd i livet, og mitt aller beste råd til triatleter fanget i den berømte tidsklemma. Får du ikke tid til å trene? Da er mitt spørsmål til deg; ser du noe som helst på TV? Hvis svaret er ja på sistnevnte så vet du hvordan du skal få tid til å trene.

Denne TV-en lå på fortauet et sted på Grünerløkka og jeg kunne ikke vært mer enig med budskapet.

I den nevnte artikkelen med den ultrarevolusjonære familien Torunn og Maja så har de gått til anskaffelse av Netflix, HBO Nordic, NRK-appen i tillegg til å leie film via AppleTV. For de så er det ikke snakk om å ikke se på TV, men muligheten til å se det du ønsker, når du ønsker det og uten forstyrrende reklame. For meg virker løsningen opplagt og klassisk TV-titting er håpløst utdatert og noe vi, om 10 år til, kommer til å le av at vi drev med det.

For meg så handler det heller ikke om å kutte ut TV-titting helt, men å sette det helt nederst på prioriteringslista. Etter trening, etter familieaktiviteter, etter matlaging, etter hundelufting, etter behovet for søvn osv. Om du er ferdig med absolutt alt annet fornuftig du skulle ha gjort, ja da kan du skru på TV-en. Og skal du først se film/TV så kombiner det gjerne med noe nyttig som rullesykling, utstrekking eller oppkutting av frukt.

Ikke bare første sesong, men hele Sopranos-serien på 86 episoder, har jeg sett i syklende tilstand på rulla. Det tok et par år men det var ingenting som hastet. Kanskje blir Breaking Bad det neste rulleprosjektet??

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Velkommen etter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s