Klargjort for vintersykling

Snøen kom som julekveld på kjerringa i år også og jeg hadde selvsagt ikke klargjort sykkelen for vintersykling før snøen kom. Nå forsvant riktignok snøen raskt men med stor risiko for is på veien så er piggdekk det tryggeste. Nå er det kanskje noen av dere som syntes vintersykling er tullete siden ski er et så godt alternativ, men det er ofte flott vær om vinteren så med riktig utstyr og bekledning kan du få mange gode sykkelopplevelser også på vinterstid. Rullesykling blir det uansett nok av. Mer om vintersykling kan du lese her.

Siden min egentlige vintersykkel, Cannondale CAADX ligger ligger nede med brukket rygg (eventuelt ramme), så måtte min hipster singlespeed sykkel, Charge Plug Racer tilpasses vintersykkelsesongen. Tilpasningen går primært ut på å sette på et par piggdekk og gjerne en skjerm eller to. På Cannondalen har jeg montert permanente skjermer som hindrer nesten all vann og gjørme fra å komme på rygg, sko og bein. Heldigvis kommer du langt med en svært rimelig Ass Saver og en skjerm på underrøret. Det er en løsning som kommer i kategorien godt nok men en mer dekkende bakskjerm er riktignok å foretrekke for han/hun som eventuelt skal sykle bak deg.

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerDette er min Charge Plug Racer klargjort for hipstersykling på Grünerløkka i plussgrader. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerDekkene som følger med som standard er ikke meget godt egnet for sykling på snø og is, men heldigvis er det grei klaring til grovere dekk. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerKlaringen med de 35 mm vinterdekkene er ikke veldig god akkurat men god nok. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerSchwalbe Marathon Winter er dekkene jeg bruker og de er jeg fornøyd med. De veier ca. 0,5 kg mer(!) per dekk sammenlignet med Continental Cyclocross Speed og har veldig mye høyere rullemotstand så godt grep på vinterføre går definitivt på bekostning av respons og fart men det er det verdt. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerEn singlespeed sykkel har som navnet tilsier bare en utveksling. 42 tenner foran og 16 bak er det jeg har som tilsier «riktig» kadens i ca. 10 % av tiden. Dette resulteter i mye styrketråkk og hurtig spinning men det kan vi vel så kunstig treningseffekt som de klassiske 90 RPM som er regnet som riktig kadens i konkurransesammenheng. Fordelen med en utveksling er et svært lite behov for vedlikehold. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerBak setet ser du en Ass Saver, en geniel liten plassplate som hindrer deg å bli våt i rumpa. Hvorfor bruker ikke flere en slik?? Kan kjøpe på f.eks. Oslo Sportslager eller bestilles på deres hjemmeside.

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerI hvor stor grad denne fremskjermen hindrer sprut fra dekket vet jeg ikke, men jeg hadde den liggende i boden og tenkte at den ikke kunne skade. 

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug Racer

Triallan - Vintersykling - Winter cycling - Charge Plug RacerSlik ser sykkelen ut i vinterklargjort tilstand. Det eneste jeg vurderer å endre på er å legge på styretape og bytte ut flatpedalene med et par SPD kombinasjonspedaler. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Klargjort for vintersykling

  1. Hei, du har en innholdsrik og meget bra blogg! Masse flott lesing 🙂 Jeg skriver selv blogg, men når ikke opp til din dybde og detaljrikdom. Keep on, morsomt å følge med!

    1. Hei Bård,

      Du har også en flott blogg. Noen klarer å begrense skrivingen mens andre alltid skriver lange innlegg. Jeg er av sistnevnte og uansett hvor kort jeg ønsker å skrive så blir det mye lengre enn jeg hadde tenkt. Det er nok «marked» for begge deler 🙂

      Lykke til med treningen og konkurransene for 2014-sesongen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s