Oppsummering av treningen uke 17 – 2013

Uke 17 – 2013 Totalt 12 t trening

Ny uke, ny oppdatering av den forrige ukens trening. I utgangspunktet så skulle jeg dratt hjem fra jobb på onsdag, men pga sykdom blant kollegaer så måtte jeg være på plattformen 2 dager ekstra. Og når jeg først kom jeg så var bestemor allerede kommet i leiligheten, og jeg hadde 3 hentelapper fra to forskjellige postkontorer, et ankommet spisebord på Illums, startnummertnummer til Sentrumsløpet i tillegg til mat som måtte handles inn. Da måtte til og med jeg kaste inn håndle og innse at jeg ikke fikk trent noe den dagen, selv om det å få inn spisebordet på 130 kg(!) inn i leiligheten burde kvalifisert som en treningsøkt i seg selv.

Derfor så ble det ingen super treningsuke hvis det er timeantallet i treningstøy som definerer hvor god en treningsuke det har vært. Jeg er selvsagt godt fornøyd likevel, først og fremst fordi jeg perset med 1 min og 38 sek på Sentrumsløpet men også fordi jeg hadde en super 3 t lang sykkeltur dagen etter med harde wattmål som jeg klarte å utføre på en strålende måte. Så selv om det noen ganger kan virke slik så samler jeg tross alt ikke på treningstimer, men på resultater, og når jeg klarer å løpe så mye bedre på 10 km enn det jeg har gjort før uten en spesielt god oppladning så vet jeg at jeg er på rett spor. Når jeg i tillegg klarer å følge opp en «løp-10km-til-du-spyr» men en godt gjennomført hard og lang sykkeltur dagen etter så vet jeg at kroppen begynner å bli robust for tøffe påkjenninger. Tommelen opp!

Min 3 t lange sykkeltur var forøvrig den første sykkelturen jeg hadde på den nye sykkelen (timene i vindtunnelen defineres ikke som en sykkeltur i min bok) og jeg var strålende fornøyd med hvordan det kjentes ut. Min «gamle» Argon 18 E-118 var en kjempesykkel, så jeg forventet ikke de store forbedringene, men jeg fant meg umiddelbart veldig godt til rette på min Specialized Shiv. Jeg føler det på meg at vi kommer til å bli svært gode venner fremover 🙂

Mandag: 1 t og 20 min styrketrening.

Tirsdag: 1 t og 50 min sykling med 45 min @ 230 watt med variasjon mellom TT-gir (ca. 90 rpm), lett gir (100 rpm) og rungt gir (55 – 60 rpm) hvert 5 min. Etter det er det 2 x (25 min der 15 min @ 255 watt og 10 min @ 275 watt). 25 min med Stretch Cordz.

Onsdag: 1 t og 40 min styrketrening.

Torsdag: 1 t intervall på sykkelen med 4 x 6 min @ 300 watt og 8 x 30 sek på 450 – 500 watt. Motbakkeløping + flatt på mølle. 8 x 2 min med 12,5 km/t med 5 % stigning m 1 min pause + 1 km på 3:45/km-fart. 12 x 20 sek hard løping m 40 sek pause i mellom. 20 km/t og 8 % stigning!

Fredag: Hjemreisedag og treningsfri

Lørdag: Sentrumsløpet! I forkant fikk jeg tatt en 45 min rolig svømmeøkt.

Søndag: 3 t sykling med 2 x (10 min lavt gir/100 rom, 10 min TimeTrail gir/90 rpm og 15 min i tungt gir/55-60 rpm) i sone 2. 30 min @ 265 watt + 20 min vekslende mellom 250 go 280 watt hvert 5 min + 30 min vekslende mellom 270 og 300 watt hvert 6 min. Hard økt!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 17 – 2013

  1. Et innlegg om dine styrkeøkter hadde vært gull, gjerne et om kosthold og spising i forbindelse med trening og konkurranser også. Bruker du feks kosttilskudd ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s