HUUB Archimedes 3:5

I en drøy uke har jeg hatt min nye våtdrakt som jeg allerede har fått testet i bassenget. HUUB er en ny våtdraktprodusent med høye ambisjoner. Bak merket er flere av bransjens aller mest erfarne og kompetente våtdraktlagere, og med på laget har de både forskere og svømmeeksperter. Research Science Reality, er HUUBs mantra og den er ganske lik min egen :) Sjekk ut Dean Jackson sin demonstrasjon av min våtdrakt HUUB Archimedes 3:5.

Så hva syntes jeg? Førsteinntrykket var veldig bra og det er utvilsomt en «good-looking» våtdrakt. Våtdrakten lukkes nedenfra og dras oppover (som normalt, men det er også de som lukkes ovenfra og ned), men har en snedig mekanisme på glidlåsen som gjøre at den kan løses ved å dra den et ekstra hakk opp i lukket tilstand (bedre forklart i videoen over). Det gjør at glidlåsen må hukes på nede, som var litt vanskelig å gjøre alene merket jeg. Heldigvis gjør øvelse mester så det gikk lettere etter et par ganger. Det første jeg merket i vannet var at jeg fikk veldig god oppdrift i beina! Med 5 mm gummi i underkroppen og 3 mm i overkroppen så gjør det underverker for balansen hvis du sliter med synkende bein. Det føltes nesten ut som jeg svømte nedover, men om jeg hadde filmet det så er jeg rimelig sikker på at det ikke var tilfelle. Linjen ble rett og slett utrolig bra og mens jeg uten våtdrakt må jobbe hardt for å holde 1:30/100m så svømte jeg nesten uanstrengt på 1:25/100 m. Fantastisk deilig! Av andre observasjoner så kan jeg si at overdelen på våtdrakten er veldig myk og fleksibel. Min «gamle» Aquaman ART er en av verdens beste våtdrakter og den er også veldig fleksibel og fin i armene, men betydlig strammere rundt brystet som gjør at pustingen blir hakket mer anstrengt. Hvordan svømmetidene er fra min gamle Aquaman ART sammenlignet med min nye HUUB Archimedes 3:5 gjenstår å teste ut, med HUUB-en innfridde definitivt mine store forhåpninger og jeg gleder meg til å svømme mer med drakten.

HUUB Archimedes 3:5 Allan Hovda

HUUB Archimedes 3:5 Allan Hovda

HUUB Archimedes 3:5 Allan Hovda

Om du er interessert i HUUB Archimedes eller noen av de andre våtdraktene fra HUUB så sjekk ut www.huubdesign.com. De norske prisene for våtdraktene er:

  • Archimedes 3:5/4:4 – 4800 kr
  • Axena – 4800 kr
  • Aerious 3:5/4:4 – 3400 kr
  • Aura 3:3 – 3400 kr
  • Aegis – 2200 kr

Så sammenlignet med andre våtdraktmerker (kremt, 2XU eller TYR) så er HUUB veldig fornuftig priset med en toppmodell til «bare» 4800 kr. Dere trenger ikke ta mine ord for om våtdrakten er god, bare høre på brødrene Brownlee som har valgt HUUB Acrhimedes som sin våtdrakt. Enda bedre er enn å enten ta mitt eller Brownlee sitt ord er å teste våtdrakten selv. Er du i Oslo lørdag 6. april så har du muligheten til å teste våtdrakter fra HUUB på Hundsund bad før 17:15. Fra kl. 17:15 – 18:15 så kommer Rasmus Henning og jeg til å ha en svømmetime med fokus på «open water»-svømming så da er det bare å hive seg med på den timen etterpå.

Om spørsmål om størrelse, drakttype, frakt etc om HUUB så send mail til rh@trinordic.nu eller se www.trinordic.nu (under oppbygning). Nettbutikkløsningen kommer i begynnelsen av april.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “HUUB Archimedes 3:5

  1. Kjekt at du har fått testa den nye drakten. Jeg venter på min Aerious 3:5 enda, regner med den kommer i April. Lit moro det du skriver om oppdriften i beina og følelsen av å svømme nedover 🙂 jeg forventer den samme følelsen de første gangene.
    God påske!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s