Eliteseedet på Norseman 2014!!

Årets elite på Norseman 2014 er valgt ut og jeg klarte å snike meg inn på listen. Det ser også ut som jeg er seedet som nr. 1 av herrene og det er overraskende men ikke mindre ærefullt av den grunn.

Norseman Elite seeding 2014

 

Mine umiddelbare tanker om konkurrentene er at Lars Petter Stormo nok blir min aller tøffeste konkurrent og at Tom Remman er veldig motivert for å igjen vise at han er «Kongen av Norseman». Lars Christian Vold forventer jeg fortsetter sin progresjon og vil stille sterke på startstreken til neste år enn i år. Kristian Horne, Jon Thorp, Øyvind Lillehagen og Per Morten Ellingsen ser jeg også på som sterke konkurreter. De utenlandske har jeg ikke kontroll på men det er klart noen av de også er sterke.

Jeg har gått igjennom min Norseman-prestasjon i år mange ganger og hadde definitivt noen svake sider i den ellers gode prestasjonen. Svømingen var opplagt ikke god nok, verken med tanke på hva jeg selv syntes jeg burde klare og hva jeg presterte tidligere i år under f.eks. IM Haugesund 70.3. Jeg burde også ha løpt noe raskere på flatene men en del raskere fra Stavsro og opp. Lars Christian Vold tok innpå ca. 10 min de siste 4,7 km og det kan jeg ikke la skje igjen. Min egenskaper til å løpe oppover i ulendt terreng må forbedres og jeg må bli sterk nok til å holde den gode løpsteknikken lengre enn i år.

Det er inspirerende og motiverende å få se listen over mine konkurrenter å vite at jeg har en reel sjanse til å vinne hvis jeg jobber knallhard fra nå og frem mot begynnelsen av august! Dette må feires med en lengre sykkeltur 😉

Igjen gleder jeg meg til å ligge i aeroposisjon over Hardandervidda 🙂 Foto Jørgen Melau for Isklar Norseman

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

12 kommentarer til “Eliteseedet på Norseman 2014!!

 1. Noe av det som jeg synes er veldig interessant i et treningsperspektiv er at du og Lars Petter Stormo er å anse som favoritter, men at dere trener så forskjellig. Det finnes ingen kur som passer alle – det bekrefter dere to:)

  Uansett lykke til:)

  1. Hei Stig. Jeg er overrasket over å ble seedet foran Lars Petter Stormo for han har definitivt prestert bedre enn meg på sitt beste. Grunnen til at jeg ble seedet over er gjerne flere gode triatlonresultater på lengre distanser i fjor. Han blir en tøff nøtt å knekke uansett og jeg må jobbe hardt for å holde han bak meg helt til Gaustadtoppen 🙂

 2. Gleder meg til å følge neste års Norseman! Var litt treg med å legge søknad i år, men satser på 2015. Trenger den tiden for å finne formen 😉 Lykke til! 🙂

 3. Hei Allan, hva sier du om Unaas nå? hadde jeg ikke rett kanskje ;)?
  Men lykke til med ny sesong, tror du nok kommer til å vinne Norseman neste år, hvis du bare får det il å flytr bra underveis! Hvorfor er du nr. 1 når du ikke vant i fjor? Pleier vel å være sånn at man får nr. 1 når man må forsvare seiren sin?

  1. Hei. Hva tenkte du på med Unaas?

   Når det gjelder seedingen så er det normalt at de som vinner året før får nr. 1, men siden verken nr. 1 eller 2 i år skal være med til neste år så fant juryen bestående av fem kompentente triatleter at jeg var de trodde hadde størst mulighet til å vinne. Selv ville jeg satt Lars Petter Stormo som favoritt siden hans fysikk generelt er et par hakk bedre enn min, men jeg skal gjøre mitt beste 🙂

   1. Ok, ønsker deg lykke til! Da høres det jo ut som du omtrent har seier i lomma allerde? så lenge du unngår skader og lignende.
    Med unass tenkte jeg på det hvordan jeg sa for en stund siden på bloggen at de var duster, og du ikke var enig, nå må du jo være enig?? De har jo presset biler av veien for å stjele tingene i dem osv. høres jo nesten ut som mafia spør du meg.

 4. Høye forventninger til deg! Vil det knekke deg eller gjøre deg sterkere?
  Satser du på Norseman eller Kona neste år? Eller en god blanding?

  1. De høye foventningene kommer nok ikke til å utgjøre en så stor forskjell, men det at jeg faktisk har mulighet til å vinne om jeg gjør alt riktig fra nå og frem til 2. august er ekstremt motiverende! Jeg skal jobbe knallhardt for å forbedre mine svakheter selv om det ikke alltid er så moro å gjøre noe jeg ikke liker spesielt godt.

   Det er fortsatt Kona som er hovedmålet der jeg satser på en topp 3 i min AG. Det ser jeg på som et hardere mål enn å vinne Norseman så jeg må virkelig trene bra og prestere når det gjelder både på Norseman og Kona. August kommer til å være en viktig treningsperiode for meg med tanke på Kona så hvis jeg kan gjennomføre Norseman uten å gå i kjelleren som i år så hadde det vært det beste. Om jeg har seier innen rekkevidde så gjør jeg selvsagt absolutt alt for å få den, men jeg kommer nok ikke til å gi alt for en 4. plass. Hvor hardt jeg kjører kroppen min fra Stavsro og opp er av stor betydning for restitusjonen i etterkant, så jeg får ta en vurdering når jeg kommer dit. Jeg vil selvsagt veldig veldig gjerne vinner Norseman og ville satt det høyere enn topp 3 i min AG på Hawaii (selv om jeg objektivt vurderer topp 3 i 25-29 på Hawaii som hardere) men må huske at det ikke er det siste løpet for sesongen og at jeg burde ha noe igjen etterpå om mulig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s