Specialized Alias – Ny racer/trisykkel

Når jeg var på Playitas, Fuerteventura for et par uker siden så kom jeg tilfeldigvis over en promotering av Specialized sin nye racer/trisykkel og måtte ta en kjapp titt. Det kan nesten kalles en ny sykkeltype som viser at sykkelprodusentene, med TriNordics sykkelsponsor Specialized i spissen virkelig tar triatleters behov på alvor.

Specialized Alias - Triallan

Det er en damespesifikk racer/trisykkel som har blandet det beste fra de to sykkeltypene for å lage en sykkel som dekker behovet både for landeveissykling og triatlon, både draft-legal og ikke draft-legal. Det ser tilsynelatende ut som en ordinær racersykkel med bøyle men synet kan bedra og denne skiller seg fra en racersykkel på flere punkter.

 • Geometri – Det aller viktigste er geometrien som ligner en TT-sykkel. Mer spesifikk for de som er teknisk interesserte så er vinkelen på setepinnen (vinkelen mellom setepinnen og en tenkt horisental linje fra kranken målt bakover) 78 grader mot normalt 72 – 74 grader som er vanlig på racersykler. Desto høyere vinkel desto mer fremoverlent er setet og 78 grader er enda mer fremoverlent enn selv min Shiv som har 77 grader. I praktis så betyr dette at sykkelens geometri er laget for at du skal kunne få en god og aerodynamisk sittestilling, som er det desidert viktigste for å få en god aerodynamikk totalt sett.
 • Aerodynamikk – I tillegg til den triatlon-vennlige geometrien så er rammen tydelig i slekt med aerorammen Venge og skal tilby topp aerodynamikk.
 • Oppbevaringsløsning – Alias kommer også med en Remora-boks som en erstatning til de såkalte Bentoboxene som er montert på overrøret. Her kan du legge gels, energibar, verktøy eller andre ting du ønsker å ha lett tilgjengelig. Fordelen med en Remora fremfor en Bentobox er at den sitter bedre, er mer aerodynamisk og lettere å ta gjenstander inn og ut av.
 • Tri-bøyle – Specialized Alias Pro kommer med Specialized sin egen tribøyle som standard. Jeg må innrømme at elektronisk giring hadde vært å foretrekke og regner med at det er mulig å få som tilvalg.
 • Damespesifikk trisetet – Triatlonseter for damer har jeg naturlig nok ikke noe egen erfaring med men forstår at damer har andre behov med tanke på sete enn menn og at et damespesifikk trisetet er et must for å kunne sykle behagelig i aeroposisjon.

Dette er en sykkel som jeg tror virkelig treffer mange damer sitt utstyrsbehov. Da har du en svært allsidig sykkel som tilbyr tryggheten til en racer og aerodynamikken til en TT-sykkel. I motsetning til generelt så utstyrsfikserte menn så tror jeg at damer i større grad ønsker seg en sykkel som kan brukes til alt fremfor to separate sykler. Dette er også grunnen til at det ikke kommer en tilsvarende herremodell.

Specialized Alias - TriallanHer ser du Specialized Alias Pro fra siden og jeg kan si at den ser bedre ut i virkeligheten. 

Specialized Alias - TriallanHer ser du oppbevaringsboksen Remora for oppbevaring av gel, energibar, mobiltelefon eller hva du trenger rask tilgang til når du er på sykkeltur. Materialet er samme type harde gummi som oppbevaringsboksen Fuelcell på Shiv og er veldig praktisk. En slik skreddersydd oppbevaringsboks bidrar i tillegg til å jevne ut luftstrømmen bak styrestemmen som betyr bedre aerodynamikk.

Specialized Alias - TriallanSpecialized sin egen tri-bøyler følger med som standard

Specialized Alias - TriallanHer står 9 stk. Specialized Alias lignet opp på «skiftesonen» utenfor hotellet på Playitas. 

Her kan du høre Rita Borelli, sjef for Specialized sine dameracer-avdeling forklare sykkelens egenskaper.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Specialized Alias – Ny racer/trisykkel

 1. Kanskje dette er julegave trikset for å få kona til og begynne med triathlon:)
  Jeg er værfast på West Venture, Troll.. Håper og komma hjem til jul. Får du jula hjemme iår Allan?

  1. Hei Lars Erik,

   Mange har innstillingen om at det ikke er viktig med så godt utstyr i begynnelsen. Jeg tenker litt motsatt og ser ingen grunn til at nybegynnere skal begynne med dårlig utstyr. Det er definitivt en forskjell på å sykle på en tung terrengsykkel og en lett racer og jeg trives mye bedre på sistnevnte selv om treningseffekten kan være lik. Derfor kjøpte jeg en relativt lett, flott og jentete racer til min kone uten at hun hadde syklet mye eller stor ambisjoner med syklingen. Det må absolutt ikke være toppmodellen for de færreste merker ikke forskjell på Shimano 105 og Dura Ace, men størrelsen må passe og det er fordel at eieren liker utssende. Om du ønsker å kjøpe sykkel til kona så er den absolutt verdt å vurdere nærmere.

   Jeg regner med at du fortsatt er værfast pga lynet og tordnet i dag. Det er heldigvis enda noen dager til jul så vi får satse på at du kommer deg hjem. Selv fikk jeg «full pott» i år og skal være ute både jul og nyttår. Ikke veldig moro, men noen må være på jobb uansett og av og til er det meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s