VINDTUNNELTESTING – powered by UBQ

Jeg skrev i innlegget om samarbeidsavtalen med UBQ at samarbeidsavtalen muliggjorde at jeg fikk gjøre noe jeg lenge har hatt lyst til. Nå er nesten alle bitene i puslespillet på plass så da kan jeg si at jeg skal ta med sykkel og utstyr for å teste det i vindtunnel! Nå er det kanskje en del av mine lesere som ikke vet hva en vindtunnel er og hva en test i vindtunnel innebærer. Det er rett å slett å montere rytter og sykkel på en rulle og sette på digre vifter som simulerer luftmotstand/motvind. Motstanden måles med pinlig nøyaktighet slik at du får et tall på din aerodynamik. Desto mindre aerodynamisk motstand desto bedre er det, for om det er en ting som er viktig når du skal sykle 180 km uten en rygg å ligge bak så er det nettopp det.

Sjekk ut videoen av Craig Alexander når han var i A2 vindtunnelen i North Carolina

I forkant av vindtunneltestingen skal jeg ta en grundig bikefit for å ha 3-4 utgangspunkt for selve vindtunneltestingen for å sikre at sittestillingen blir hensiktsmessig (komfortabel, kraftig tråkk osv) i tillegg til aerodynamsik. Det blir rett og slett vanvittig awsome!

Om ikke det var nok så har jeg fått med bladet Landevei på laget slik at det ble midler til en time ekstra testingen av utstyr, for de avsatte 1 t og 20 min som er utgangspunktet vil normalt kun være tilstrekkelig til å optimalisere sittestillingen. Nå som jeg har en ekstra time vil jeg kunne teste racer mot temposykkel, lavprofilshjul mot høyprofilhjul, landeveishjelm mot tempohjelm, og aerodrikkeflaske mot rund drikkeflaske. Forhåpentligvis rekker vi å teste litt til også. Så selv om det blir meg som forhåpentligvis får optimalisert sittestillingen så vil tilleggstestene gi verdifull erfaring til alle triatleter. Det er bare til å glede seg, det gjør hvertfall jeg.

Hvor og når blir det? Bikefittingen er i Brighton og vindtunneltestingen i Southampton og Jenny og jeg drar dit nå på mandag (så du kan tro jeg har stresset med å få alle puslebiten på plass i det siste). Det blir utrolig utrolig utrolig moro og jeg må rette en stor takk til http://www.ubq.no som gjør det mulig. Dere er supre! Mer om vindtunneltestingen kan du lese her: http://www.prestige-cycles.co.uk/wind-tunnel. Sjekk ut videoen under.

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “VINDTUNNELTESTING – powered by UBQ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s