På Norseman som tilskuer – Del 1 (eliten)

På fredag dro Jenny og jeg opp til Geilo for å se på Norseman. Vi hadde to kamerater som skulle debutere som triathleter der i tillegg til veldig mange andre kjente og halvkjente som skulle være med.

Norseman starter veldig tidlig og vi måtte derfor også stå opp tidlig for å få med oss de de første forbi Dyranut. Været ved Eidfjord/Dyranut var mildt sagt surt, med knappe 10 grader og regn. Vi som nettopp hadde vært på Geilo vist at det heldigvis var sol i vente. Til og med stemningen ved Dyranuts frokostbuffet var spent der vi ventet på førstemann. Ca. 3 timer etter start kom førstemann forbi, og det var ikke overraskende Tim Deboom. 30 sek etterpå kom Tom Remman og med en meget tidseffektiv tapåvindvestifart-teknikk var han i ledelsen 🙂 Det tok nesten 10 min før nestemann, danske Ulrik Schaarup kom forbi og det virket derfor som det bare var mellom Tim og Tom kampen om seier stod om. Etter dansken kom de konkurrentene tettere og vi heiet og tok bilder helt til de to gutta «våre» var kommet forbi. Vi kjørte så til Geilo og spiste litt før vi kjørte til Imingfjell for å heie litt mer.

Eliten

Tim først med Dyranut med Tom rett bak. Lurer på om han syntes det var kaldt der han syklet i bare kort shorts og trøye?

Tom Remman ved Dyranut tar på seg vindvesten ved bruk av en interessant teknikk.

Knut Anders Fostervold passerte Dyranut som nr. 5 bare 18 min bak etter sterkt svømming i de uvanlig vanskelige forholdene. 

Susanne Buckenlei passerte Dyranut som nr. 2 etter Malin Lundvik.

Hilde Hoffs heiagjeng sto også klar ved Dyranut. Hilde passerte i fint driv som nr. 4 eller 5.

Neste gang vi så de raskeste mannlige utøverne langs Tinnsjå. Vi kjørte da til  28 km merke i Zombiehill. Vi så noen av de raskeste kvinnene også ved Imingfjell.

Cesilie Skollerud Hegna var tydligvis i storform ved Imingfjell

Danske Ulrik Schaarup snart ved bunnen av Zombiehill og var nr. 3 ved 28 km, 18 min bak Tim.

Tim DeBoom ved 28 km i Zombiehill. Han var gående og så ut til å merke kjøret.

Selv tidligere verdensmestre sliter opp Zombiehill 😉

Tom svømte og syklet fantastisk og var likt med Tim inn til T2. Det gikk nok noe ut over løpingen og ved 28 km var han 13 min bak Tim i front.

Sveitsiske Markus Stierli var nr. 4 ved 28 km og så uforskammende frisk ut der han jogget smilende Zombiehill.

Knut Anders Fostervold imponerte med å passere 28 km merket som nr. 5. Han har utviklet seg fra å være en syklist som deltar på triathlon til en skikkelig triathlete som kan svømme før syklingen og løpe etterpå 🙂 Gratulerer!

Susanne Buckenlei var i god form og over 35 min før nr. 2 Malin Lundvik ved 28 km.

Hilde Hoff var nr. 4 eller 5 ved 28 km og endte tilslutt på en flott 6. plass og slo derfor sin egen plassering fra fjoråret i et meget sterkt damefelt.

Cesilie Skollerud Hegna holdt god fart opp til Gaustadtoppen og det holdt til en solid 3. plass med tiden 14:08:12.

Line Foss hadde en katastrofal svømming på 2:30, men syklet bra og løp helt fantastisk. 4 t og 33 min brukte hun på løpingen som holdt til 3 beste tid totalt (!!!). Det så faktisk ut som Øystein Pettersen hadde litt problemer med å følge med 😉 4. plassen fikk hun velfortjent.

Norsemans elitefelt var bredere og sterkere enn noen gang og selv om tidene var dårligere enn de siste årene var prestasjonene betydelig sterkere grunnet vanskelig svømmeforhold og 20 km ekstra sykling. Det var mange som imponerte og spesielt vil jeg trekke frem Tom som gav alt og kjempe som en gud for å holde Tim så lenge som mulig. Knut Anders har imponerte også med å få til en svømming og løping som står i stil til syklingen. Line hadde en utrolig opphenting og en ekstraordiner løping, mens Susanne var kanonsolig og perset under svært vanskelige forhold. Gratulerer til alle for en fantastisk innsats. Flere bilder fra andre enn eliten kommer snart 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “På Norseman som tilskuer – Del 1 (eliten)

 1. Takk for fine og gode bilder og bra reportasje. Det var da enda godt at forholdene ble bra utover løpet. Hadde ikke vært gøy med dårlig vær på slutten. (Pangstart på denne uken med 8x1000m kl 05:30 med påfølgende svømmeøkt kl 07:00 hvor jeg kjørte (50+100+200) x 6. Totalt 2800 SCM.

  1. Ja, det var bra at været faktisk ble veldig fint! Å konkurrere hele dagen i det været det var i begynnelsen hadde ødelagt opplevelsen for mange tror jeg.

   Kl 05:30 er ikke et tidspunkt på min klokke! Det er bra du kommer deg opp så tidlig og får lagt inn kvalitetsøkter. Du har en fin sensommer/høst foran deg mot Hawaii 🙂

 2. Hejsa Allan. Tak for en fin reportage og nogle super billeder 🙂 Må jeg bruge dit billede af mig på tri365.dk? Jeg skal nok huske at kreditere dig.
  Held og lykke på søndag i CPH!
  Mvh.
  Ulrik

  1. Hei Ulrik, gratulerer så mye med 4.plassen og en kjempegod innsats på Norseman! Selvsagt kan du bruke bildet av deg på tri365.dk. Planlegger du å stille på Norseman igjen senere? Reiser til København i morgen og skal gi gass på søndag!

   A

 3. Tak Allan. Ja, jeg tror, jeg stiller op igen i 2012 🙂 Det var en vild oplevelse. Out of this world. Og der er rigtig mange faktorer, som jeg kan forbedre. Både i forberedelsen og på race day.
  Stort Held og Lykke på søndag! 🙂
  Mvh. Ulrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s