1:38/100m

Svømming er ferskvare, noe jeg dessverre opplever igjen og igjen. Jeg kom hjem etter 14 dager i Nordsjøen på onsdag og på torsdag var jeg i bassenget. Etter 300 meter crawl og 200 meter rygg som oppvarming så valgte jeg å kjøre en liten test. Svømme 100 meter med greit trøkk. Jeg svømmer ikke maks, men ca. på terskel. Tiden det tok var 1 min og 38 sek! Til sammenligning så pleier jeg å ligge under 1:30/100 meter når jeg er i form, så 1:38 er veldig sakte til meg å være. Vannfølelsen var borte og jeg ble sliten i skuldrene nesten umiddelbart, selv etter å ha tatt 20-30 min svømmespesifikk styretrening annenhver dag når jeg var på jobb.

Det er frustrerende å begynne på nytt hver gang, og med bare 10 dager fra jeg kom hjem til konkurransen så har jeg ikke veldig god tid på å komme i form. Erfaringsmessig så har det fungerte bra å svømme så ofte så mulig rett etter at jeg har kommet fra jobb for å få teknikken og vannfølelsen tilbake. Jeg var i samme situsjon før Norseman, men da svømte jeg for hardt med en gang jeg kom hjem fra jobb og ble rett og slett litt for sliten. Nå har jeg svømt en økt hver dag, men hatt fokus på å svømme med god teknikk og finne den berømte vannfølelsen. Jeg har tatt noen hurtigere drag, men ikke i så stor grad at jeg har blitt skikkelig sliten i armene, som igjen ta vil gå ut over neste dags svømmeøkt. I går svømte jeg 5 x 100 meter på 1:25 med start på 1:40 så helt ille er det ikke, men det kommer nok til å bli 3800 harde meter på søndag under Ironman Wales.

20130903-181557.jpgJeg har hatt en økt på Sognsvann i min HUUB Archimedes 3:5 og testet de nye Zoggs Predator Flex Reactor med fotokromatisk glass som endrer seg etter hvor lyst det er. Smart!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “1:38/100m

  1. Hei. Takker for gode innlegg og mange bra tips! Jeg er fersk triatlet og har kun en konkurranse bak meg. Lurer på det du beskriver som svømmespesifikk styrketrening i innlegget ditt. Har du noen tips til øvelser ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s