Trening kurerer gruff

Noen dager er fantastiske, andre dager er gode, noen helt ok mens av og til kommer en dag som er på andre enden av skalen. En dag som absolutt ikke er din dag.

Min utreisedag til oljeplattformen for å jobbe både jul, romjul og nyttår var akkurat en slik dag. Jeg stod opp kl. 05:00 for å ta det tidligste flyet fra Oslo til Bergen men med et fly med to uavhengige tekniske problemer lander vi på Flesland 1 t og 10 minutter etter skjema. Når jeg endelig kommer heseblesende inn på Heliporten så er det 36 minutter til avgang som er 9 minutter for sent til innsjekkings-deadline og jeg blir satt opp på neste helikopter med planlagt avreise 16:30. Etter drøye 7 timers venting så ble avgangen på helikopteret jeg skulle ta først utsatt 15 minutter, så en halv time til, så en time til og enda en halv time. Jeg så for meg en overnatting i Bergen med påfølgende endeløs venting neste dag pga dårlige værmeldinger. Heldigvis slapp vi det og noen timer forsinket gikk helikopteret fra Flesland og landet på plattformen kl. 20:00, over 14 timer etter at jeg dro hjemmefra. Da var jeg sjeleglad for å komme ut men trøtt, sliten, lei og småkvalm etter en hel dag med halvdårlig mat. Det var rett og slett en møkkadag og jeg følte meg tvers igjennom uggen.

I slike tilfeller er det bare en ting som hjelper og for meg er det verken søvn eller alkohol, men en lett treningsøkt. For mange høres det kanskje rart ut å sette seg på sykkelrulla etter en slik dag, og jeg skal innrømme at det var tungt med de usle 100 wattene jeg tråkket i  begynnelsen og de fleste fibrene i kroppen stemte nei i det pedalene begynte å gå rundt. Heldigvis er det hodet som tar avgjørelsene og det ble ja. Hjerte slår raskere, blodårene utvider seg og fyller kroppen med friskt oksygen og ny energi. Sakte men sikkert går watten opp og de først så blytunge beina blir lettere. En etterlengtet følelse av  velvære kommer snikende etter hvert som endorfinene slippes ut i kroppen. Etter 45 minutter er jeg gjennomvarm og avslutter treningsøkten i mye bedre forfatning enn når jeg startet. Jeg har aldri angret på noen av treningene jeg har gjort utført og de får meg alltid til å føle meg bedre. På mange måter er det min beste løsning på de fleste problemer. Det er altså ikke Ali kaffe men trening kurerer gruff 🙂

Heldigvis hadde jeg med meg 650 sider med godt lesestoff og min lille MacBook for å slå ihjel de 10 timene jeg tilbragte på Flesland.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s