Reparasjon av våtdrakt

Triatlonvåtdrakter er svært utsatt for små rifter fordi gummien er så glatt og fleksibel. En vanlig dykkerdrakt er mye stivere og har en ruere og mer robust overflate, men det går ikke så raskt å svømme med. Skarpe kanter og negler kan raskt lage mindre eller større rifter i våtdrakten. Kjedelig ja, men det er fullt mulig å reparere uten at våtdraktens funksjon blir nedsatt.

Våtdrakt - rift - triatlon

Slik små rifter ser jeg mye av på triatlonvåtdrakter men det er fullt mulig å reparere.

Her er en video av hvordan våtdrakter kan repareres med lim. I videoen står det at du skal la limen tørke i 3-4 timer, men jeg heller si 10 minutter. Du kan også bruke klesklyper til å holde riften åpen mens du lar den tørke i stedet for tunge vekter. 

Det er ikke komplisert å lime en våtdrakt, men det er et håndverk krever øvelse for å få til å bli pent. Om du bor i Haugesundsdistriktet så det er fullt mulig å få reparert våtdrakten av en profesjonell våtdraktreperatør uten at det koster skjorta.

Leif Møgster i L.M. Service og vedlikehold er ekspert på reprasjon av våtdrakter og har all erfaring og utstyr som skal til for å reparere skaden permanent i tillegg til å bli visuelt pent. Du blir overrasket over hvor store skader som kan repareres. Leif holder til i Mølstrevåg, Sveio og har adressen Mølstrevågvegen 79. Han kan du få tak i på tlf 90206969 eller leif.mogster@live.no, så ikke nøl med å ta kontakt hvis du ønsker en vurdering av din våtdraktskade.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Reparasjon av våtdrakt

  1. Hei!

    Var ute å svømte en tur idag. Ble 4 km så det er jeg fornøyd med. Men det jeg lurte på er om du har noen gode tips på å klare og holde høyere frekvens i mens jeg svømmer. Blir fort «sur» i muskulaturen. Sikkert viktig å svømme mer 🙂 men er det noe jeg kan gjøre i tillegg da det ikke bestandig er så lett å få tid til å svømme.

    1. Hei Stian. Jeg blir dessverre sur i musklaturen også når jeg svømmer med høy frekvens, men jeg klarer å svømme med høyere frekvens nå enn det jeg gjorde før uten å bli sur så det er nok primært trening som gjelder. Det går nok også en del på teknikk også. Er det i skuldrene du blir sur? Hvordan er «recovery»-fasen? De beste våtdraktene er veldig fleksible rundt armene slik at de ikke skal hindre deg når du utfører armtakene. HUUB Archimedes er utrolig fleksibel, men litt ekstra motstand får du på recovery-fasen av armtaket likevel og det kan derfor være fornuftig å gjøre dette med armen rett ut i stedet for med høy albue.

      I tillegg kan du bruke Stretch Cordz i 15 – 20 min annenhver dag. Det hjelper godt for å øke styrken. Ref: https://triallan.com/2013/01/27/stretchcordz-svommespesifikk-styrketrening-med-introvideo/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s