Mine sykkelperler – del 1 – Svartskog kolonial

Mange stiller seg uforståelige til mitt valg om å bosette meg midt i Oslo sentrum, fullt med biler, betong og asfalt. Personlig trives jeg veldig godt, spesielt fordi jeg har så kort vei til fantastiske naturopplevelser. I denne serien tenkte jeg å dele mine favoritter fra sykkelsetet, og begynner med et av de nærmeste, Svartskog kolonial.

Svartskog kolonial har en historie helt fra 1916, og eierne har valgt siden reåpningen i 2011 å beholde det som en gammel kolonial. Du får selvsagt kjøpt kafé, hjemmelagde kaker og søtbakst. Du får også kjøpt de mest vanlige dageligvarene og mange andre morsomme produkter, som f.eks. kjemikaliefri såper fra den norske Caroline Heyerdahl. 

Både kake, kaffi og søtbakst er upåklagelig og sammen med en sjarmerende bakhage som best kan beskrives som bondebohem. De har kaniner, høner og mange barneleker som gjør stedet ypperlig for å ta med små barn.

Fra Oslo sentrum sykler du raskest til Svartskog kolonial ved å følge sykkel- og gangstien ut til Hvervenbukta for så å ta til høyre skiltet mot Ingierstrand, der du følger veien helt ut, opp en lang og bratt bakke der du tar til høyre i første kryss, og så ned til høyre ved neste T-kryss. Det er 17 km hver vei. Det er litt kort for en langtur på sykkel, men for oss er det en perfekt ettermiddagstur med sykkelvogn. Hvis du ønsker å ha Svartskog kolonial som et stoppested på langturen din så anbefaler jeg følgende; å sykle videre inn på Follo sine fantastiske landeveier før du tar til venstre skiltet mot Svartskogen når du sykler på Gamle Mossevei langs Gjersjøen. Det er en kort og veldig flott liten omvei når du skal på tur hjem igjen.

Dette er den korte turen til Svartskogen kolonial – klikk på kartet for å komme til Strava-linken fra turen
Dette er en av de lengre turene til Svartskog kolonial der du kan sykle en god runde i Follo og svinge innom kolonialen på vei hjem – klikk på kartet for å komme til Strava-linken fra turen

Kun kortterminalen avslører at vi ikke er tidlig på 1900-tallet
Mye morsomt og sjarmerende produkter til salgs. Spiselige produkter er dessuten perfekt som gave til de som har alt, for det blir ikke stående ubrukt.
Liten kolonial – stort utvalg
.

svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler
Kaniner og høner er i kolonialens hage
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-14
Og en snill pus 🙂
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-10
Og mange morsomme leker har de også 😀
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-8
De er gode på søtbakst, men aller best liker jeg kaker, som denne snickerskaken med et tykt lag med mørk sjokolade på toppen.
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-12
Boardman Air, med feste til barnevogn 😀
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-11
De stenger normalt kl. 17 på hverdager og kl. 19 på torsdager. Vi rekker som regel ikke å sykle ditt til kl. 17, men hvis de har ekstra søtbakst til overs så setter de det og kaffe utenfor slik at du kan få en kaffe/vaffel/kanelbolle selv om det er stengt. Nå har de også mulighet for betaling med Vipps.
svartskogen kolonial - allan hovda - triallan - sykling - follo - sykkelperler-9
På vei rundt Svartskog er det mye spennende å se, som f.eks. hester, og av og til en liten tiger 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Mine sykkelperler – del 1 – Svartskog kolonial

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s