Oppsummering av treningen uke 13 og 14

Tiden flyr og med to nye treningsuker passert så er jeg kun 10 uker fra årets første A-prioritertekonkurranse , IM Regensburg. Det har vært to gode treningsuker til å være nattskiftjobbende uker. Treningsmengden er ingenting jeg kunne skrytt av til DN Aktiv, men det gjør ingenting. Første uke var en restitusjonsuke, men lav mengde og lav intensitet. Uken etter ble den lave mengden opprettholdt, men intensiteten økt. Den siste tiden så har intensiteten på treningen blitt høyere og jeg tenkte umiddelbart at det var litt tidlig å begynne formøkningen, men når jeg teller ukene til IM Regensburg så slår deg meg hvor nærme jeg egentlig sesongens kanskje aller viktigste konkurranse. Jeg er spent og gleder meg mye, men samtidig så har jeg skrudd opp mitt eget forventingspress rimelig høyt. En ny «Challenge København-prestasjon» er det jeg sikter på, selv om det potensielt gir stor fallhøyde. Jeg er uansett ikke i en posisjon der det er noe poeng i å kjøre safe.

Et spørsmål jeg får ofte (i tillegg til hvor lang en triatlon er og hvilke rekkefølge disiplinene gjøres) er hvordan treningsforholdene er på jobben. Jeg har nevnt det før, men for nyere lesere så skader det ikke med en gjentakelse. Treningsforholdene ute på Statfjord A er gode. Vi har 3 stk. tredemøller, et kompakt styrketreningsrom og to racere på Tacx Fortius. I tillegg har vi romaskin, en Bråsterk og en bitte liten treningssal der det arrangeres spinning og sirkeltrening. Mine favoritter er helt klart tredemølla og sykkelrulla, og i motsetning til naboplattformen som har trimrommet midt inni plattformen og tredemøllene plassert i en trist gang, så har våre fått den aller beste lokasjonen med en fantastisk utsikt. Det setter jeg stor pris på. Og nei, selv med hav på alle kanter så er det umulig å ta seg en svømmetur. Kaldt vann kombinert med strenge sikkerhetsrutiner setter en stopper for det.

Kombinasjonen av langtur på rulla/mølla og sykkelritt på TV er perfekt. Her fra forrige helgs Flandern Rundt.

En god film blir alltid litt bedre når du sykler samtidig 🙂

Uke 13 – Totalt 9 t og 30 min

 Mandag: 1 t svømming

 Tirsdag: 1 t svømming

 Onsdag: Utreisedag og treningsfri

 Torsdag: 1 t og 15 min sykling i sone 1. Løpsintervall med 5 x 1 km i sone 3.

 Fredag: Intervall på sykkel med 2 x (5/3/1 min drag med 1 min rolig i mellom). I forkant og etterkant var det ett-beinsøvelser. Umiddelbart etterpå ble det 30 min rolig overgangsøkt.

 Lørdag: 2 t sykling på rulla i sone 2.

 Søndag:  1 t og 35 min løping i sone 2.

Uke 14 Totalt 8 t trening

Mandag: En kort men knallhard løpetur på mølla. 25 min sammenhengende i høy sone 3/lav 4. Etter oppvarmingen var det bare å sette mølla på 17 km/t og gi jernet.

Tirsdag: En «berg- og dalbaneøkt» på rulla med en så komplisert struktur at jeg måtte printe den ut å ha den foran meg når jeg syklet. Herlig miks av sittende sykling, stående sykling, styrketråkk og rask spinn.

Onsdag: 1 t og 15 min sykling i sone 1 -2.

Torsdag: En ny rask løpeøkt med 10 x 1 min i 18 km/t med 1 min pause.

Fredag: Treningsfri

Lørdag: 2 t og 30 min sykling men følgende struktur: 10 min sone 1, 20 min sone 2, 10 min sone 3 lav og 5 min sone 3 mid. Gjenta 3 ganger og så nedkjøring. Det var en god økt og jeg merket at jeg trives mye bedre med oppgaver i langkjøringen i stedet for sammenhengende sykling i en bestemt sone. Da gikk tiden mye raskere og det var lettere å holde fokus. Når det i tillegg kombineres med filmen The Blindside (som ikke var den superdårlige filmen jeg trodde den skulle være) og litt påskemarsipan så var de 150 minuttene på rulla en fryd.

Søndag: 2 t løping i sone 1 – 2.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 13 og 14

  1. Langøkt med program går veldig mye lettere enn langøkt uten program. Veldig stor forskjell 🙂 Godt å se at du holder treningen ved like på jobb!!! Takk for lånet av kofferter til Fuerte!

    1. Ja, jeg har alltid hatt programm på langøktene, men de har ofte vært av den monotone sorten typisk 10 min oppvarmin etterfulgt av 2 t og 40 min i sone 2 og så 10 min nedkjøring. Hvordan va Fuerteventura forresten?? Var du fornøyd med oppholdet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s