Norseman blues

2000 søkere på 310 plasser. Sjansen for å få en startplass i lotteriet for menn var skarve 11 %. Det var nok mange håpefulle som nå er deppa over å ikke har fått plass på Norseman Xtreme triathlon. Det som skulle gi supermotivasjon til trening fra nå frem til august er kanskje blitt til skuffelse og demotivasjon.

Jeg sier tørk av deg selvmedlidenheten og se videre. Jeg skal ikke si at Norseman er overvurdert, men mange andre triatlon-konkurraner er definitivt undervurdert. Hvis dere er ute etter verdens hardeste triatlon så er det mye annet bra å ta av der ute som kan være like utfordrende. Swissman Xreme triathlon var minst like hard og er åpen for påmelding til lotteriet frem til 15. November. Celtman har jeg aldri prøvd, men skal være i samme sjanger. Ironman Wales hadde en tøff løype med gode muligheter for de samme nordiske forholdene som Norseman, og Ironman Lanzarote skal være enda mer lik myten om Ironman Hawaii enn Ironman Hawaii selv.

Stigningen opp til San Gottardo var ekstremt vakker og mektig men definitivt ingen solskinnstur.

Surt, kaldt og et eviglangt brosteinsparti  og passeringen av tre alpepass gjorde sykkeletappen på Swissman enda hardere enn turen over Hardangervidda.

Kun Norseman er Norseman, men den eneste grunnen jeg ser til at det skal være Norseman eller ingenting er skrytemulighetene i etterkant. Du finner like flott naturopplevelser og utfordringer også andre steder, og nettopp derfor oppfordrer jeg dere som i utgangspunktet tenkte Norseman eller ingenting om å utvide horisonten og se andre muligheter. Det kan dessuten gi god erfaring om du får startplass i 2015 og potensielt gi eliteseeding hvis du gjør det bra. Så sjekk ut:

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

14 kommentarer til “Norseman blues

 1. Jeg er fullstendig enig med deg, men det er jo noe eget ved Norseman. Uansett, bedre lykke for neste gang. Og ikke minst; Lykke til alle dem som fikk plass!

  1. Jepp, det er noe eget ved Norseman, men det er noe eget ved de aller fleste konkurransene jeg har vært med på. Jeg tror at mange som melder seg på Norseman for å gjøre «den ulitmate triatlon» vil bli positivt overrasket over å være med på andre konkurranser. Det er flere fisker i havet og selv om det er kjedelig at det bare var 11 % sjanse for å komme med så er det en realitet de fleste av oss må leve med. Hadde sjansen for å vært med 50 % så forstår jeg godt at da kan jeg prøve igjen til neste år, men med 11 % (og minkende) så får de mest sannsynlig ikke plass igjen til neste år heller, eller året etter der. Det bør likevel ikke være en grunn til å ikke gjøre den «ultimate utfordringen» som en langdistansetriatlon kan være for mange.

 2. Enig med deg. Hadde oppfatningen av at Norseman var det ultimate da jeg meldte med på til 2009-utgaven. Deler oppfatningen av at det er mange andre konkurranser som også er verdt å vurdere. Jeg kommer nok aldri til å gjøre Norseman (siden det skal mye til for meg å toppe opplevelsen fra 2009), men har meldt meg på lotteriet i Swissman. Kommer til å bli veldig skuffet om ikke Swissman blir hovedmålet på «comeback-sesongen».. Og får jeg plass, må du nok regne med å ble bombardert med spørsmål.

  1. Det mest spesielle med Norseman for meg er det tette samarbeidet med support teamet, som gjør det til en annerledes opplevelse en en vanlig IM. Swissman er på den måten like Norseman. Jeg tror mange som har Norseman som sin «hellige gral» ikke har et så stort sammenligningsgrunnlag.

   Vi får håpe du får plass på Swissman da! Har du en plan B om du ikke skulle få plass?

 3. I en alder av 50 år skjønner jeg at jeg må se videre ut i verden om jeg noen gang skal få gjennomført en full triathlon. Ja, jeg var kjempeskuffet, men et kjapt søk på nettet viste mange spennende alternativer. Det som er litt kjipt er mange av de største blir fulltegnet på særdeles kort tid. Men nå har det kokt ned til tre gode alternativer: Zurich, Nice eller halve distansen i Alpe d`Huez. Den siste tror jeg kan være tøff nok. Jeg har stått i bakkene opp fjellet og sett Tour De France rytterne, og det er bratt opp der. Og når løpingen foregår på toppen av fjellet, vil jeg tro lungene får kjørt seg :-).
  God trening ønskes til alle spenstige triathleter der ute, Norseman eller ikke 🙂

  1. Jeg forstår godt skuffelsen, men med så mange søkere til så få plasser så kan du nesten ikke forvente noe annet, dessverre. Jeg søkte også på Norseman 2011 uten å få plass, og det var veldig skuffende. Derfor ble det Challenge København i stedet som ble en kanskje min aller beste konkurranser til nå der jeg ut av det blå kom i mål på 8:55 som 17 mann totalt. 120 000 tilskuere langs løpeløypen gjorde gåsehud-faktoren utrolig høy og en opplevelse jeg definitivt ikke ville byttet ut med Norseman.

   Nå er København den rake motsetningen til Norseman, men det er mange gode alternativer hvis en ønsker en mer kuppert løype. Zurich, Nice, Lanzarote eller den nye Ironman Mallorca (altså fulldistansen) virker veldig interessant for min del. Hadde det ikke vært for Hawaii 2014 hadde jeg definitivt stilt opp på Mallorca i september.

   Jeg håper du melder deg på noe du syntes virker spennende og det gir god motivasjon til trening igjennom vinteren. Da er du bedre forbredt om du skulle få plass til Norseman 2015 😀

   1. Hei igjen. Skuffelsen har lagt seg :-). Det er mange spennende muligheter der ute. Det er Zurich og Mallorca som seiler opp som favoritter Et annet alternativ er en tøff halvdistanse i Alpe D`Huez. Noe moro skal jeg nok klare å finne :-).

 4. Helt enig ang å tenke videre hvis man ikke fikk plass på Norseman.
  Tror kanskje den korte reiseavstanden også spiller en viss rolle her. Er liksom ikke så mye stress å pakke for å kjøre egen bil 5-7 timer for å komme til start. Litt mer planlegging hvis opplegget involverer fly, leiebil mm. Det er gjerne derfor mange ikke har tenkt en plan B med konkurranser i utlandet. For mange blir det da plutselig mer seriøst.
  MEN det må jo være like hyggelig å ha med et lite support-team til Nice, Lanzarote, Mallorca, Wales eller Sveits, finne billige flybilletter, et hyggelig sted å bo, og skaffe seg en flott triathlonopplevelse som man deler med andre. Med litt planlegging og vilje er det utrolig hva som går 🙂

  1. Hvis du ser på logistikken reisemessig så er Norseman enklere, men det at du må ha med deg ditt eget support underveis og starter løpet i Eidfjord og avslutter på Gaustadtoppen gjør det krevende likevel. Jeg bruker MYE mer tid på planlegging av logistikken for Norseman sammenlignet med en vanlig Ironman nettopp pga dette. Nå er det min kone som er supportsjef og hun har god erfaring og likevel legger vi mye energi i optimalisering av supporteringen. Om du tar det som en tur og ikke bryr deg om du får en gel eller vaffel og om den kommer på Dyranut eller Geilo så er det ikke logistikken så viktig, men det er mange som taper dyrbartid på dårlig logistikk og nok flere tilfeller av hvit t-skjort fremfor svart pga dette.

   Har du først kommet deg til starten av en Ironman-konkurranse så er det mest annet veldig enkelt. Noen IM har lettere logistikk enn andre pga hyppig flyavganger fra Norge, kort vei til internasjonale flyplasser osv, så jeg ville definitivt ikke latt tanken om at det logistikkmessig blir vanskeligere blitt et argument for å ikke melde seg på en IM i utenlandet 🙂

   1. Satt og så litt på muligheter i utlandet, og har nå meldt meg på Ironman Zurich. Logistikkmessig er den grei, ettersom syklingen foregår i to runder à 90 km. Løpingen er 4 runder i området rundt start og mål. Transporten ned kan bli gjort i egen bil. Det er 130-140 mil å kjøre fra Østlandsområdet. Dermed er det lett å hive alt utstyret inn i bilen. Det er fortsatt ledige plasser der 🙂

   2. Grattis med påmeldingen til Zurich. Jeg var med i 2010 og var veldig fornøyd 🙂 Er ikke så langt å kjøre nei, og lett å fly også om det skulle være aktuelt. Zurich er en veldig flott by og spesielt sykkelløypa er flott!

 5. Jeg vil ogsaa anbefale Wildflower her i USA. Det er en av klassikerne. Logistikken er forferdelig siden de fleste som deltar camper, men du kan leie bil, stoppe paa Wal-Mart og kjoepe et telt der for saa aa delta i et unikt triathlon. Jeg vil mest sannsynelig delta i 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s