Rune VS Allan i Ironman Hawaii

Det virker som det er en del som er spent på hvordan jeg gjør i morgen. Bloggen har fått en sidevisningsmessig oppsving og jeg har fått mye kommentarer og meldinger. Hvordan går debuten på Kona? Har han sjans til å ta den norske rekorden på 9:29:30 som Arild Tveiten tok i 2005? Kommer det til å ende med grining i forsterstilling på vei tilbake til Kona fra Energy Lab?

Jeg skulle gjerne sagt som jeg har sagt tidligere i år, at jeg er i min livs form. Det stemmer dessverre ikke, for etter å ha vært i konstant konkurransemodus siden juni i år så begynner kroppen å si at nok er nok. Treningsmotivasjonen har vært laber, og når jeg først har forsøkt å trene så har kroppen satt bremsen på.

Likevel så har jeg et håp om at de siste 11 dagene med fullstendig avslapping her på Hawaii har gitt meg tilstrekkelig restitusjon til å gå ut i morgen å gjøre en solid prestasjon. Målet er hvertfall klart, å komme i mål på under 9:29:30. Siden jeg ikke kan vente på mirakler prestasjonsmessig så er taktikken å kjøre så jevnt som mulig. Starte med litt lavere watt enn i NYC (som var ca. 260 i snitt første 90 km), men forsøke å holde trøkket bedre oppe på slutten. Siden jeg har satt av 1:05 på svømmingen, 5:04 på syklingen, 5 min totalt i T1 & T2 så har jeg 3:14 min på å fullføre løpingen. Jeg vil gjøre et forsøk på å starte i 3:10 maratonfart (4:30 min/km eller 7:15 min/miles) og holde det så lenge jeg klarer.

En mann som kanskje har fått mindre fokus er Rune Skinnerlien. Etter å ha vært svært uheldig med fjoråret da han i forkant av konkurransen svømte på en giftig brennmannet, så har han med en fantastisk 8:52 i IM Kalmar viste at han er i sin beste form noensinne. Dette er 8 gang han konkurrerer her og han er SULTEN på den norske rekorden. Hans offensive tidsskjema vil gi han en tid på rundt 9:10 om han klare å følge planen! Rune er mitt tips til beste nordmann, og ny rekordholder på Hawaii. Jeg ønsker han lykke til!

Jeg tror Rune kommer til å sette standarden her i morgen, og selv om Bjørn Skollerud og Øystein Grande selvsagt ikke skal utelukkes så tipper jeg Rune tar føringen. Jeg skal primært kjøre mitt eget løp i morgen, og sekundært jakte på Rune 😉

Rune Skinnerlien og jeg utenfor Lava Java 🙂 Mannen til høyre er innehaver av sykkelløyperekorden, Norman Stadler 😀

Forresten vil jeg si tusen takk til Jenny som er verdens beste support denne gangen også. Jeg vet også at det kommer til å sitte en gjeng (mamma og co) på Lyngholm å følge med hele natt og en Oslofjordtri gjeng som sitter hos Unaas og følger med. Dere er helt supre!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s